Prima pagină » Eveniment-Social » Studenții UMF Iași vor protesta luni în fața universității: sistemul de sănătate este distrus de învățământul medical corupt și ineficient – UPDATE

Studenții UMF Iași vor protesta luni în fața universității: sistemul de sănătate este distrus de învățământul medical corupt și ineficient – UPDATE

23 iun. 2023, 13:55,
BZI.ro, în Eveniment-Social

Studenții Universității de Medicină și Farmacie „Gr.T. Popa” din Iași, susținuți de Liga Studenților (LS IAȘI), vor protesta luni, 26 iunie, de la ora 12, pe esplanada din fața UMF Iași împotriva deciziilor recente ale conducerii de majorare a taxelor de cazare și școlarizare, de impunere a prezenței obligatorii la cursuri în contextul în care majoritatea profesorilor citesc din prezentări, bibliografiile și materialele sunt învechite iar rezultatele evaluării cadrelor didactice de către studenți nu sunt luate în considerație. Totodată, tinerii protestează și împotriva metodelor haotice și discriminatorii de examinare a studenților, precum și față de lipsa de transparență și consultare în procesele decizionale. O listă completă a revendicărilor, sub forma unui memoriu, va fi publicată luni și înaintată conducerii instituției. Manifestația a fost aprobată de autorități.

UPDATE: Liga Studenților – LS Iași anunță că luni, 26.06.2023, la ora 12.00, are loc protestul la UMF.

„Luni, de la ora 12:00, ne vedem în faţa UMF. Protestul este AUTORIZAT de Primărie. Avem timp de la 12:00 până la 14:00, deci e recomandat să fim punctuali. Dacă nu puteţi ajunge fix la 12, vă puteţi alătura după.

Trebuie să fim în număr CÂT MAI MARE. Mobilizați-vă colegii pe toate canalele! Da, dacă aveți colegi și de la alte universități sau cunoașteți elevi care vor să dea la UMF, invitați-i și pe ei! Pot să vină și părinți! Sistemul de sănătate… de la UMF se împute!

Dacă plouă, NU ABANDONĂM!  De principiu se anunță vreme bună, chiar ușor înnorat, cât să avem și umbră. Max. 26 grade.

Atenție! Nu putem să depăşim 14:00 pentru că va fi alt eveniment de la 15. Ne-au rugat şi cei de la Poliţie în mod expres acest lucru. Poliţia şi Jandarmeria va fi acolo ca să asigure ordinea publică (că nu ne luăm la bătaie, că nu atacăm universitatea în stil medieval cu catapulte etc.). Este în avantajul nostru, mai ales că astfel se evită riscul de a exita provocatori. Mai mult, pentru că circulă informaţia că unele persoane politice ar dori să profite, am şi comunicat clar că NU vom accepta pe nimeni să deturneze protestul şi putem, ca organizatori, să cerem forţelor de ordine extragerea oricărei persoane care poate compromite mişcarea.

Important: dacă purtați de obicei spray cu piper sau alte instrumente de auto-apărare, NU le aduceți la protest.

Conducerea UMF a solicitat autorităților măsuri suplimentare de protecție, susținând că integritatea fizică a profesorilor este în pericol. Vă dați seama ce frică le este? Efectiv PE-NI-BIL!

UMF continuă dezinformările în Ziarul de Iaşi care IGNORĂ total problemele din instituţie şi care loveşte în voi. Astăzi a apărut un articol nou.

Se încearcă îndreptarea opiniei publice împotriva studenţilor medicinişti! Nu vom permite acest lucru! Este important să vorbiţi cu cât mai multă lume, să distribuiţi mesaje şi materiale legate de problemele ridicate. Puteţi scrie pe facebook experienţa voastră.

Ştim, vă pot ameninţa cu „Comisia de Etică”. Nu pot încălca libertatea de exprimare a nimănui! Avem tot dreptul să ne exprimăm durerea și frustrarea, chiar cu fermitate, cât timp folosim un limbaj civilizat. În pandemie mai ales, studenții mediciniști care s-au opus restricțiilor, nu au fost sancționați în niciun fel. Avem precedente în instanță: după ce „Cuza” a încercat să-l sancționeze pe Silvian-Emanuel Man pentru că a criticat public instituția și a organizat proteste, universitatea a sfârșit prin a-i lui plăti daune morale în schimb.

Să aveți halate la voi și neapărat CARNETELE DE STUDENT. Dezinformarea pregătită pentru luni este că studenții care protestează sunt de fapt de la Cuza, plătiți de Ligă și îmbrăcați în halate. Vom scoate carnetele să le vadă presa, să vadă toată lumea cum dezinformează conducerea!

Puteți să faceți pancarte fie prin scrierea mesajului cu markere pe carton, fie realizându-le pe telefon/calculator și imprimându-le pe carton la centrele de copiere. Fiți creativi!

Dacă aveți vuvuzele, aduceți-le. Puteți umple PET-uri cu pietricele. Bătute de palme sau între ele pet-urile alea chiar fac zgomot!

Noi avem boxă portabilă și portavoce. Dacă mai are cineva, scrieți-ne pe pagină să avem de rezervă.

Nu aveţi de ce să vă temeţi! Nici în 2017, nici în 2020/2021 nu au existat repercusiuni faţă de studenţii care s-au opus deciziilor. Acum suntem mai mulți și avem și mai multe probleme! Avem subiecte de presă legate de UMF pentru săptămâna asta și pentru la toamnă fără probleme.

NU cedați promisiunilor de tipul „facem noi consultare, dar formulăm întrebările cum vrem noi și, la nevoie, ori oprim chestionarul dacă nu ne convine ori băgăm răspunsuri generate de boți”.

Dacă voiau consultare o făceau înainte! Acum ei vor să spargă mișcarea de protest și să dea impresia în public că ați fi doar niște „amețiți revoltați degeaba care nu știți ce vreți”.

Dumincă trebuie să închegăm memoriul ca să vi-l transmitem spre consultare în vederea aducerii de amendamente/întrebări/completări etc. și ca să-l avem pregătit pentru luni. Am început deja și urmărim în paralel consultarea voastră. V-ați auto-organizat foarte frumos!

Cu cât acceptă mai repede ce vrem cu toții, va fi mai bine pentru toată lumea, incusiv pentru conducere, că ies mai puțin șifonați din asta.

Noi am văzut multe în toți acești ani. Dar universitate care să își disprețuiască efectiv studenții, până la a-i batjocori în presă, cum face UMF, niciodată!

Iar acest lucru nu îl vom trece cu vederea!

#ligastudentilor”, este mesajul transmis de Liga Studenților.

Un eveniment a fost creat pe rețeaua de socializare Facebook și a strâns peste 500 de participanți: https: Detalii AICI.

Studenții invită reprezentanții mass-media și orice persoană interesată de soarta sistemului de sănătate din România să cunoască direct, la firul ierbii, cum sunt pregătiți de fapt viitorii medici, care sunt problemele cu care se confruntă studenții și cum afectează acestea sistemul de sănătate din țara noastră. Organizatorii își rezervă dreptul de a solicita forțelor de ordine îndepărtarea oricărei persoane care ar putea politiza manifestația.

De data aceasta, alături de studenții români vor protesta și studenții străini de la secțiile în limba engleză și franceză care, plătind taxe foarte mari, se simt înșelați de oferta educațională a UMF care nu se ridică, de fapt, la standardele promise.

„Studenții UMF Iași nu sunt niște «chiulangii», ci sunt tineri inimoși care și doresc cu adevărat să devină medici buni și să profeseze aici, în România, însă sistemul corupt de educație medicală parcă face tot posibilul să le frângă aripile și să distrugă sănătatea românilor.”

În ședința Senatului UMF Iași din 30.05.2023 a fost votată majorarea taxelor de cazare cu până la peste 50% din prețul inițial, cu valori cuprinse între 50 și 150 de lei pe lună, în funcție de cămin. Taxa de școlarizare pentru studenții care vor intra în anul I a fost majorată de la 8.500 la 10.000 lei, deși condițiile de admitere trebuie publicate cu cel puțin 6 luni înainte, iar studenții nu au fost consultați cu privire la decizie. Taxarea fără consimțământ este furt: nu pot fi crescute taxele fără acordul expres al studenților și fără îmbunătățirea condițiilor deja existente. Hotărârea a fost ținută „la sertar” o perioadă pentru a reduce din termenele legale de contestație.

În toamnă, conducerea universității a modificat metoda de evaluare după termenul legal, fără consultarea studenților, introducând o platformă digitală pentru realizarea testărilor de tip grilă, dar care a avut probleme majore de funcționalitate și multe grile greșite sau traduse prost folosind Google Translate. UMF Iași a primit 4,1 milioane de euro prin PNRR pentru o investiție ineficientă care nu poate asigura organizarea în condiții normale a unui examen, iar acum conducerea instituției se chinuie să păstreze aparența că nu au fost deturnate fonduri europene.

În mod similar, conducerea a adoptat recent ulterior o hotărâre pe care nu a publicat-o pentru a nu putea fi contestată legal, prin care s-a urmărit introducerea prezenței obligatorii la cursuri, la solicitarea și frustrarea unor cadre didactice cu activitate deficitară.

Măsura încalcă dispozițiile legale care dau studenților dreptul de a refuza să participe la procesul educațional mai mult de 8 ore pe zi și le neagă dreptul la muncă, mulți studenți fiind în situația de a se întreține singuri, iar alții fiind în situația de navetiști în zonele limitrofe Iașului. Ambele categorii sunt acum în risc de abandon universitar.

Spre deosebire de alte universități de medicină și farmacie, UMF Iași oferă studenților un program complet dezorganizat, cu ore de la 7:30 la 19:30, care duce la epuizare fizică și psihică. Situația precară a studenților este amplificată de lipsa de lipsa unei cantine eficiente care să deservească studenții, deși universitatea primește fonduri în acest sens.

Schimbările intempestive și ilegale, bibliografiile învechite și ieșite din uz, cerințele absurde ale unor cadre didactice care sunt rupte de realitățile medicale internaționale, lipsa unor mecanisme reale de tragere la răspundere a profesorilor, corupția generalizată la unele discipline precum și lipsa de susținere a cauzei studenților de către organizațiile studențești din UMF Iași care au „o tradiție” din a susține conducerea universității prin deturnarea oricăror demersuri libere ale studenților, i-au adus pe studenții UMF Iași la capătul răbdărilor.

„În mod total tendențios, rectorul UMF Iași a prezentat în mass-media faptul că fără prezență obligatorie la cursuri nu pot fi formați medici buni. Din păcate pentru unii profesori de la UMF Iași, studenții preferă să se pregătească singuri pentru materiile respective sau să urmărească canale on-line, inclusiv pe YouTube, unde medici din străinătate prezintă extraordinar de bine în 10 minute ceea ce unii profesori nu pot explica în 2 ore.

Studenții vor participa în mod natural la cursurile care sunt organizate și susținute de profesori dedicați care pot transmite cunoștințe relevante și care știu să țină o prelegere și să deschidă mintea tinerilor. Nu are niciun sens să participi, ca student, la cursuri unde efectiv ore în șir profesorii citesc din prezentări de tip PowerPoint sau unde în locul profesorului vine un asistent sau un doctorand total nepregătit.

Nu contestăm valoarea profesională ca medici sau cercetători a unor cadre didactice, însă predarea efectivă trebuie să o facă persoane care sunt într-adevăr capabile să fie profesori.

Studenții UMF Iași nu sunt «niște chiulangii», ci sunt tineri inimoși care și doresc cu adevărat să devină medici buni și să profeseze aici, în România, însă sistemul corupt de educație medicală parcă face tot posibilul să le frângă aripile și să distrugă sănătatea românilor.a declarat Toma Tataru, președinte Liga Studenților (LS IAȘI).

Comentarii
  • Dr. Strange Love

    Vrajeala! Oameni buni, profesorii din iasi sunt cei mai buni.punct
    Auzi, vor sa nu mearga la cursuri si sa stea pe you tube 🙂
    Universitatea de medicina You Tube !!!
    Doamne, cate mai aud !
    Mergeti la cursuri,acolo puteti interactiona intre voi, mai o grisina, mai un zambet …ziua trece .
    Profesorii de la medicina sunt cei mai buni din Europa ! Cei mai mari medici din lume au licenta luata la Iasi ! Aveti ce invata de la ei ! Nu mai chiuliti si lasati netflixu,youtube sau facebook, nu de acolo invatati meserie

  • Dr. Strange Love, ești pe lângă, dacă tăceai filosof rămâneai

  • adevarul doare

    o universitate plina de plagiatori, corupti condamnati sau nu, numai functia ii recomanda, caracter+profesionalism = 0! vai de mama ei de de medicina ieseana =)))))

  • Dr. Strange Love

    Oameni buni, asa e invatamantul ” medicinal ” iesean, power point la maxim! E mai greu, asta e, dar dupa ce terminati aceasta facultate prestigioasa …cine incaseaza 7000 euro /luna + bacsish gros , cine, cine?
    Voi, astia care va planjeti amu! Nu uitati, dintre VOI, doar unii (cu pile) vor ramane in Iasi, restul la tzara, ca si acolo este nevoie de personal medical 🙂
    Asa ca, valea la cursuri si nu suparati pe don’ profesorr !

    Stiu ca afara e cald si colegele voastre nu poarta nik* pe sub rochite , ca va miroase a catrintza , dar mergeti si invatati ca sa ajungeti oameni mari (doar cei mai norocosi restul…se apuca de taximetrie)
    Ca doctor va recomand un ceai de tei, relaxeaza mintea 🙂

    * nik – e o firma de budigai din Vaslui

  • asta de mai sus e prost rau, sufera de lipsuri😂😂auzi la el fa compromisuri ca sa ai in viitor bacsis😂coaie, sa te trateze pilele !

  • Ionica,fost student la teologie

    @verdict
    Mai, voi astia studentii la umf n-aveti chef de invatat ! Asta se vede din afara .
    O sa aveti timp de you tube cand o sa lucrati intr-un spital de stat, la privat nu va da voie !
    De aia se cheama „spital de STAT” …acolo, se poate sta pe NET 🙂 🙂

  • si-au batut joc cu evaluarea pe tabletele lor jegoase, acum trebuie sa irosim si timpul ca sa vedem ppt-uri vechi de un secol

  • Nemultumirea mare vine de la prezenta obligatorie la cursuri. Asta-i doare, restu-i gargara. Vor sa termine facultatea fara sa invete si nu sunt lasati in voia lor. Desi e clar ca medicina nu se face la fara frecventa, studentii ar putea sa castige confruntarea. Vor deveni doctori fara sa fi mers la cursuri !

    Concluzie : sa avem grija de sanatatea noastra, ca la ce doctori ies acuma …

  • punctul pe i

    foarte bine punctat @anonim : de fapt, studentii nu vor sa invete. vor sa termine facultatea de medicina fara sa mearga la cursuri, pe motiv ca profii predau cu power-point. ceea ce, sa recunoastem, nu e ok. da, dar daca ar fi interesati sa invete, ar cere fara power-point la cursuri ! nu cer, pentru ca ei de fapt nu vor sa invete, vor doar sa chiuleasca legal!!!

  • Statul le dă învățământ gratuit, iar studenții își bat joc de el.

  • Și acești studenți vor și ca grilele să fie publicate înainte de examene, să le tocească și să ia toți 9 și 10 pe bandă rulantă, fără să mai învețe. Așa doctori vom avea… cu examenele tocite de acasă

  • nu mai comentati voi astia de pe margine, daca nu stiti cum e situatia in umf GURA…aceeasi solutie si pentru partizanii conducerii defectuase…auzi la ala de sus ‘statu le da gratis’: daca citeai ai fi vazut ca studentii muncesc sa plateasca taxa care e destul de mare!

  • Am citit comunicatul Ligii Studentilor Medicinisti. Si-au dat cu firma in cap! Comunicatul ala e o colectie de misecuvenisme nesimtite si incongruente logice.
    De unde stie studentu’ ca profu preda preda o materie invechita? El, studentul, cunoaste materia, a studiat deja vreo trei tratate, ca sa-si dea cu parerea in cunostinta de cauza? Nuuu, el abia acuma da piept cu materia, da’ stie ca nu-i moderna… Nu-i moderna? Sa zicem ca nu-i. Si ce-i cu asta? Nici tabla inmultirii nu e moderna. Si fara ea nu se poate.
    Pe urma, ideea imbecila ca lui nu-i trebuie teoria . Da’ ce, se pregateste sa devina asistenta medicala? Vede si el cum se face o injectie, cum se pune un pansament, si gata, e doctor? Pai nu e. Doctorul trebuie sa stie de ce, nu numai cum. Doctorul trebuie sa aplice cunoasterea stiintifica in tratarea bolii. Iar partea stiintifica se invata la curs, nu in practica de spital. Acolo doar se aplica. Daca nu stii, n-ai ce sa aplici. Te uiti ca gaina la far si te plictiseti.

  • Mda, conducerea e defectuoasă fiindcă vrea ca UMF să pregătească medici buni. Iar pentru studenții la taxă trebuiesc standarde mai coborâte, deși diploma este aceeași. Sper doar că majoritatea studenților mediciniști nu sunt ca @stop, sau @prezent.

  • oare nu cumva sunt prea multe locuri la facultatea de medicina?

  • The best comment! Da, sunt prea multe locuri la medicina. Patrund prea multi din tagma celor fara vocatie.

  • Daca le e greu sa mearga la scoala, atunci sa mearga la munca ! Facultatea e facultativa. Vorba unuia de mai sus, statul le da invatamant gratis, si ei fac mofturi.

  • ia lasati voi numele vostru real, sa vedem cine sunteti si ce ati realizat😊

  • un contribuabil

    domnilor studenti, nu va bateti joc de scoala!

  • ACESTI STUDENTI ISI IAU EXAMENELE TOCIND GRILE, DESPRE CE VORBIM

  • Despre ce vorbim? Vorbim de scaderea cronica a exigentei in universitati si de efectele ei in randul studentilor. Sefii de la UMF vor absolventi mai bine pregatiti, iar studentii se opun.
    Dar eu as pune problema altfel. Nu sefii de la UMF cer absolventi mai bine pregatiti, ci noi, platitorii de taxe, noi cerem absolventi mai bine pregatiti. Pot fi mai putini, dar sa fie mai bine pregatiti.

  • de acord cu @Anonim. n-avem nevoie de medici slab pregatiti.

  • Sunteti aroganți din timpul facultățîi . Dupa ce terminați deveniți nemiloși , ciubucarî și habar nu aveti de medicină .

  • Sunt foarte mulți studenți care nu își permit să platească facultatea cu banii de la mama și de la tata! Încurajați munca! Ar trebui felicitați cei care reusesc să muncească și să plătească taxe și impozite, și care au dorința de a evolua! Sunt studenți la a doua facultate, sunt studenți care deja activează pe studii medii și vor mai mult! Popor orb și învâțat cu chiulul! Evident că vedeți numai chiul!

  • Care îmi plătești facultatea? Ratele? Grădinița copilului? Și așa nu mă vede la ochi decât în weekend câteva ore! Și să nu mă judeci că am copil că și așa natalitatea s-a dus în cap și copii fac doar minoritățile. Hai, care?

  • Titanic Vals

    Măi anonim cu bac-ul luat gâfâind, mă judeci că vreau să învăț și să muncesc în același timp? Măi 0 barat care dai muștele afară din parc – ocupație de bază! Spală-te și apoi vorbim!

  • un contribuabil

    Munca-i una, facultatea alta. Faptul ca muncesti nu inseamna ca ai dreptul la derogari si standarde mai coborate, asa cum credeti voi. Spun voi, desi inclin sa cred ca ultimele trei commenturi au acelasi autor. Au aceleasi trasaturi : misecuvenism, aroganta agresiva, nesimtire.

  • Corupție UMf

    Ce proasta este lumea de aici, “statul da învățământ gratuit” la toate facultățile , doar UMf ia banii de la stat Per cap de student și apoi le cere și lor taxa , care este 2000€ (la romani) pe lângă asta mai și taie locurile la buget sa plătească și mai mulți taxe, condiții 0 , furat maxim , și NOK o firma de incompetenți , nepotisme și o metoda ideală de spălat banii furați , atâția angajați și ei “au cumparat softul” 🙂

  • Dacă știți că nu vă permiteți această facultate, de ce o mai faceți? Vă plângeți că aveți copii și nu vă permiteți un trai decent, de ce nu ați făcut facultatea când erați tineri? Sunteți mulți ăștia care faceți o facultate în scârbă, vedeți că nu intră bănuți buni și vă decideți pe la jumătatea vieții să faceți medicina… pentru bani!! Și după o dați cu „facem din pasiune”… minciuni

  • Ca să te ,,servesc,, pe tine mai bine și mai în cunoștință de cauză, pacientule! Cât de prost să fii să întrebi pe cineva de ce vrea să învețe?

  • din moment ce va opuneti prezentei la cursuri, din moment ce cereti publicarea in avans a grilelor, nu mai puteti sustine ca vreti sa invatati

  • egalitate intre facultati

    VREM CONDIȚII ȘI LA FARMACIE!!! NU MAI VREM CARTI DIN 1980. VREM CONDITII ÎN FACULTATE, NU MAI VREM GAURI ÎN PEREȚI ȘI TENCUIALĂ CAZUTĂ. TOTI STUDENTII DE LA UMF SUNT EGALI, NU MAI INVESTITI DOAR IN MEDICINĂ

  • Iubesc fiziologia

    Anonim,stim ca dai comentarii din partea umf iasi…las o mai moale

  • vrem condiții

    oare e aroganță să ceri hârtie igienică, săpun și apă caldă în 2023 într-o universitate care se laudă ca e în nu știu ce topuri internaționale? oare e aroganță să ceri cantină după ce stai 10-12 h la facultate nemâncat? ăștia de comentați pe aici, cu cât v-a plătit rectorul să comentați?
    el și-a făcut mausoleu în clădirea centrală, pe restul de fraieri nu are decât să pice clădirile cu totul.

  • profesorii nu vin la cursuri

    profesorii nici nu vin la cursuri, isi trimit asistentii de la disciplină care habar nu au materia de predat.

  • Toti astia care zic ca studenti cer sa se dea grilele, care sunt studenti care au cerut sa ni se dea grilele? Eu stiam ca parca umf-ul le-a dat de buna voie si nesiliti de nimeni, si au facut-o ca studenti sa treaca de examene, pentru ca daca le scade procentul nu o sa mai aiba imaginea de „Facultate prestigioasa” singurul lucru de care le pasa defapt. Cat despre astia care se cred smecheri (desi au 2 clase) si zic ca studenti nu vor sa invete pt ca nu vor sa mearga la cursuri, voi sunteti constienti ca exista o foarte mare diferenta intre a invata si a merge la cursuri, poti sa inveti si fara cursuri, mai ales cand cursurile sunt slide-uri citite. Cat despre atitudinea asta „Cum indrazneste studentul sa critice profesorul?” Asta e fit mentalitate de sluga umila imbibata in voi de pe vremea comunismului, in societatile mai dezvoltate, pe care noi tot ne batem in piept ca vrem sa le emulam, nu prea exista conceptul asta, profesorul e respectat pentru ca a castigat acel respect, nu pentru ca are titlul in fata pe hartie. O mare parte din profesorii de la umf iasi nu sunt demni de respect, sunt niste mici tirani care isi varsa frustrarile pe studenti si nu au nicio tangenta cu pedagogia, nu stiu sa predea sau se explice, iar cartile pe care isi tatueaza numele cu asa multa mandrie nici macar nu sunt scrise de ei, sunt scrise de rezidenti. Nu mai comentati ca nu stiti despre ce vorbiti, nu aveti nicio idee, nu cunoasteti, va dati cu parerea ca betivi de la crasma inainte de alegeri. Credeti va medici care profeseaza acum au fost la toate cursurile ?
    Si da studentul stie ca materia e invechita, oricine poate sa citeasca stie ca materia e invechita, pentru ca scrie frumos pe carte 1971, sau 1980 etc. Acum cel care a comentat ca „tabla inmultiri nu s-a schimbat” foarte adevarat dar daca compari materia de medicina cu tabla inmultiri, ai iq in cifre negative. S-au facut sute de descoperiri in ultimele 50 de ani in medicina, luati si vedeti poze cu instrumentele folosite in 1980 si cele folosite azi, si dupa asta mai vorbiti, ca sa realiziti si voi nivelul de schimbare. Va rog eu, taceti, ca nu stiti despre ce vorbiti, chiar nu stiti.
    Iar ala care a zis ca se castiga 7000 euro pe luna. Unde, zi-mi si mie ? Ca eu nu am auzit asa ceva

  • Cand am facut eu facultatea, la 10 absente primeai mustrare scrisa. La 20 de absente – mustrare scrisa cu avertisment. La 30 de absente erai exmatriculat. Acum … vedeti si voi. Poti sa lipsesti la toate cursurile si devii … medic.

    Totusi, medicina nu e o facultate cu frecventa redusa, sau cel putin asa era. Daca a devenit intre timp, atunci acest lucru ar trebui consemnat pe diploma medicilor: cu frecventa redusa. Si ar mai trebui gravat pe placuta de la cabinet : XY – medic cu frecventa redusa , pentru a-l deosebi de medicul AB, cu facultatea facuta la zi. Sa vedem pe care dintre ei il aleg pacientii.

  • Si tu cand ai facut facultatea, veneau profesorii sa citeasca de pe slide-uri sau chiar predau ? La cum sunt cursurile acum, aceasta facultate ar trebuii sa fie fara frecventa la cursuri, nu inveti nimic. Cei de pe youtube fac o treaba mai buna in a explica medicina decat 75% din profesorii de la UMF Iasi.
    Sa nu mai aud din aste cu „Pe vremea mea…” Nu mai e vreama aia, e altceva acum, si daca nu sunteti student actual sau din ultimii 5-10 ani cel mult nu aveti dreptul la opinie

  • Daca facultatea de medicina a devenit deja una cu frecventa redusa, atunci ar trebui ca si pe diploma de medic sa scrie : cu frecventa redusa. Pentru transparenta.

  • In Galati (au si ei facultate de medicina!), au o vorba : „cel mai bun medic din Galati e trenul de Bucuresti”. Cu ce hal de studenti are UMF acum, tot asa o sa ajunga si Iasul.

  • Sau trenul de Cluj.

  • Hal de studenți? E printre puținele facultăți din Iași la care se dă admitere. Nu știti cât muncesc copiii ăștia, cât nu dorm, cât se stresează nu de materia multă și prea puțin explicată. De faptul că urlă la ei doctorul cutare sau cu siguranță îi va pica doctorul cutare că are toane. Pot fi copii oricăruia dintre noi. Vor termina facultatea cu noțiunile necesare profesiei, mai puțin cu empatia, cu umanitatea. Aici nu au de unde învăța.

  • Mda. L-am avut pe tata internat si la Spiridon si la Neuro. Am vazut ce fel de practica fac. Hahaiesc si fumeaza. Am vazut si atitudinea. La neuro era un batran confuz, intreba unei sotia lui. Au facut mishto de el. Nu va spun cu ce cuvinte. Si cele mai erau de la studente. Mai bine se faceau hingheri.

  • Mai exista profesori la umf care sa predea liber, fara sa citeasca din curs, fara slide-uri si ppt-uri? La asa profesori nu are rost sa vii la cursuri, studentii pot citi cursul lenesului de profesor, si de acasa.

  • confirm ce spune observator. practica lor e hahaiala, mishto ieftin si flirt. ii gasesti pe langa bufetul din spital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *