Prima pagină » Local » Strigăt disperat de ajutor! Uitați-vă la această minune de copil! Are nevoie de 150.000 de euro pentru a trăi. O boală grea o macină în fiecare zi

Strigăt disperat de ajutor! Uitați-vă la această minune de copil! Are nevoie de 150.000 de euro pentru a trăi. O boală grea o macină în fiecare zi

15 ian. 2022, 02:00,
Andreea Pădurescu, în Local

O familie din Iași a fost greu încercată chiar în prag de Crăciun! Liliana și Andrei Ciocan au primit cea mai grea veste. Ilinca, fetița lor care urma să împlinească 3 ani, a fost diagnosticată cu cancer după ce ei credeau că e doar o pneumonie. Suspiciunile au apărut când Ilinca nu a mai putut să meargă

Ilinca Ciocan avea o copilărie normală până când ceea ce părea o pneumonie s-a dovedit a fi un cancer crunt. Familia micuței a primit vestea tristă chiar în Ajunul Crăciunului 2021. După multe săptămâni de chin, timp în care starea Ilincăi se deteriora vizibil, rezultatele analizelor au arătat cel mai negru scenariu. Copila a fost diagnosticată cu leucemie acută limfoblastică TIP1 Fab.

”Diagnosticul l-am aflat chiar înainte de Crăciun, dar problemele de sănătate au apărut la sfârșitul lunii octombrie 2021. A început cu o bronșită, pentru care a luat tratament cu antibiotice. Se simțea din ce în ce mai rău și am mers din nou la medic, unde ne-a spus că are pneumonie. A continuat să ia tratament, dar nu dădea rezultate. În continuare se simțea foarte rău, plus că începuse să ne spună că o doare și un picior. Am mers la ortoped, unde ne-a spus că este sinovită și că va trece odată cu răceala. S-a dovedit într-un final că nu era nimic din toate astea”, a declarat Liliana Ciocan, mama fetei.

”Nu mai putea să meargă”

Familia a început să își pună semne de întrebare cu privire la starea de sănătate a fetei când aceasta a început să acuze dureri la un picior. Copila nu mai putea să meargă, se deplasa șchiopătând sau doar în brațele părinților. Starea ei se agrava pe zi ce trece. Ziua de naștere, când a împlinit 3 ani, și-a petrecut-o pe drum, spre spitalul din Italia.

”Am început să mă îngrijorez când am văzut că nu își mai revine și nu își mai putea folosi piciorul deloc. Mergea șchiopătând sau nu mergea deloc, doar în brațe. Am luat hotărârea de a face un set de analize complet. Am mers cu rezultatele din nou la medic și ne-au trimis la hematologie, iar eu nu înțelegeam ce treabă are pneumonia cu hematologia, dar ea bănuia ceva și se pare că a avut dreptate. Ni s-a confirmat că e ceva mai grav. Nu am crezut că vom trece vreodată prin așa ceva. Ilinca are 3 ani, i-a împlinit chiar în ziua în care am ajuns în Italia, pe 28 decembrie 2021. Am ajuns în Italia cu ajutorul unui părinte care a trecut prin aceeași situație cu fiul său”, a precizat Liliana Ciocan, mama fetei.

Costul tratamentului este de aproximativ 150.000 de euro

Familia și apropiații Ilincăi se roagă zi de zi să-și revină, însă pe lângă rugăciuni este nevoie și de bani. Liliana și Adrian Ciocan au nevoie de ajutor financiar pentru a reuși să fie alături de Ilinca până la final, până când se va face bine. Pe Ilinca o așteaptă acasă sora ei de 8 ani.

”Când am ajuns în Italia, Ilinca avea 90 la sută celule canceroase. A trecut o lună de când nu mai merge și nu se mai ridică din pat. Ne rugăm în fiecare zi să se facă bine și să reziste ședințelor de chimioterapie. Va face și chimioterapie orală. E mai bine că am venit în Italia, aici se fac analize mai detaliate și altele în plus decât în România. Peste 3 luni aflăm gradul de risc. Se poate lua în calcul și un transplant, doar că noi nu avem toate detaliile bolii și trebuie să mai așteptăm. Din calculele de până acum, cu tot ce este, chirie și din ce mai știm din auzite, costul ajunge undeva la 150.000 de euro. Vreau să le mulțumesc”, a încheiat Liliana Ciocan, mama Ilincăi.

În edițiile anterioare a fost prezentat cazul lui Rareș Lupu, un tânăr de 17 de ani care suferă de tumoră cerebrală profundă, inoperabilă, iar tratamentul este unul extrem de scump.

Conturile deschise pentru donații

Donațiile pentru a o ajuta pe Ilinca se pot face în conturile tatălui, Andrei Ciocan, deoarece el se ocupă de acest aspect cât timp mama, Liliana Ciocan, se află în spital, în Italia, concentrându-și toată atenția asupra fetei.

Conturile:
RO50INGB0000999905703611(Lei)
RO89INGB0000999912063490(Eur)
REVOLUT:0742648030.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *