Prima pagină » Eveniment-Social » Studenții de la Universitatea ”Cuza” din Iași, invitați la un proiect-concurs pentru ”Europa de mâine”
Studenții de la Universitatea ”Cuza” din Iași, invitați la un proiect-concurs pentru ”Europa de mâine”

Studenții de la Universitatea ”Cuza” din Iași, invitați la un proiect-concurs pentru ”Europa de mâine”

14 apr. 2022, 02:00,
Valentin Hutanu în Eveniment-Social

Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași anunță studenții interesați că pot participa la un proiect-concurs pentru ”Europa de mâine”. Aceștia sunt invitați să expună și să argumenteze viziunea proprie referitoare la procesul de integrare europeană sau să propună un proiect al ”Europei de mâine”. Pot, de asemenea, participa la o varietate de alte activități

Studenții interesați de la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza”(UAIC) din Iași pot participa la un proiect-concurs pentru ”Europa de mâine”. Aceștia sunt invitați să expună și să argumenteze viziunea proprie referitoare la procesul de integrare europeană sau să propună un proiect al ”Europei de mâine” și pot participa la o varietate de alte activități, de asemenea. Printre ele pot fi enumerate: Sesiunea națională de comunicări științifice studențești în domeniul studiilor europene, Concursul de eseuri ”Visul meu european”, Concursul de postere ”EUreflect”.

Studenții de la Universitatea ”Cuza” din Iași pot participa la un concurs pentru ”Europa de mâine”

Studenții se pot înscrie în această competiție cu o lucrare științifică, un eseu argumentativ sau cu un poster despre: subiecte importante aflate pe agenda europeană; ce fel de Europă își doresc tinerii și care sunt oportunitățile, respectiv constrângerile oferite de spațiul european de astăzi; ce fel de provocări apar în contextul noilor realități economice și sociale din UE; în ce mod se regăsesc tinerii în modelul european actual de integrare. Argumentele participării la un astfel de concurs: cele mai bune lucrări vor fi premiate; prezentarea ideilor într-un cadru de dezbateri academice, împreună cu colegi de alte universități; un exercițiu util pentru pregătirea în vederea susținerii publice a unei lucrări; îmbunătățirea CV-ului.

Care este calendarul concursului pentru viitorul Uniunii Europene

Informații complete despre condițiile de participare pot fi consultate la adresa http://www.cde.uaic.ro Termene limită: 3 mai 2022-înregistrarea participanților, 19-20 mai-prezentarea lucrărilor. Evenimentele sunt organizate de Centrul de Documentare Europeană și Centrul de Studii Europene al Facultății de Drept din cadrul Universității ”Alexandru Ioan Cuza” Iași cu scopul de a promova interesul studenților pentru domeniul studiilor europene și de a încuraja dezbaterile legate de Uniunea Europeană. Așadar, studenții de la Universitatea ”Cuza” din Iași sunt invitați la un proiect-concurs pentru ”Europa de mâine”, în contextul realităților dificile din lumea contemporană și al războiului din Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
08 septembrie 2024
08 septembrie 2024