Prima pagină » Eveniment-Social » Studenții ieșeni își descoperă viitoarea carieră cu programul educațional Mindcraft Academy – FOTO

Studenții ieșeni își descoperă viitoarea carieră cu programul educațional Mindcraft Academy – FOTO

02 mart. 2024, 02:00, 1 ,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

BRD, ca partener fondator, lansează programul Mindcraft Academy, desfășurat împreună cu Școala de Valori, în calitate de partener educațional. Proiectul le va oferi studenților ieșeni contexte de învățare pentru a-și descoperi pasiunea, dezvolta competențele și alege o carieră, fără a neglija întrebările care îi preocupă. Astfel, până în mai 2024, studenții din Iași vor avea acces în program prin intermediul a patru ateliere educaționale.

Program educațional prin care studenții ieșeni își pot descoperi cariera

Studenților ieșeni li se va oferi contextul prin care să pună întrebări relevante pentru dezvoltarea personală și profesională, cu scopul de a-și descoperi cel mai curajos pas din carieră.

Prin acest parteneriat, BRD și Școala de Valori și-au propus să construiască o infrastructură, deoarece studenții participanți în program vor beneficia de un dialog relevant, constant și cu sens pentru alegerile pe care le vor face în carieră, concentrat pe dezvoltare, descoperire și determinare. Tinerii vor înțelege cum să ia decizii în cunoștință de cauză pentru viața pe care și-o doresc, având imaginea completă a unor povești de viață care inspiră și motivează.

Astăzi, 2 martie 2024, de la ora 10.00, până la 12.00, în Sala Centrului de Consiliere TUIASI, Campus Tudor Vladimirescu, Cămin T1-T2, parter, Aleea Profesor Gheorghe, Alexa/Bulevardul Tudor Vladimirescu, 109-111, are loc atelierul „Antreprenor sau angajat, Cum e mai ușor sau mai bine pe termen lung?”. De la ora 12.30, până la 14.30, în Sala SAS, Campus Tudor Vladimirescu, Cămin T3-T4, parter, are loc cel de-al doilea atelier, „Cum să folosești tehnologia ca toll de dezvoltare și în carieră”.

Duminică, 3 martie 2024, de la ora 10.00, în Sala Centrului de Consiliere TUIASI, Cămin T1-T2, va fi susținut atelierul „GRWM pentru joburile viitorului, Învățare activă și problem solving”. Ultimul atelier are loc de la ora 12.30, în Sala SAS, Campus Tudor Vladimirescu, Cămin T3-T4, „Cum să faci alegeri potrivite cu banii tăi”.

Participanții vor fi așteptați și la târgurile de joburi

Programul se adresează studenților care doresc să își descopere potențialul și să învețe lucruri despre ei și despre cerințele de pe piața muncii, astfel încât să afle ce job li se potrivește, dar și de ce competențe au nevoie pentru a ajunge acolo. Tocmai de aceea, programul Mindcraft Academy pune accent pe diversitatea activităților educaționale.

După participarea la activitățile din program, studenții vor dobândi competențe de comunicare, gândire critică, intraprenoriat, leadership și educație financiară. Participanții vor fi așteptați și la târgurile de joburi, care pot fi un bun prilej de a fi angajat într-o companie care pune accent pe dezvoltarea celor care sunt la început de drum și nu au experiență.

Comentarii
  • Din cauza kkt-urilor astora, peste 50% dintre studenti nu termina facultatea, iar 20% renunta inca din primul an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *