Prima pagină » Local » Studiu de trafic pentru actualizarea PUG în Iași! Două firme se bat pe potul de 100 mii euro
Studiu de trafic pentru actualizarea PUG în Iași! Două firme se bat pe potul de 100 mii euro

Studiu de trafic pentru actualizarea PUG în Iași! Două firme se bat pe potul de 100 mii euro

19 mai 2022, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

Primăria va realiza un studiu de trafic pentru actualizarea PUG în municipiul Iași. Pentru proiectul legat de planul respectiv au depus oferte două societăți, valoarea investiției fiind de 100 mii de euro. Până în primăvara lui 2023, studiul care va duce la actualizarea celui mai important proiect urbanistic ar trebui finalizat

Două societăți au depus oferte la un proiect derulat de Primăria Iași pentru actualizarea planului urbanistic general (PUG) și a unor planuri urbanistice zonale. Investiția derulată de municipalitate are o valoare de 500 mii lei (100 mii euro). Studiul ar trebui finalizat în termen de 180 zile de la semnarea contractului, conform autorității locale. La procedura derulată de Primăria Iași au participat SC FIP Consulting SRL București și Traffic Plan SRL Cluj- Napoca. Câștigătorul va fi stabilit în cursul lunii septembrie 2022.

Studiu de trafic pentru actualizarea PUG în Iași

Primăria Iași a arătat în ce va consta elaborarea studiului de trafic pentru actualizarea PUG. Planul va fi detaliat prin planuri urbanistice zonale, conform caietului de sarcini.

„Obiectivul principal al studiului îl constituie elaborarea propunerilor de dezvoltare a rețelei stradale, astfel încât să poată prelua în condiții optime traficul de viitor. Studiul se efectuează pe întreg Municipiul Iași(incluzând zona necesară extinderii intravilanului Municipiului Iași). Zonele de interes deosebit pentru Municipiul Iași sunt: Zona Centrală, zona Copou, Sărărie, Bucium pentru care vor fi tratate cu prioritate”, se arată în caietul de sarcini.

Primăria a mai efectuat și în trecut astfel de studii de trafic.

Mai multe scenarii pentru traficul din municipiul Iași

În caietul de sarcini se arată faptul că prin acest studiu se vor propune noi variante de transport pe străzile din municipiul Iași.

„Vor fi centralizate și detaliate toate propunerile de optimizare/reorganizare a circulației rutiere și a transportului. Vor fi propuse minimum două scenarii pentru dezvoltarea sistemelor de transport (pe termen scurt, mediu și lung) și propuneri specifice tipurilor de transport: nemotorizat, auto(circulație și parcări), transport public, transport marfă, transport CF, aerian. După caz, vor fi identificate terenuri necesare amenajărilor. Odată cu scenariile propuse, se vor indica investigațiile strategice. Se vor trata următoarele aspecte: integrarea tuturor sistemelor de transport într-o concepție unitară, dezvoltarea rețelei stradale astfel încât să se asigure o bună mobilitate sau accesibilitate, optimizarea arterelor principale, amenajări de intersecții”, se mai arată în documentația procedurii.

Plan pentru zona centrală a municipiului Iași

În calcul intră și alte proiecte de trafic derulate de autoritatea locală. Unul dintre acestea este cel legat de întocmirii documentației PUZ pentru zona centrală a orașului Iași. Documentația va fi atașată Planului Urbanistic General aflat în curs de actualizare. Studiul va fi efectuat de firma Synergetics Corporation SRL, cu sediul în București, pentru 3,1 milioane lei, durata de implementare fiind de 19 luni. Noul studiu de trafic va duce a actualizarea PUG în municipiul Iași

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *