Prima pagină » National » SUA a reușit să vaccineze cu ambele doze peste 50% din adulți
SUA a reușit să vaccineze cu ambele doze peste 50% din adulți

SUA a reușit să vaccineze cu ambele doze peste 50% din adulți

02 iun. 2021, 23:10,
Alexandru Ifrim, în National

În America peste 50% din adulţi s-au vaccinat cu ambele doze. Aceste iformatii au fost făcut publice chiar de către oficialii Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), relatează dpa. Datele CDC se referă la persoanele vaccinate cu două doze Modernă sau Pfizer/BioNTech, precum şi cu vaccinul monodoză Johnson & Johnson până la data de 1 iunie, scrie Agerpres.ro.

În Statele Unite ale Americi s-au vaccinat în total 133.581.245 de persoane cu vârste peste 18 ani au primit ambele doze de vaccin. Acest număr reprezentând un procent de 51,7% din populaţia toatala a adulţilor din SUA.

Conform celor de la CDC, numărul de adulţi vaccinaţi continua să crească, 62,8% din populaţia toatala s-au imunizat cu o singură doza.

Câte persoane sunt vaccinate cu o singură doza

Un număr total al persoanelor vaccinate cu minim o doză în Statele Unite este de peste 168 de milioane de oameni. Pentru revenirea la normalitate oamenii s-au dus la centre pentru a se imuniza, iar dintre aceştia peste 135 de milioane sunt complet vaccinaţi conform Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor.

În SUA statul Vermont este clasat pe prima poziţie în ceea ce priveşte numărul de cetăţeni vaccinaţi. Conform ultimelor cifre „78,4% din populaţia eligibilă a fost vaccinată, suntem la doar 8.708 de persoane distanţă de obiectivul nostru de 80%, atunci când restricţiile rămase vor fi ridicate”, a scris pe Twitter guvernatorul statului, Phil Scott.

Ieri, 1 iunie 2021, s-au raportat noi cazuri de coronavirus în Statele Unite, 12.976, iar la nivel naţional numărul total este de 34.136.738. Tot în aceeas zi s-au înregistrat 287 de noi decese conform rapoartelor oferite de către cei de la CDC.

Joe Biden vrea să vaccineze minorii cu vârste între 12 şi 15 ani

Joe Biden, preşedintele Statelor Unite ale Americii, vrea să includă la numărul total de 160 milioane de adulţi vaccinaţi şi grupa de copii cu vârste curpinse între 12 şi 15 ani. La acea vreme în America erau 105 milioane de adulţi vaccinaţi cu ambele doze, iar în SUA se imunizează zilnic peste un milion de adulţi.

Rata de vaccinare este jumătate din ceea ce era acum doar trei săptămâni, înregistrând o scădere mare. Joe Biden a declarat că administrația sa lucrează pentru a-i convinge pe „cei care se îndoiesc” de vaccinuri. Israelul – un lider mondial în ratele de vaccinare – și-a redeschis aproape pe deplin economia iar numărul de noi cazuri de coronavirus s-au prăbușit la aproape zero, cu puțin peste 60% din populație care a primit cel puțin o doză.

În două luni să sărbătorim independența ca națiune și independența noastră față de acest virus. Putem face acest lucru. Vom face acest lucru”.

Valeriu Gheorghiţă a vorbit despre vaccinarea copiilor

Autorităţile din România au luat în calcul vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani. Această informaţie a fost oferită chiar de către Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare din România. Momentan se aşteaptă un răspuns a celor de la Agenţia Europeană a Medicamentului.

„Ne așteptăm ca în următoarele zile FDA (Food and Drug Administration – Agenția Medicamentului din SUA) să acorde această autorizare și foarte probabil că, în perioada lunii următoare, și Agenția Europeană a Medicamentului va elibera această autorizare, așa încât avem o perspectivă cât se poate de clară ca din această vară să putem vaccina și persoanele din grupa de vârstă 12-15 ani, care, evident, își doresc să se vaccineze prin acordul părinților”, a precizat șeful CNCAV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *