Parte dintre studenții de la Universitatea „Cuza” din Iași au o șansă uriașă de studiu în SUA. Comisia Fulbright Româno-Americană anunță deschiderea competiției pentru bursele Fulbright 2024-2025, pentru studii de masterat sau cercetare în Statele Unite ale Americii. Candidații eligibili sunt absolvenți români – studenți la licență, masterat sau doctorat
Studenții de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași, șansă uriașă de studiu în Statele Unite ale Americii (SUA). Concret, Comisia Fulbright Româno-Americană anunţă deschiderea competiției pentru bursele Fulbright 2024-2025, pentru studii de masterat sau cercetare în Statele Unite. Candidații eligibili sunt absolvenți români – studenți la licență, masterat sau doctorat.
Bursa Fulbright, cu o durată de 9 luni, vizează toate disciplinele, cu excepția celor clinice, și oferă transport internațional, taxe de școlarizare și universitare, în limitele bugetului stabilit, alocație pentru cărți, asigurare medicală și o indemnizație de subzistență pentru un an academic. Costurile celui de-al doilea an pentru masteranzii Fulbright din România pot fi acoperite în funcție de disponibilitatea fondurilor și de dovada performanței academice din primul an de studiu. Candidaturile se depun online, până la data de 9 mai 2023. Detalii complete AICI.
Studenții de la Universitatea „Cuza” din Iași, șansă uriașă de studiu în SUA
Fulbright este cel mai prestigios program de schimburi culturale, științifice și educaționale, desfășurat de Statele Unite ale Americii în întreaga lume. Acesta a fost demarat în 1946, la inițiativa senatorului de Arkansas J. William Fulbright, iar în prezent este coordonat de Biroul Afacerilor Culturale și Educaționale al Departamentului de Stat din SUA.
Rolul programului este să intensifice înțelegerea reciprocă dintre națiunea americană și celelalte națiuni participante în program, prin schimburi culturale și educaționale, la nivel academic. Programul Fulbright funcționează în peste 155 de țări de pe glob. România participă la aceste schimburi bilaterale din 1960, administrate, până în 1993, de Ambasada SUA, la București Arhivat, în 6 iunie 2011, la Wayback Machine.
Începând din mai 1993, programul Fulbright este administrat de Comisia Fulbright Româno-Americană, înființată potrivit Acordului bilateral dintre cele două guverne, reprezentate de Departamentul de Stat al Statelor Unite și Ministerul Afacerilor Externe din România. Comisia acordă cetățenilor români burse de studiu și cercetare în universități din SUA și burse de studiu și cercetare în universități românești pentru cetățenii americani.
Misiunea Fulbright este de a încuraja și promova schimburile științifice și educaționale
Misiunea Fulbright este de a încuraja și promova schimburile științifice și educaționale, de a intensifica înțelegerea reciprocă dintre SUA și România, prin schimburi culturale și educaționale, la nivel academic, de a oferi consiliere asupra oportunităților de studiu în Statele Unite ale Americii. Bursele administrate de Comisia Fulbright din România pentru cetățenii români: Fulbright Student Award – burse pentru studii de masterat sau cercetare la universități din Statele Unite ale Americii. Bursa vizează toate domeniile educaționale, exceptând medicina clinică, și se adresează studenților în an terminal, absolvenților, masteranzilor, doctoranzilor și cercetătorilor români.
Fulbright Scholar Award se adresează profesorilor, cercetătorilor și profesioniștilor din mediul public și privat din România, cu diplomă de doctorat sau un echivalent al acesteia, interesați de un stagiu de cercetare și predare la universități de prestigiu din Statele Unite ale Americii. Hubert H. Humphrey Fellowship – burse adresate tinerilor manageri din mediul public și privat din România pentru a desfășura activități de dezvoltare profesională la universități de elită din Statele Unite ale Americii.
Așadar, studenții de la Universitatea „Cuza” din Iași au o șansă uriașă de studiu în SUA.