Prima pagină » Sanatate » Strugurii îngrașă? Iată ce spun nutriţioniştii

Strugurii îngrașă? Iată ce spun nutriţioniştii

09 feb. 2022, 15:54,
în Sanatate

Strugurii îngrașă? Adevărul este că nu! Nutriționiștii spun că strugurii chiar ajută în procesul de slăbire. În plus, datorită cantității importante de vitamine, potasiu și fibre pe care o au, strugurii contribuie la detoxifierea organismului.

Dacă obiectivul tău este să slăbești, consumă struguri în prima parte a zilei. Bineînțeles, nu trebuie să exagerezi, ci să îi consumi cu moderație. De asemenea, nu arunca sâmburii. Aceștia sunt de mare ajutor și dau un imbold organismului, implicându-se în procesul de ardere a caloriilor și stimulând energia musculară. Ai grijă de unde achiziționezi strugurii, fiindcă sunt fructele cele mai inundate de pesticide. Așa că, orientează-te spre surse sigure.

Acum că am stabilit că strugurii nu îngrașă, iată ce alte beneficii oferă sănătății tale.

struguri roșii

Ai grijă de unde achiziționezi strugurii, fiindcă sunt fructele cele mai inundate de pesticide.

Strugurii îngrașă? Nu, nu îngrașă, pentru că au puține calorii!

Este bine de știut că o porție de struguri (150 de grame) are doar 100 de calorii. În plus, acest fructe-minune mai conțin: carbohidraţi: 27,3 grame, proteine: 1,1 grame, grăsimi: 0,2 grame, fibre: 1,4 grame, vitamina c: 27% din doza zilnică recomandată (DZR), vitamina k: 28% din DZR, vitamina b1 (tiamină): 7% din DZR, vitamina b2 (riboflavină): 6% din DZR, vitamina b6: 6% din DZR, potasiu: 8% din DZR, cupru: 10% din DZR și mangan: 5% din DZR.

Strugurii sunt benefici pentru sănătatea inimii și a creierului

Strugurii sunt capabili să regleze tensiunea arterială și să prevină, astfel, boli precum hipertensiunea, infarctul sau accidentul vascular cerebral. Aceste beneficii se datorează potasiului, element conținut de struguri. Potrivit unui studiu, nivelul crescut de potasiu din sânge este asociat cu un risc mult mai mic de a dezvolta boli de inimă.
De asemenea, strugurii reușesc să regleze în mod natural nivelul colesterolului „rău” din sânge.

struguri albi

Strugurii sunt capabili să regleze tensiunea arterială și să prevină, astfel, boli precum hipertensiunea, infarctul sau accidentul vascular cerebral.

Strugurii pot fi consumați și de persoanele care suferă de diabet

Strugurii au un indice glicemic scăzut, fapt ce îi face ideali pentru persoanele care suferă de diabet. Mai mult decât atât, resveratrolul din struguri poate reduce în mod natural glicemia, prin creşterea sensibilităţii la insulină şi îmbunătăţirea capacităţii corpului de a utiliza glucoza din sânge.

Printre fuctele cu indice glicemic scăzut se mai numără: grepfrutul, bananele, merele, portocalele, piersicile, perele şi prunele.

Strugurii conţin substanţe cu potenţial anticancerigen

În ultimii ani, resveratrolul din struguri a fost intens studiat. Se pare că această substanță ar avea un enorm potențial anticancerigen: reduce semnificativ inflamaţiile, blochează dezvoltarea şi propagarea celulelor cancerigene în corp.

În plus, resveratrolul ar contribui și la o bună funcționare a inimii, fapt ce ține la distanță bolile cardiovasculare. Alte substanțe conținute de struguri cu rol anticancerigen sunt: quercitina, antocianinele şi catehinele.

struguri roze

Resveratrolul reduce semnificativ inflamaţiile, blochează dezvoltarea şi propagarea celulelor cancerigene în corp.

Strugurii stimulează memoria și îmbunătățesc concentrarea

Studiile au demonstrat că strugurii cresc semnificativ capacitatea de memorare, atenţia şi limbajul. De asemenea, resveratrolul conținut de aceste fructe este asociat cu un risc mai mic de dezvoltare a bolii Alzheimer. Pentru confirmarea acestei din urmă ipoteze sunt necesare studii suplimentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
11 ianuarie 2025
11 ianuarie 2025