Prima pagină » Eveniment-Social » Studenții de la UMF Iași care au realizat o inimă artificială au ajuns, pentru al doilea an consecutiv, în marea finală „Heart Hackaton”. Concursul are loc în Japonia: „Am făcut îmbunătățiri” – FOTO

Studenții de la UMF Iași care au realizat o inimă artificială au ajuns, pentru al doilea an consecutiv, în marea finală „Heart Hackaton”. Concursul are loc în Japonia: „Am făcut îmbunătățiri” – FOTO

07 iun. 2024, 02:00, 1 ,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

Echipa Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic pentru Managementul vârstnicului și îmbătrânirii sănătoase – CITT MAVIS din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” (UMF) din Iași s-a calificat, pentru al doilea an consecutiv, în marea finală a competiției studențești internaționale pentru realizarea unei inimi artificiale – „Heart Hackaton”. Evenimentul va avea loc în Ustunomiya, Japonia, pe 12 noiembrie 2024.

Studenții de la UMF Iași care au realizat o inimă artificială au ajuns, pentru al doilea an consecutiv, în marea finală „Heart Hackaton”

Performanță deosebită pentru echipa centrului MAVIS din cadrul UMF Iași. Aceasta s-a calificat, pentru al doilea an consecutiv, în marea finală a competiției studențești internaționale pentru realizarea unei inimi artificiale – „Heart Hackaton”, eveniment ce are loc în data de 12 noiembrie 2024 în Ustunomiya, Japonia.

Anul trecut, în cadrul finalei care s-a desfășurat la Dallas, echipa de la UMF Iași a primit „Premiul pentru cea mai avansată inimă artificială”.

Aceasta este alcătuită din aproximativ 30 de studenți de la toate programele de studii de la Facultatea de Bioinginerie Medicală și de la Facultatea de Medicină din Iași, coordonați de drd. Alexandru Pleșoianu.

„Este o poveste mai lungă și nu ai cum să ajungi aici, în top, fără să muncești. Povestea asta are zece ani și anul trecut a fost prima ieșire publică în care am profitat de ocazie, când s-a organizat primul concurs de dezvoltare a unei inimi artificiale pentru studenți. O mână de studenți de la Universitatea de Medicină au format o echipă care a mers în America și a prezentat rezultatele acestei munci. Noi am făcut să pară că este o magie de două săptămâni, dar de fapt este o înșiruire de eforturi. Noi am continuat dezvoltarea inimii artificiale, deci nu este ceva ce s-a terminat, este o cursă lungă. Am îmbunătățit partea de componente externe și sistemul de alimentare fără fir al inimii, dar am optimizat și celelalte sisteme”, declară drd. Alexandru Pleșoianu.

Inima artificială MAVIS a primit numeroase premii și în România

Studenții care au contribuit semnificativ la dezvoltarea proiectului în anul 2024 sunt Ana-Maria Bunduc – Bioinginerie Medicală, master, an II, Vlad Onceanu – Bioinginerie Medicală, master, an II, Alberto Bacusca – Medicină, doctorand, Gabriella Focsaneanu – Farmacie, an III, Andreea Popovici – Bioinginerie Medicală, an I, Otilia Pintilii – Bioinginerie Medicală, an III, Daniel Sau – Bioinginerie Medicală, an III, Robert Gatman – Bioinginerie Medicală, an III.

Inima artificială MAVIS a primit numeroase premii și în România: „Inovația medicală a anului” la Romanian HealthCare Awards, „Premiu de excelență” în cadrul Galei Cercetării românești, locul I la concursul „Game of Science – România”, dar și în străinătate: yESAO Exchange Award 2024 și IQVIA – „Leadership in healthcare”.

Bugetul.ro
Spitalul care nu va mai exista. 150 de milioane de euro pierdute din cauza incompetenței locale
redactia.ro
Scene cutremurătoare în Turcia. Unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți s-a stins chiar în timpul unui concert
Bugetul.ro
Adio, Piața Obor din București în forma care a transformat-o într-un loc legendar. Schimbarea pregătită de autorități se va produce cu o oarecare întârziere
a1.ro
Larisa Iordache și Cristian Chiriță, pregătiți de botezul fiicei lor. Ce planuri au, la o lună de când au devenit părinți
Playtech.ro
Imagini de necrezut cu Păpuşa de la Glina! Cum arată Adina Asăvoaiei acum, a născut la...
observatornews.ro
Rezultatele la simulare Evaluare Națională 2025: doar 64% dintre elevi au luat note mai mari sau egale cu 5, la limba română
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Filmul Netflix care a cucerit România în doar 24 de ore. Poveste fabuloasă
realitatea.net
Țara vecină unde alimentele s-au ieftinit cu 50%. Românii din apropiere se pregătesc să treacă granița pentru a face cumpărături
SportpeSurse
E posibil să stai pe o avere! Bancnota emisă de BNR valorează o grămadă de bani în prezent
Playtech.ro
Radare trafic! Unde au voie să se ascundă polițiștii şi când poți contesta amendă, de fapt
Dailybusiness.ro
Se schimbă data plății pensiilor în aprilie! Anunț oficial pentru toți pensionarii din România
RomaniaTV
Veste fabuloasă! 8 milioane de români au bani mai mulţi în contul de care au uitat. Verifică AICI
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Cristela Georgescu ține post negru intermitent: „De 6 ani fac asta. Am pierdut tot ce a însemnat ”corp deșeu”, se vede clar”
redactia.ro
Donald Trump a decis. Ce se întâmplă cu trupele americane din România
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV
Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`