Prima pagină » Coronavirus » Studiu: Oamenii se pot infecta cu coronavirus de la rozătoare?
Studiu: Oamenii se pot infecta cu coronavirus de la rozătoare?

Studiu: Oamenii se pot infecta cu coronavirus de la rozătoare?

23 apr. 2021, 22:35,
în Coronavirus

Guvernul britanic spune că 70% din populația Angliei își monitorizează canalizarea pentru COVID-19. Oamenii de știință din Marea Britanie au efectuat un studiu legat de șobolani și dacă aceștia pot infecta oamenii cu coronavirus; dacă virusul ar putea suferi mutații la rozătoarele sălbatice înainte să fie transmis oamenilor.

Cu toate că studiile arată că șobolanii și șoarecii nu pot contracta cele mai răspândite forme de COVID-19, proteina N501Y găsită în câteva dintre tulpini, pare să aibă ”o afinitate” pentru rozătoare. Dar studiul a concluzionat că riscul ca coronavirus să se adapteze la rozătoare și să creeze o nouă tulpină care să se adapteze și să fie transmisă la oameni, este scăzut.

Deși 70% din populația Angliei își monitorizează frecvent canalizarea pentru a detecta infectarea cu COVID-19, oamenii de știință ai declarat că riscul ca virusul să supraviețuiască în canalizare sau în deșeurile menajere este foarte scăzut. Raportul a lăsat totuși un semn de întrebare vizavi de transmisibilitatea rozătoarelor.

Cercetătorii au descoperit că persoanele diagnosticate cu Covid-19 în ultimele șase luni au avut mai multe șanse să dezvolte depresie, demență, psihoză și accident vascular cerebral. O treime dintre cei cu o infecție anterioară cu Covid au dezvoltat sau au recidivat o afecțiune psihologică sau neurologică.

Dar cei internați în spital sau în terapie intensivă au avut un risc și mai mare. Probabil că acest lucru se va reduce atât la efectele stresului, cât și la virusul care are un impact direct asupra creierului.

Au fost analizate peste jumătate de milion de dosare ale pacienţilor infectaţi cu COVID-19

Oamenii de știință din Marea Britanie au analizat dosarele medicale electronice ale mai mult de jumătate de milion de pacienți din SUA și șansele lor de a dezvolta una dintre cele 14 afecțiuni psihologice sau neurologice comune, inclusiv:

  • Hemoragia cerebrală
  • accident
  • vasc
  • ular
  • cerebral
  • Parkinson
  • Sindromul Guillain Barre
  • demenţă
  • psihoză
  • tulburări de dispoziție
  • tulburări de anxietate

Anxietatea și tulburările de dispoziție au fost diagnosticul cel mai frecvent în rândul celor cu Covid, iar acestea au fost mai susceptibile de a se reduce la stresul experienței de a fi foarte bolnav sau dus la spital, au explicat cercetătorii.

Condiții precum accidentul vascular cerebral și demența au fost mai susceptibile de a se reduce la impactul biologic al virusului în sine sau al reacției organismului la infecție în general.

Covid-19 nu a fost asociat cu un risc crescut de sindrom Parkinson sau sindrom Guillain-Barré).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`