Prima pagină » Stiri si curiozitati » Strugurii ursului. Ce proprietăți terapeutice au aceste fructe sălbatice

Strugurii ursului. Ce proprietăți terapeutice au aceste fructe sălbatice

07 sept. 2023, 09:37,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Multe persoane vor să afle cum se consumă și care sunt beneficiile fructelor numite strugurii ursului. Strugurii ursului sunt niște fructe acrișoare, cărnoase, de culoare roșie la început, dar pe măsură ce se coc, se fac negre. Fructele cresc într-un arbust târâtor ce se menține verde mereu și nu crește mai înalt de un metru. Strugurii ursului reprezintă un adevărat leac naturist recomandat de către medici în cazul mai multor afecțiuni. Iată ce proprietăți terapeutice au aceste fructe sălbatice.

Strugurii ursului

Strugurii ursului sunt niște fructe sălbatice bogate în vitamine și benefiice pentru organismul uman. Medicii recomandă consumul acestora pentru că strugurii au o acțiune antiseptică și dezinfectantă. Strugurii ursului previn sau chiar tratează infecțiile urinare, dar au un efect miraculos și în cazul problemelor digestive.

Aceste fructe sălbatice se recomandă și în cazul cistitei, prostatitei, calculilor renali. Strugurii ursului se consumă și pentru a preveni sau trata infecțiile urinare acute și cronice. Pentru consum se recomandă ceaiurile din frunze de strugurii ursului, dar și consumul fructelor acrișoare.

Preparatele de strugurii ursului sunt antiseptice, sedative, astringente, antihemoragice. Sunt recomandate în multe afecţiuni ale căilor urinare, dar și în deranjamente intestinale, enterocolite, suferinţe renale, articulare. Arbustul de strugurii ursului este declarat monument al naturii, distrugerea lui fiind interzisă.

Un alt remediu naturist cu efecte miraculoaase asupra organismului este siropul de mentă. Acesta se face rapid acasă și este eficient în cazul infecțiilor respiratorii. De asemenea, simptomele menopauzei la femei pot fi ameliorate cu ajutorul unor ceaiuri naturiste.

Cum se consumă aceste fructe sălbatice

Strugurii ursului au numeroase beneficii pentru organism. Frunzele acestui arbust se consumă sub formă de infuzie sau de ceai, iar fructele se consumă ca atare. Infuzia din frunze de strugurii ursului este recomandată în cazul infecțiilor urinare. Pentru aceasta se pun 15 g de frunze de strugurii ursului în 500 ml de apă clocotită și se lasă la infuzat timp de 15 minute.

La fel de bine putem pregăti și un macerat. Se pune o linguriță de pulbere din frunze uscate de strugurii ursului în 250 ml de apă rece și se lasă la macerat timp de 12 ore. Se adaugă și o linguriță de bicarbonat de sodiu. Se bea amestecul timp de 7 zile, câte 2 căni pe zi.

Ceaiul din frunze de strugurii ursului este un dezinfectant urinar și are un efect astringent. Fructele sunt la fel de bune în tratarea sau ameliorarea simtomelor cistitei, infecțiilor urinare, prostatitei. Fructele se consumă cu moderație pentru a beneficia de efectele miraculoase ale acestora.

Strugurii ursului sunt benefici în cazul infecțiilor urinare și a problemelor digestive. Frunzele și fructele arbustului sunt recomandate pentru consum, fructele fiind mâncate ca atare, iar frunzele fiind preparate sub formă de ceai, tinctură și macerat. Fructele și frunzele acestui arbust trebuie consumate cu moderație și doar la recomandarea medicului specialist. Persoanele care sunt alergice nu trebuie să consume ceaiurile de strugurii ursului pentru că pot provoca iritații grave. Strugurii ursului sunt recomandați în tratarea infecțiilor urinare, a tulburărilor digestive și a infecțiilor respiratorii. Frunzele și fructele au numeroase beneficii pentru organism și pot fi pregătite sub formă de infuzie, ceai și macerat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *