Prima pagină » Culinar » Strudel cu brânză sărată – Cea mai simplă rețetă

Strudel cu brânză sărată – Cea mai simplă rețetă

31 mart. 2022, 14:57,
BZI.ro, în Culinar

Strudelul cu brânză sărată este un preparat pe care îl mâncăm pe fugă, într-o zi de muncă sau îl putem savura acasă, cu familia. Acesta este minunat atunci când este cald, abia scos din cuptor, dar se poate servi și rece. Pe deasupra, acesta este foarte consistent și de prinde bine atunci când nu avem timp de o masă copioasă.

Strudelul este o rețetă veche și simplă, și are multe variații. Pe lângă cel cu brânză sărată, este cel cu brânză dulce de vaci. Acesta mai poate avea și alte arome, cum ar fi de cireșe, vișine sau mere. Așadar, strudelul este un preparat aparent simplu, însă destul de complex.

Ce ingrediente sunt necesare pentru cel mai delicios strudel

Strudelul nu necesită foarte multe ingrediente, ba din contră. Totuși, cantitatea puținelor ingrediente ne poate copleși.

De obicei, strudelul este atât de diferit de plăcinte sau prăjituri, pentru că se face din foietaj. Așadar, nu este făcut din aluatul tradițional cu care am fost învățați din copilărie de bunici. Pentru unele persoane, acest lucru reprezintă o ușurare, însă alte persoane ar prefera aluatul clasic. Utilizând foietajul, această rețetă este accesibilă și pentru cei care sunt începători în bucătărie.

Așadar, vom pregăti un pachet mare de foietaj sau câteva mai mici. Pe lângă foietaj, mai avem nevoie, desigur de brânza sărată. Umplutura va fi un amestec de 450 de grame de telemea și 450 de grame de urdă. Alături de acestea, mai pregătim 5 ouă de mărime potrivită.

Acestea sunt toate ingredientele necesare pentru strudelul cu brânză.

Strudel cu brânză sărată – Cum se prepară acesta

Strudelul se prepară foarte ușor și nu sunt mulți pași de urmat. Putem începe prin a face umplutura de brânză. Primul pas este să dăm telemeaua prin răzătoare și să o amestecăm, după aceea, cu urda și ouăle pregătite. Trebuie să amestecăm foarte bine până ce toate ingredientele se omogenizează.

Precătim foietajul, iar peste acesta întindem tot amestecul de brânză telemea și brânză proaspătă. Lăsăm o porțiune fără brânză care va constitui baza strudelului, apoi rulăm bine foietajul.

Putem deja să pregătim tava cu hârtie de copt. Pe deasupra studelului facem câteva tăieturi pentru a se coace mai bine și în întregime. Asezăm ștrudele în tavă. Cuptorul trebuie preîncălzit la 200 de grade, iar strudelele se vor coace în aproximativ jumătate de oră. Vom observa cum acesta începe să se rumeneasă.

După ce timpul de coacere se curce, putem scoate tava din cuptor și lăsăm câteva minute strudelul să se răcească.

Abia după aceea, este indicat să-l tăiem pentru că ne va fi mai ușor decât atunci când este prea fierbinte. Rețeta se poate adapta și pentru ștrudelul cu brânză dulce.

Astfel, strudelul cu brânză sărată este gata pentru a fi servit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *