Prima pagină » Local » Studenții UAIC au obținut două medalii la Olimpiada Internațională de Matematică – SEEMOUS 2022 – FOTO

Studenții UAIC au obținut două medalii la Olimpiada Internațională de Matematică – SEEMOUS 2022 – FOTO

04 iun. 2022, 15:20,
în Local

Echipa de studenți ai Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a obținut două medalii de bronz la Olimpiada Internațională de Matematică – SEEMOUS, care a avut loc la Palić (Serbia), în perioada 27 mai – 1 iunie 2022. Competiția a fost organizată de Facultatea de Matematică a Universității din Belgrad.

Cele două medalii de bronz au fost obținute de Vlad-Ioan CIOCÎRLAN, student la Facultatea de Matematică și Luca NĂSTASĂ-BARAS de la Facultatea de Informatică. Din echipa UAIC a mai făcut parte și Robert ANTOHI, student la Facultatea de Informatică.

SEEMOUS (South-Eastern European Mathematical Competition for University Students) este un concurs cu participare internațională organizat de Societatea Matematică din Sud-Estul Europei (Mathematical Society of South-Eastern Europe) și care se adresează studenților din primii doi ani de studiu. Anul acesta a avut loc cea de-a 16-a ediție, la care au participat studenți de la 16 universități din Bulgaria, Grecia, Macedonia de Nord, România și Serbia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *