Prima pagină » Coronavirus » Studiu al experților londonezi: Anticorpii „cad rapid după infecția“ cu COVID-19

Studiu al experților londonezi: Anticorpii „cad rapid după infecția“ cu COVID-19

27 oct. 2020, 11:47,
Cristian ZAVASTIN în Coronavirus

Un studiu al experților londonezi arată că nivelurile de anticorpi de protecție la oameni scad „destul de rapid” după infecția cu coronavirus.

Anticorpii sunt o parte esențială a apărării noastre imune și opresc virusul să pătrundă în celulele corpului.

Echipa Imperial College din Londra a constatat că numărul de persoane care au fost testați pozitiv pentru anticorpi a scăzut cu 26% între iunie și septembrie.

Experții susțin că imunitatea pare să se estompeze și există riscul de a prinde virusul de mai multe ori. Peste 350.000 de persoane din Anglia au făcut până acum un test de anticorpi ca parte a studiului REACT-2.

În prima rundă de testare, la sfârșitul lunii iunie și începutul lunii iulie, aproximativ 60 din 1.000 de persoane aveau anticorpi detectabili.

Dar în ultimul set de teste, în septembrie, doar 44 la 1.000 de persoane au fost pozitive.

Studiu al experților londonezi: Numărul persoanelor cu anticorpi a scăzut cu mai mult de un sfert între vară și toamnă

Acesta sugerează că numărul persoanelor cu anticorpi a scăzut cu mai mult de un sfert între vară și toamnă.

„Imunitatea scade destul de rapid. Suntem la doar trei luni de la prima noastră rundă de teste și se observă deja o scădere a anticorpilor cu 26%”, a declarat prof. Helen Ward, unul dintre cercetători.

Căderea a fost mai mare la cei cu vârsta peste 65 de ani, în comparație cu grupele de vârstă mai tinere, și la cei fără simptome comparativ cu cei cu Covid-19. Numărul lucrătorilor din domeniul sănătății cu anticorpi a rămas relativ ridicat, ceea ce cercetătorii sugerează că se poate datora expunerii regulate la virus.

Anticorpii se lipesc de suprafața coronavirusului pentru a opri invadarea celulelor corpului nostru și pentru a atrage restul sistemului imunitar. Cu toate acestea, cercetătorii avertizează că anticorpii tind să fie foarte predictivi cu privire la cine este protejat.

„Putem vedea anticorpii și îi putem vedea în scădere și știm că anticorpii pe cont propriu sunt destul de protectori. În ceea ce privește bilanțul dovezilor, aș spune că ar părea că imunitatea scade la aceeași viteză cu care scad anticorpii și că acesta este un indiciu al imunității în scădere”, a menționat prof. Wendy Barclay.

„Răspunsul la vaccin se poate comporta diferit de răspunsul la infecția naturală“

Există alte patru coronavirusuri umane, care cauzează simptome comune de răceală și putem fi reinfectați la fiecare șase până la 12 luni.

Au fost foarte puține cazuri confirmate de persoane care s-au infectat cu Covid-19 două ori. Cu toate acestea, cercetătorii avertizează că acest lucru se poate datora imunității abia începând să se estompeze de la ratele maxime de infecție din martie și aprilie.

Speranța este că a doua infecție va fi mai ușoară decât prima, chiar dacă imunitatea scade, deoarece corpul ar trebui să aibă o „memorie imună” a primei întâlniri și să știe cum să se lupte.

„Imaginea de ansamblu este că după primul val, marea majoritate a țării nu avea dovezi ale imunității protectoare. Nevoia unui vaccin este încă foarte mare, datele nu schimbă acest lucru”, a precizat prof. Graham Cooke, un alt cercetător.

Profesorul Paul Elliott, directorul studiului REACT-2, a spus că ar fi greșit să tragi concluzii ferme din studiu despre impactul unui vaccin.

„Răspunsul la vaccin se poate comporta diferit de răspunsul la infecția naturală. Este posibil ca unele persoane să aibă nevoie de doze de rapel de urmărire ale oricărui vaccin care a devenit disponibil pentru a completa imunitatea decolorată în timp”, a zis prof. Paul Elliott.

Bugetul.ro
Orașul în care nu a mai plouat de 600 de ani. Una dintre cele mai exotice capitale de pe planetă se bucură și de un fenomen meteorologic neobișnuit
redactia.ro
«TURUL DOI INAPOI» Cristela Georgescu primul mesaj dupa decizia judecatorilor
Bugetul.ro
Trei luni de foc în România. Explozia profețită de specialiștii în economie se referă la prețurile produselor din țara noastră în perioada următoare
a1.ro
Cum a apărut Melania Trump, soția lui Donald Trump, la înmormântarea Papei Francisc. Ce ținută a îmbrăcat Prima Doamnă a Americii
Playtech.ro
Fără pensii majorate pentru aceşti bătrâni. Lovitura de după Paşte pentru pensionari
observatornews.ro
"Bubuitură mare de tot. Am crezut că a căzut tavanul". Băut bine, un şofer din Mehedinţi a ajuns cu maşina în poarta unei case
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Un cunoscut hipermarket se închide pe 18 mai. Face reduceri mari pentru clienți
realitatea.net
Se anunță scumpiri în lanț. Expiră plafonările pe care Guvernul nu se știe dacă le va mai prelungi
SportpeSurse
Rapid l-a dat afară ACUM, dar „BOMBA BOMBELOR” urmează: Semnează cu MAREA RIVALĂ
Playtech.ro
Orașul din România unde nu plouă cu lunile, este cel mai secetos. Localnicii se bucură și la câțiva stropi
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Dispare garanţia de 50 de bani! Schimbare majoră la punctele de reciclare, ce se întâmplă cu sistemul SGR
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Era retragerilor de la bancomat devine istorie. Cum faci rost de numerar dacă îți ții economiile pe card
redactia.ro
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale Papei înainte de a muri. Gestul emoționant pe care l-a făcut cu puțin timp înainte să intre în comă
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
25 aprilie 2025
25 aprilie 2025