Prima pagină » Titlurile zilei » Strigător la cer! Hienele de la Credit Fix au tăbărât pe alocația unei fetițe din Iași cu handicap grav! Atenție mare la împrumuturi
Strigător la cer! Hienele de la Credit Fix au tăbărât pe alocația unei fetițe din Iași cu handicap grav! Atenție mare la împrumuturi

Strigător la cer! Hienele de la Credit Fix au tăbărât pe alocația unei fetițe din Iași cu handicap grav! Atenție mare la împrumuturi

14 apr. 2020, 04:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Un ieșean care s-a împrumutat la Credit Fix IFN a avut o surpriză total neplăcută. După ce a anunțat că va plăti doar dobânda creditului din cauza crizei, banii i-au fost luați din cont. Banii reprezentau alocația și indemnizația copilului care suferă de un handicap grav. „Imediat mi-a fost retrasă de trei ori suma de 250 de lei de către cei de la Credit Fix. Cu ce drept au luat alocația copilului? Eu le-am explicat situația mea. De ce au luat respectiva sumă? Nu am primit niciun răspuns. Eu am cardul la BCR. De fiecare dată primesc un mesaj de la ei prin care sunt întrebat dacă autorizez plățile”, povestește Adrian Grădinariu. În replică, reprezentanții Credit Fix au spus că vor analiza situația. „Vom face tot ce e necesar. Nu ne dați la presă, pentru că este o perioadă grea. Guvernul nu ne ajută cu nimic”, a declarat Mircea Gabriel Pălăngeanu. Firma a obținut în 2018 un profit de 700.000 euro. Înainte de închiderea ediției, reprezentanții Credit Fix au precizat că banii ieșeanului vor fi returnați în cont.

Situație disperată pentru familia unui ieșean. Din cauza lipsei banilor, Adrian Grădinariu a fost atras de serviciile de creditare rapidă, chiar dacă dobânzile sunt foarte mari. Astfel, a aplicat on-line pentru un credit furnizat de către Credit Fix IFN, din București. A primit 900 de lei, pentru care trebuia să plătească la final aproape 1.200 lei. Însă, ieșeanul a rămas fără loc de muncă, iar termenul scadent era data de 6 aprilie. A sunat la Credit Fix să stabilească doar plata dobânzii, dar ce a urmat nu are limite.

„Pe data de 28 februarie am împrumutat 900 de lei. Trebuia să dau înapoi 1.199 lei. Le-am cerut să plăteasc în această perioadă doar dobânda, pentru că nu am altă sursă de venit. Ne-am înțeles de comun acord. Eu am o fată care suferă de handicap grav. Pe data de 10 aprilie au intrat pe card banii de indemnizație și alocația copilului, 1.348 lei. Imediat mi-a fost retrasă de trei ori suma de 250 lei de către cei de la Credit Fix. Cu ce drept au luat alocația copilului? Eu le-am explicat situația mea. De ce au luat respectiva sumă? Nu am primit niciun răspuns. Eu am cardul la BCR. De fiecare dată primesc un mesaj de la ei prin care sunt întrebat dacă autorizez plățile. Acum nu s-a mai întâmplat acest lucru. Este un abuz. Nu te înțelegi cu nimeni. Mi-au spus că trebuie să achit”, a precizat ieșeanul.

Cere ajutorul autorităților

Adrian Grădinariu a povestit că va cere ajutorul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului (CJPC) Iași și că ia în calcul să facă și o plângere la Poliție.

„Am făcut plângere și la BCR, cum au permis retragerea banilor? Am anulat cardul. Chiar nu știu cum au făcut, de mi-au luat banii. Eu am mai lucrat cu Credit Fix, dar eu făceam plățile. Nu poți să iei banii pentru îngrijrea unui copil. Acum stau eu cu fata, undeva la țară”, a mai spus Grădinariu.

Conform datelor oficiale, Credit Fix se află pe piață din 2015.

„Activăm pe piața din anul 2015 și am strâns alături de noi un portofoliu important de clienți, cărora le oferim lunar aproximativ 4.000 de credite, răspunzând astfel unor cereri noi sau clienților care au nevoie de un nou împrumut, prin intermediul platformelor web www.creditfix.ro și www.fixcredit.ro. Am dezvoltat cu publicul nostru un parteneriat bazat pe încredere, transparență și beneficiu reciproc, care ne asigură o relație pe termen lung. Evaluăm zilnic feedback-ul primit și în acest fel ne putem mândri cu un procent de peste 75 la sută clieți care au revenit atunci când au avut nevoie de un credit nou. Obiectivul nostru asumat este de a ajunge liderul instituțiilor de creditare nebancare din România”, se arată în descrierea afacerii.

Reprezentanții Credit FIX: „Nu ne dați la presă”

Contactați telefonic, reprezentanții Credit Fix IFN au precizat că vor analiza situația ieșeanului.

„De unde aveți numărul meu? Nu avem nevoie de mediatizare nici pozitivă, nici negativă. Vom verifica dacă aceste aspecte vor fi confirmate. Vom analiza această situație. Vom face tot ce e necesar. Nu ne dați la presă, pentru că este o perioadă grea. Guvernul nu ne ajută cu nimic”, a declarat Mircea Gabriel Pălăngeanu, administrator la Credit FIX IFN SA.

Reporterii BZI au trimis și o solicitare scrisă prin care s-au cerut lămuriri cu privire la situația ieșeanului. Până la închiderea ediției, nu a fost transmis un răspuns concludent. Pălăngeanu a revenit cu un apel telefonic și a transmis că banii ieșeanului vor fi returnați. Conform ultimelor date ale societății, Credit Fix este deținută de către Stana Ciobanu (98 la sută) și Mărioara Baban (2 la sută). Pe lângă Pălăngeanu, au fost desemnați administratori Ecaterina Simboteanu și Stana Ciobanu. Ultimele date financiare arată că, în 2018, IFN-ul a înregistrat un profit de 3.301.681 lei, aproape 700.000 de euro. Sediul societății se află în clădirea Muntenia Business Center, din București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *