Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » Studiu: două faze ale infecției la pacienții cu forma severă de COVID-19
Studiu: două faze ale infecției la pacienții cu forma severă de COVID-19

Studiu: două faze ale infecției la pacienții cu forma severă de COVID-19

17 dec. 2020, 07:17,
în Sanatate

Ce face SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19, odată ce intră în căile respiratorii ale unei persoane și cum afectează infecția din celulele pulmonare răspunsurile imune ale pacienților? Noile cercetări conduse de oamenii de stiintă de la Massachusetts General Hospital (MGH) și publicate în Nature Communications oferă informații care ar putea ajuta la îmbunătățirea strategiilor de tratament pentru pacienții infectați.

Pentru a analiza SARS-CoV-2 la nivel tisular, oamenii de știință au examinat materialul autopsiat de la 24 de pacienți care au decedat in urma COVID-19.

„Am folosit o metodă numită hibridizare in situ ARN pentru a vizualiza virusul real SARS-CoV-2 la specimenele pulmonare umane. Acest test este acum un test clinic utilizat la MGH pentru a înțelege ce țesuturi pot fi infectate de virus”, explică co-autorul David T. Ting, director clinic asociat pentru inovare la Mass General Cancer Center și profesor asistent de medicină la Harvard Medical School, potrivit Medical Xpress.

Două faze ale infecției la pacienții cu forma severă de COVID-19

Analizele au relevat două faze ale infecției la pacienții cu pneumonie severă COVID-19. Faza incipientă este definită de niveluri ridicate de virus în plămâni care determină celulele pacienților să exprime genele implicate în calea interferonului, o parte critică a răspunsului imun. În faza ulterioară, virusul nu mai este prezent, dar deteriorarea plămânilor este prea gravă pentru recuperare.

„Răspunsul interferon la SARS-CoV-2 indică faptul că sistemul imunitar al oamenilor este capabil să atace SARS-CoV-2, dar răspunsul este variabil de la un pacient la altul și chiar în diferite părți ale plămânului aceluiași pacient, făcând ca un singur medicament sa nu se potriveasca tuturor cazurilor, ceea ce face abordarea terapeutica dificilă”, spune Ting. De asemenea, tratamentele care vizează replicarea virală, cum ar fi remdesivir, pot fi eficiente numai în faza incipientă a infecției.

Echipa a constatat, de asemenea, că există surprinzător o replicare virală foarte mică în plămâni, ceea ce sugerează că virusul se reproduce în cea mai mare parte în căile nazale și apoi „cade” în plămâni, unde poate provoca pneumonie și alte complicații.

Va fi important să se efectueze analize suplimentare de autopsie pentru a înțelege mai bine amploarea și calendarul infecției cu SARS-CoV-2 în plămâni și alte țesuturi, ceea ce ar putea duce la îmbunătățirea strategiilor de tratament pentru pacienții cu COVID-19, sustin acesti oameni de stiinta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
28 noiembrie 2024
28 noiembrie 2024