Prima pagină » Local » Student, prins băut la volan! Agenţii l-au tras pe dreapta după ce a plecat de la o petrecere de pomină! Când au văzut ce alcoolemie avea, poliţiştii ieşeni au înmărmurit (EXCLUSIV)
Student, prins băut la volan! Agenţii l-au tras pe dreapta după ce a plecat de la o petrecere de pomină! Când au văzut ce alcoolemie avea, poliţiştii ieşeni au înmărmurit (EXCLUSIV)

Student, prins băut la volan! Agenţii l-au tras pe dreapta după ce a plecat de la o petrecere de pomină! Când au văzut ce alcoolemie avea, poliţiştii ieşeni au înmărmurit (EXCLUSIV)

02 aug. 2022, 02:00, 1 ,
Ciprian Nedelcu, în Local

Un student a fost pedepsit de judecători după ce a fost prins băut la volan pe o stradă din Iaşi. Astfel, recent, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi l-au condamnat pe Andrei Ilaşi la 10 luni de închisoare, cu amânare, pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Oamenii legii spun că tânărul a fost prins în trafic după ce a plecat de la o petrecere

Un student a fost pedepsit după ce a fost acuzat că a urcat băut la volan. Aşadar, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi l-au condamnat zilele trecute pe Andrei Ilaşi la 10 luni de închisoare, cu amânare, pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

„Instanţa dispune ca inculpatul Andrei Ilaşi, pe parcursul termenului de supraveghere, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 50 de zile, în cadrul unei instituţii publice aflate în subordinea Consiliului Local al Municipiului Iaşi”, au afirmat judecătorii ieşeni.

În ediţiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Un student a fost prins băut la volan pe o stradă din Iaşi

De remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul tânărului student Andrei Ilaşi a început pe data de 24 noiembrie 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi l-au trimis în judecată sub acuzaţia de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

„Pe 20 ianuarie 2021, la ora 1:30, inculpatul a condus autoturismul marca Mazda pe strada Libertăţii, dinspre Spitalul Clinic de Recuperare către Piaţa CUG, având o îmbibaţie alcoolică de 1,24 g/l alcool pur în sânge la prima probă, respectiv 1,04 g/l alcool pur în sânge la a doua probă”, au subliniat procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

În ediţiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Andrei Ilaşi a plecat de la o petrecere înainte de a fi tras pe dreapta de poliţişti

După ce a fost tras pe dreapta, tânărul student a povestit ce s-a întâmplat. Acesta a arătat că, pe 19 ianuarie 2021, în jurul orei 19:00, a plecat cu autoturismul marca Mazda la petrecerea organizată de o tânără la locuinţa ei, din satul Lunca Cetăţuii, judeţul Iaşi. La petrecere, în intervalul orar 21:00–23:00, el a consumat două beri alcoolizate, marca Peroni, de 500 ml fiecare, 50 ml whiskey şi a mâncat diverse aperitive. Pe 20 ianuarie 2021, în jurul orei 1:00, studentul, împreună cu câţiva martori, a plecat pentru a cumpăra ţigări de la o benzinărie. Andrei Ilaşi a urcat la volanul autoturismului marca Mazda, alături de martori. Tânărul a oprit maşina la benzinăria Petrom din zona Podul de Piatră. După ce au cumpărat ţigări, au urcat cu toţii în autoturism pentru a se întoarce la petrecere. În jurul orei 1:30, un echipaj al Poliţiei Rutiere l-a oprit în trafic, iar întrucât mirosea a alcool a fost testat cu aparatul alcooltest. În urma testării efectuate, a rezultat o alcoolemie de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar mai apoi a fost dus la spital pentru prelevarea de probe biologice.

Prezent în faţa instanţei, tânărul a dat declaraţie şi a recunoscut săvârşirea faptei pentru care s-a dispus trimiterea sa în judecată, solicitând ca judecata să se desfăşoare numai pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale şi a înscrisurilor prezentate de părţi, potrivit procedurii aplicabile în cazul recunoaşterii învinuirii. Acum, studentul prins băut la volan a fost pedepsit de magistrații ieșeni.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *