Prima pagină » Local » Student arab, prins cu droguri la Iași! Tânărul, săltat de „mascați” din pricina canabisului! Individul, condamnat de judecătorii ieșeni!
Student arab, prins cu droguri la Iași! Tânărul, săltat de

Student arab, prins cu droguri la Iași! Tânărul, săltat de „mascați” din pricina canabisului! Individul, condamnat de judecătorii ieșeni!

10 nov. 2020, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Un student arab s-a ales ieri cu o pedeapsă din partea judecătorilor ieșeni. Magistrații din cadrul Tribunalului Județean au dispus condamnarea lui Ahmad Kadan la pedeapsa rezultantă de 1 an și 2 luni de închisoare. Acesta este acuzat de deținere, fără drept, de droguri de risc, în vederea consumului propriu și de tentativă de scoatere din țară, fără drept, de droguri de risc

Un student arab a fost prins cu droguri! Tânărul a fost săltat de „mascați” și dus la audieri. Acesta a fost pedepsit de către magistrații ieșeni, din cauza canabisului descoperit asupra sa!
Astfel, ieri, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au dispus condamnarea lui Ahmad Kadan.

„Instanța îl condamnă pe inculpatul Ahmad Kadan la pedeapsa rezultantă de 1 an și 2 luni de închisoare, pentru săvârșirea a 3 infracțiuni de deținere, fără drept, de droguri de risc, în vederea consumului propriu și tentativă la scoaterea din țară fără drept de droguri de risc”, au afirmat magistrații ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ahmad Kadan, reținut de către anchetatori din cauza canabisului

Procesul studentului Ahmad Kadan a început pe data de 27 iunie 2019. La acea dată, procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au dispus trimiterea în judecată a studentului arab.
Acuzațiile aduse de anchetatorii DIICOT: de deținere, fără drept, de droguri de risc, în vederea consumului propriu și tentativă la scoaterea din țară fără drept de droguri de risc. Asta, după ce, timp de 24 de ore, Ahmad Kadan fusese reținut, în perioada de la 20 – 21 ianuarie 2019. Anchetatorii au susținut că, în urma unor acțiuni, l-au prins în flagrant pe studentul arab. Așadar, potrivit procurorilor DIICOT Iași, pe 13 aprilie 2018, 15 decembrie 2018 și 20 ianuarie 2019, Ahmad Kadan a fost prins având canabis asupra sa, în vederea consumului propriu.

Ce au spus procurorii DIICOT Iași cu privire la studentul arab

Mai mult, spun oamenii legii, tot pe 20 ianuarie 2019, Ahmad Kadan a încercat să iasă din țară având canabis asupra sa. Ulterior, studentul arab a fost săltat de „mascați” și dus la audieri. În urma acestor audieri, procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism l-au reținut pe Ahmad Kadan pentru 24 de ore, sub acuzațiile amintite. Oamenii legii au susținut că, în urma acțiunilor amintite, au descoperit asupra acestuia 0,75 grame de canabis, 0,31 grame de canabis și două dispozitive de mărunțit. Astfel, pe lângă pedeapsa aplicată studentului arab, judecătorii ieșeni au dispus și confiscarea drogurilor și a dispozitivelor de mărunțit descoperite asupra acestuia. Rămâne de văzut dacă sentința emisă ieri de prima instanță va fi sau nu contestată de către individul acuzat de consum de droguri.

În eventualitatea în care se va întâmpla acest lucru, urmează ca magistrații din cadrul Curții de Apel Iași să decidă ce se va întâmpla în continuare cu studentul arab. De altfel, astfel de cazuri par să se fi înmulțit la Iași în ultimul an. Tot mai multe persoane au ajuns în atenția procurorilor DIICOT Iași din cauza canabisului. Recent, la Iași a fost organizată recent chiar o mișcare de protest în vederea legalizării consumului recreativ de canabis, chiar în apropierea sediului DIICOT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *