Prima pagină » Eveniment-Social » Studentii USV Iași se pot înscrie în programul Erasmus+ până pe 25 martie

Studentii USV Iași se pot înscrie în programul Erasmus+ până pe 25 martie

16 mart. 2022, 07:30,
Ana Crețu, în Eveniment-Social

Studenţii USV Iași pot petrece între 3 şi 12 luni într-o mobilitate de studiu. Aceștia pot primi un grant Erasmus + menit să acopere transportul precum şi costuri de subzistenţă pe perioada mobilităţii. În perioada 14-25 martie 2022, se organizează selecția pentru studenți, la secretariatul facultății. Cu ajutorul acestui program studenții pot acumula competențe și experiențe care pot fi de mare folos în viitoarea carieră.

Programul Erasmus+ oferă oportunități excepționale de studiu și practică în străinătate. Plata burselor naționale sau a împrumuturilor către studenții care pleacă în plasament se va menține pe toată durata stagiului. Universitățile încurajează studenții să se înscrie în acest program pentru că doar în perioada studenției poți avea această șansă de a studia într-o altă țară.

afis cu programul Erasmus pentru studenti

Programul Erasmus+ oferă oportunități excepționale de studiu și practică în străinătate

Ce presupun mobilitățile Erasmus+ din perioada studenției

 Universitatea de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iaşi

Universitatea de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iaşi încurajează studenții să se înscrie în programul Erasmus+

Studenţii Universității de Ştiinţele Vieții (USV) „Ion Ionescu de la Brad” Iaşi trebuie să fie înregistraţi într-o formă de învăţământ superior cu studii care să conducă la obţinerea unei diplome universitare sau a altui tip de certificare la nivel terţiar. Pentru cei care doresc să meargă într-o mobilitate Erasmus+ trebuie să obțină câteva documente importante: un contract semnat de către universitatea de trimitere şi student pentru perioada de mobilitate, un contract de studiu ce amenajează programul pentru plasament asumat de cele 3 părţi: student, instituţia de trimitere şi întreprindere și Carta studentului Erasmus ce stabileşte drepturile şi obligaţiile studentului raportate la perioada sa de formare / experienţă profesională în altă ţară.

Prin intermediul acestui program, studentul poate să își întreacă limitele și să reușească să iasă din zona de confort. Universitatea de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iaşi încurajează studenții să se înscrie în programul Erasmus+.

Pe lângă șansa de a învăța într-o țară din Europa, studentul poate vizita și descoperi locuri noi. Ajutorul financiar este oferit de programul UE pentru educație, formare, tineret și sport.

 un amfitatru plin de student care sunt atenti la prezentare

Pentru că forma de predare în universitățile din străinătate va fi în engleză, franceză sau germană, studentul trebuie să fie vorbitor și cunoscător al acestor limbi

Studenții USV se pot bucra de o nouă experiență Erasmus+

mai multi studenti au in mana cate o litera si impreuna formeaza cuvantul Erasmus

Studenții care doresc să își învingă fricile și să meargă spre ținta propusă, trebuie să se înscrie în programul Erasmus+

În perioada 14-25 martie 2022, se organizează selecția pentru studenți, la secretariatul facultății. Studenții de la Universitatea de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iaşi se pot înscrie în programul Erasmus+. Prin participarea și experimentarea unui mod diferit de predare studenții pot aduna competențe și experiențe unice. Datorită implicării active în proiectele oferite în perioada studenției, studentul ajunge să dobândească cunoștințele necesare care îl pot ajuta în viitoarea carieră. Aceștia vor lua contact cu studenți și cadre didactice internaționali, cu alte sisteme educaționale care tind să deschidă perspective incredibile.

O nouă experiență este un nou pas spre succes, iar cei care au curajul să se înscrie nu vor regreta. Studenții care doresc să își învingă fricile și să meargă spre ținta propusă, trebuie să se înscrie în programul Erasmus+. Pentru că forma de predare în universitățile din străinătate va fi în engleză, franceză sau germană, studentul trebuie să fie vorbitor și cunoscător al acestor limbi. Din cauza pandemiei multe activități au fost suspendate, acum studenții își pot relua activitatea didactică în format fizic. Studenții USV Iași sunt invitați să participle în proiectul Erasmus+ pentru anul 2022.Toate informațiile necesare înscrierii la selecție le găsiți pe pagina programului: www.uaiasi.ro/index.php?lang=ro&pagina=pagini/5_programul_erasmus-plus.html.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *