Prima pagină » Local » Structurile sportive din Iași vor primi fonduri din bugetul local. Proiectul este pe masa consilierilor

Structurile sportive din Iași vor primi fonduri din bugetul local. Proiectul este pe masa consilierilor

23 feb. 2023, 02:00,
Alexandra MAISNER în Local

Structurile sportive din Iași vor primi fonduri alocate din bugetul local al municipalității ieșene. Solicitările de finanțare vor fi supuse votului de către consilieri

Plenul Consiliului Local se va reuni la finalul lunii februarie pentru a supune votului peste 50 de proiecte de hotărâre. Printre acestea se numără și cel cu privire la susținerea structurilor sportive, în baza procedurii de finanțare adoptate prin Hotărârea Consiliului Local numărul 119 din data de 31 martie 2020. Astfel, la finalul lunii va fi supusă votului aprobarea solicitărilor de finanțare pentru 7 structuri sportive din județul Iași. Printre acestea se numără Liceul cu Program Sportiv, Asociația Club Sportiv Stomart Iași, Asociația Club Sportiv Skyline, structura sportivă ACS Magic Boys-CS Băieții Magici Iași, dar și altele.

Imagine reprezentativa Karate

Structurile sportive din Iași vor primi peste 200 de mii de lei

Structurile sportive din Iași vor primi fonduri din bugetul local

Liceul cu Program Sportiv Iasi

Liceul cu Program Sportiv Iași ar putea primi 60.000 de lei

Municipalitatea a anunțat faptul că structurile sportive din Iași vor primi fonduri din bugetul local. Astfel, consilierii vor supune votului aprobarea solicitărilor celor 7 structuri sportive cuprinse în proiectul de hotărâre. Mai exact, potrivit documentului, Liceul cu Program Sportiv din Iași ar putea beneficia de suma de 60.000 de lei.

Asociației Club Sportiv Stomart îi va fi distribuită suma de 50.000 de lei pentru derularea proiectelor sportive. În același sens, suma de 30.000 de lei va putea fi alocată, în funcție de votul consilierilor locali, pentru Asociația Club Sportiv Skyline Iași. În ceea ce privește ACS Magic Boys-CS Băieții Magici Iași, ar putea primi suma de 27.000 de lei. Potrivit documentului, vor fi alocate fonduri și pentru Asociațiile Cluburilor Sportive Sport HV Junior Iași și Risei Rațiune Iași, sumele fiind de câte 20.000 de lei, ce vor fi folosite pentru demararea proiectelor sportive.

În cadrul ședinței ordinare din data de 27 februarie va fi spusă votului și aprobarea solicitării de finanțare pentru derularea proiectelor sportive din cadrul Asociației Club Sportiv Iris Iași, în sumă de 30.000 de lei. Astfel, în ceea ce privește procedura privind acordarea finanțării din bugetul municipiului Iași, structurile sportive au fost nevoite să prezinte o serie de documente justificative.

Printre acestea se numără și certificatul de identitate sportivă, certificatul de înregistrare fiscală, dovada afilierii la federația sportivă națională de specialitate sau, după caz, la asociația județeană de profil, dar și proiectul de finanțare însoțit de bugetul necesar. Practic, municipalitatea ieșeană va aloca, din bugetul local, suma de 237 de mii de lei pentru finanțarea celor 7 structuri sportive.

Primaria Iasi

Municipalitatea ieșeană va susține prin finanțare 7 structuri sportive locale

Anul acesta, mai multe proiecte din structura sportivă vor beneficia de fonduri nerambursabile

Sedinta in cadrul Primariei Iasi

Plenul Consiliului Local se va reuni săptămâna viitoare pentru a supune votului peste 50 de proiecte de hotărâre

La începutul anului, Consiliul Județean Iași a anunțat faptul că va finanța, prin fonduri nerambursabile, structurile sportive. Amintim faptul că CJ Iași a lansat, în consultarea publică, proiectul „Ghidul de finanțare a proiectelor pe SPORT” pentru anul 2023. Acest proiect va fi finanțat din fondurile proprii ale CJ și vizează programele sportive anuale ale structurilor sportive publice și private, înființate pe raza unității administrativ-teritoriale, afiliate la federațiile sportive. Atribuirea contractelor de finanțare nerambursabilă se va face doar pe baza unei selecții publice de proiecte.

Astfel, procedura permite atribuirea unui contract de finanțare nerambursabilă din fonduri publice, prin selectarea acestuia de către o comisie de evaluare și selecție. Anul trecut, în ceea ce privește ramura sportivă, CJ a finanțat un proiect pentru domeniul „Sport de masă”, cu valoarea de 29.700 de lei, dar și alte patru pentru domeniul „Sport de performanță”, cu o valoare totală de 353.545 de lei.

Municipalitatea a anunțat faptul că structurile sportive din Iași vor primi fonduri alocate din bugetul local. Proiectul de hotărâre este pe masa consilierilor și va fi votat în cadrul unei ședințe ordinare organizate la finalul lunii februarie.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024