Prima pagină » Actualitate » Structura anului şcolar se modifică. Ministrul Ionuţ Stroe: „Vom avea o oră în plus. Deja am gândit acest lucru!”
Structura anului şcolar se modifică. Ministrul Ionuţ Stroe: „Vom avea o oră în plus. Deja am gândit acest lucru!”

Structura anului şcolar se modifică. Ministrul Ionuţ Stroe: „Vom avea o oră în plus. Deja am gândit acest lucru!”

18 aug. 2020, 14:01,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Ministrul Tineretului şi Sporturilor, Ionuţ Stroe, a declarat marţi, 18 august 2020, la Galaţi, că structura anului şcolar se va modifica. Astfel, elevii vor face mai multe ore de sport.

Ministrul Sporturilor, Ionuţ Stroe, anunţă modificarea anului şcolar

Ministrul Ionuţ Stroe, într-o declaraţie de presă susţinută marţi, la Galaţi, a precizat faptul că începând din anul şcolar viitor 2020-2021, elevii vor avea o oră de sport în plus. Aceasta se va desfăşura în condiţiile speciale impuse de pandemia cu noul coronavirus.

Ministrul Tineretului şi Sporturilor a susţinut că unele ore de sport se vor desfăşura online din cauza epidemiei.

Tot din cauza virusului SARS-CoV-2, mai multe ore de sport se vor desfăşura online, astfel evitându-se contactul şi aglomerarea terenurilor de sport.

„Deja am gândit acest lucru împreună cu Ministerul Educaţiei. Vom avea o oră în plus, această oră va fi adaptată condiţiilor în care ne desfăşurăm viaţa până vom avea o soluţie medicală. Am realizat un parteneriat cu Comitetul Olimpic Român şi cu Ministerul Educaţiei prin care toţi profesorii de sport din România vor avea soluţii digitale, apropo de ore de sport on-line, exerciţii care evită contactul, aglomerarea terenurilor de sport”, a declarat Ionuţ Stroe.

Ministrul Tineretului şi Sporturilor, Ionuţ Stroe, s-a deplasat la Galaţi pentru a vizita o bază sportivă de tradiţie care în prezent este abandonată. Aceasta se află în proprietatea Ministerului, iar Ionuț Stroe a propus ca baza să fie trecută în proprietatea Consiliului Judeţean Galaţi pentru a fi reabilitată.

Nelu Tătaru, scenarii de începere a noului an școlar

În ceea ce privește cele trei scenarii, Nelu Tătaru a menționat că acestea vor fi aplicate în funcție de situația care se va înregistra în fiecare județ în parte, în contextul noului coronavirus. Astfel că, totul se va decide în jurul datei de 14 septembrie.

„Noi suntem în scenariul 1 pe care îl avem, deci nu suntem în scenariul 3, dar noi trebuie să fim pregătiți, iar evaluarea pe care o vedem la începutul școlii se va face în apropiere, în a doua jumătate. Noi discutam ieri la Cotroceni tocmai de momentul „ieri”, să spunem, în care avem 2.826 de localități care erau sub 1, aveam 309 localități care erau între 1 și 3 și aveam doar 51 de localități care erau peste 3. Dar era stadiul de ieri. În funcție de evoluție, vom adapta. Noi am lăsat și libertatea locală, la nivelul DSP-ului local, la nivelul Inspectoratului Școlar Județean local, a Comitetului Județean pentru Coordonarea intervenției pentru a aplica unul dintre cele trei scenarii la fiecare unitate școlară”, a declarat joi ministrul Nelu Tătaru.

Ce semnifică fiecare scenariu

Cel mai important criteriu în stabilirea acestor scenarii este numărul de cazuri noi din ultimele 14 zile la mia de locuitori.

Scenariul verde reprezintă că în localitatea respectivă e mai puţin de o persoană detectată cu COVID-19, în ultimele 14 zile;
Scenariul galben (risc mediu) – între 1 şi 3 persoane detectate cu noul coronavirus;
Scenariul roşu se aplică unde au apărut mai mult de trei bolnavi noi în localitatea respectivă, în ultimele 14 zile, la mia de locuitori. În acest scenariu, școala se închide de tot.

Aceste scenarii nu se vor aplica pe tot parcursul anului școlar, ci se vor actualiza permanent, în funcție de situația epidemiologică ldin fiecare județ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`