Prima pagină » Eveniment-Social » Studenții reprezentanți din UAIC Iași au susținut revenirea fizică la cursuri
Studenții reprezentanți din UAIC Iași au susținut revenirea fizică la cursuri

Studenții reprezentanți din UAIC Iași au susținut revenirea fizică la cursuri

08 mart. 2022, 14:26,
BZI.ro, în Eveniment-Social

Încă de la începutul anului universitar 2021-2022, studenții reprezentanți din UAIC au susținut revenirea fizică la Universitate, în Copou, treptat, cu un plan bine pus la punct. Pe de o parte, trebuie să avem în vedere necesitatea învățământului fizic cu precădere pentru cei care nu au avut parte de niciun semestru fizic, pe de altă parte trebuie să ne asigurăm că studenții își pot pregăti întoarcerea în Iași în cele mai bune condiții.

„Criticăm afirmațiile domnului Sorin Cîmpeanu, de a anunța că începând cu terminarea stării de alertă (8 martie), universitățile nu mai pot organiza cursuri online. Știm cu toții efectele negative ale învățământului online, însă lucrurile trebuie să se întoarcă pe un făgaș normal treptat.

Aducem în atenția studenților UAIC faptul că legislația națională, prin OUG nr. 99/2021, art. 40, prevede faptul că pe perioada stării de alertă, precum și pe tot parcursul anului universitar 2021-2022, instituțiile de învățământ superior pot desfășura activități didactice în format online.
Mai mult, la nivelul Univeristății, Hotărârea Senatului din data de 23 septembrie 2021, prevede că modalitatea de organizare a activității didactice în anul universitar 2021-2022 va fi stabilită la nivelul fiecărei facultăți, în funcție de specificul educațional și de cercetare. Prin urmare, Consiliile Facultăților stabilesc în continuare modul în care își vor desfășura activitatea în acest semestru – în lipsa unei hotărâri noi a Consiliului Facultății, semestrul va continua în modalitatea deja votată de membrii acestuia.

Pe lângă unul dintre cele mai problematice aspecte, cel al cazărilor, nu trebuie să uităm gesturile lăudabile ale UAIC de a oferi unele locuri de cazare studenților refugiați din Ucraina. Mai mult, un aspect important este cel al studenților cu job-uri, care și-au programat această perioadă care a mai rămas din acest semestru în funcție de deciziile facultăților de acum câteva săptămâni.

Suntem deschiși în a stabili cel mai eficient mod de revenire a tuturor studenților în format fizic începând cu anul universitar 2022-2023, iar studenții să fie anunțați din timp cu privire la toate deciziile și la modul în care aceștia trebuie să se pregătească”, au transmis studenții de la UAIC Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *