Prima pagină » Local » Studiu de fezabilitate pentru construirea unui pasaj subteran care să lege strada Anastasie Panu cu strada Palat

Studiu de fezabilitate pentru construirea unui pasaj subteran care să lege strada Anastasie Panu cu strada Palat

03 sept. 2020, 12:16,
Cristian ZAVASTIN în Local

Primarul Iașului, Mihai Chirica, a declarat astăzi că se face un studiu de fezabilitate pentru construirea unui pasaj subteran care să lege strada Anastasie Panu cu strada Palat.

Studiu de fezabilitate pentru construirea unui pasaj subteran care să lege strada Anastasie Panu cu strada Palat

„În aceste condiții, pietonalul de pe Ștefan cel Mare va fi extins spre Palatul Culturii. Un alt studiu de fezabilitate se realizează pentru aleea Sadoveanu, unde ar urma să fie construit tot un pasaj subteran“, a spus Mihai Chirica.

Primarul Mihai Chirica a anunțat că Cimitirul Eternitatea a fost clasat ca monument istoric conform ordinului nr. 3071 al ministerului culturii.

Metrou care să facă legătura cu zona metropolitană

Primăria Iași ia în calcul înființarea unui metrou în municipiu, care să facă legătura cu localitățile din Zona Metropolitană. A fost declanșată achiziția unui studiu de fezabilitate, la care a participat și profesorul universitar Cristian Comisu, de la Universitatea Tehnică din Iași, prin intermediul societății Pod Proiect SRL. La procedură au mai depus oferte două societăți din București și Ilfov. Firma câștigătoare trebuie să realizeze studiul de fezabilitate în termen de 90 de zile de la semnarea contractului. Transportul alternativ de călători ar contribui la reducerea poluării

Cristian – Claudiu Comisu, profesor universitar la Facultatea de Construcții și Instalații din cadrul Universității Tehnice „Gh. Asachi”din Iași, vrea să propună soluții pentru înființarea unui metrou în municipiu. În cursul zilei de ieri, Primăria Iași a organizat o achiziție directă pentru realizarea unui studiu de fezabilitate, pentru stabilirea cele mai bune variante de transport spre Zona Metropolitană. Edilii au luat în calcul transportul subteran cu metroul sau transportul aerian de tip monorail. Studiul va stabili cu exactitate dacă o astfel de investiție va fi rentabilă. La procedură s-a prezentat și profesorul universitar Cristian-Claudiu Comisu, prin societatea Pod Proiect SRL, pe care o conduce. Firma a avut mai multe relații contractuale cu instituțiile de stat, multe dintre acestea pentru expertizarea podurilor rutiere. Conform ultimelor date financiare, cifra de afaceri a societății a fost de 2,8 milioane lei, profit de 942.725 lei, datorii de 852.970 lei, cu un număr de 9 angajați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *