Se caută donatori pentru Adrian Bargaoanu, care este internat la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Spiridon” din Iași. Acesta are nevoie de grupa A2 sau 0 Rh negativ, dar se poate dona indiferent de grupa sanguină, la Centrul de Transfuzie Sanguină Iași, strada Nicolae Bălcescu, numărul 21, de luni până vineri, între orele 07:30-13:30
Pentru a putea dona sânge, potențialul donator trebuie să îndeplinească mai multe condiții. Acesta trebuie să aibă vârsta situată între 18 și 60 de ani. În ceea ce privește greutatea, femeile trebuie să cântărească minimum 55 de kilograme, iar bărbații nu mai puțin de 60 de kilograme.
„Este nevoie urgentă de sânge! Adrian Bargaoanu este internat la Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sf. Spiridon” și are nevoie urgentă de sânge. Este nevoie de grupa A2 sau 0 Rh negativ, dar se poate dona indiferent de grupa sanguină, la Centrul de Transfuzie Sanguină din Iași, strada Nicolae Bălcescu numărul 21, de luni până vineri, între orele 07:30-13:30. Nu uitați să menționați că donați pentru Adrian Bargaoanu!”, se arată pe pagina Donează sânge, Fii Erou – Iași.
Un bărbat internat la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Spiridon” din Iași are nevoie de ajutor
Donatorii trebuie să aibă pulsul situat între 60 și 100 de bătăi pe minut. De asemenea, trebuie să nu fie în evidență cu boli cronice și să nu sufere de alergii severe, alergiile sezoniere, minore, nu sunt criteriu de excludere. Totodată, trebuie să nu fi suferit intervenții chirurgicale majore în ultimele 6 luni, operații minore în ultimele 3 luni sau intervenții stomatologice mici în ultimele 7 zile. Important de menționat este și faptul nu pot dona sânge persoanele care și-au făcut tatuaje sau piercing-uri în ultimele 6 luni.
Femeile care doresc să doneze sânge trebuie să nu fie în perioada menstruală și nu trebuie să ia anticoncepționale. Un ultim criteriu pe care trebuie să-l îndeplinească donatorii de sânge este să nu fi consumat alcool cu 48 de ore înainte de a se prezenta la centrul de transfuzii.
Unele dintre beneficiile donării includ reînnoirea sângelui, creșterea proprietăților compensatorii ale organismului, care ajută donatorul să se recupereze rapid.
Medicii trag un semnal de alarmă
Nu există un substitut pentru sânge. Acesta nu poate fi fabricat și singura sursă este donarea. Mai mult, elementele celulare din unitatea de sânge, celule roșii și trombocite sau proteinele din plasmă, au o valabilitate bine stabilită, astfel încât, dacă unitatea de sânge nu a fost folosită, trebuie înlocuită. Donarea trebuie să fie un proces continuu.
Medicii ieșeni afirmă faptul că ar trebui să se facă o propagandă pentru ca lumea să doneze, pentru că numărul pacienților care au nevoie de sânge este mare. În aceeași situație se află și Adrian Bargaoanu, bărbatul care este internat la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Spiridon” din Iași.