Prima pagină » National » Strigăt de ajutor pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență din Sibiu. Este nevoie de un modul exterior
Strigăt de ajutor pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență din Sibiu. Este nevoie de un modul exterior

Strigăt de ajutor pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență din Sibiu. Este nevoie de un modul exterior

02 dec. 2020, 09:16,
în National

Strigăt de ajutor pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență din Sibiu, acolo unde Victoria Bîrluțiu, medicul șef al Secției de Boli Infecțioase, spune că este neapărată nevoie de un modul exterior. Aceasta a postat un mesaj disperat pe Facebook, pentru a cere un modul exterior, în așa fel încât 12 paturi să poată fi păstrate pe secție.

Situația a ajuns într-un punct disperat, astfel încât medicii caută să se implice cât mai mult pentru a găsi o rezolvare pentru pacienții bolanvi cu COVID-19.

Strigăt de ajutor pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență din Sibiu

Victoria Bîrluțiu, medicul șef al Secției de Boli Infecțioase, spune că este neapărată nevoie de un modul exterior.

„Nu mi-am imaginat că voi scrie vreodată că am nevoie de ajutorul vostru, prieteni. O clădire veche, indiferent cât de renovată e, nu asigură circuite normale într-o pandemie. Asta se întâmplă cu secția Boli Infecțioase Sibiu, necesitând sacrificarea a 12 paturi pentru pacienți, pentru separarea circuitelor. Dacă am avea un modul exterior, ar rămâne aceeași capacitate de spitalizare. Oare mă puteți ajuta?”, întreabă șefa Secției de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, dr Victoria Bîrluțiu.

Mai exact, dacă secția ar avea un modul exterior, ar putea păstra în secție 12 paturi.

„Chiar am nevoie de un modul similar celui din spatele urgenței”, a mai scris medicul șef.

De unde ar putea veni acest ajutor

Crucea Roșie Sibiu ar putea sări în ajutorul colegilor de la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Sibiu. Reprezentanții de la Crucea Roșie au propus să aducă în curtea Spitalului Casa lui Moș Crăciun, care, atâta timp cât se organiza Târgul de Crăciun, era amplasată în Piața Mare. Dacă spațiul va permite, Casa lui Moș Crăciun va deveni zonă administrativă a secției de Boli Infecțioase, iar în interiorul secției vor fi doar paturi pentru pacienți. Modul este necesar pentru a asigura circuite mult mai bune pentru situația pandemică.

Spitalul Județean Sibiu are conducere militară

Spitalul Județean Sibiu are conducere militară fiind condus de lt. col. Constantin Vlase, medic infecţionist, cel care a fost director medical al Spitalului Militar de Urgenţă din Galaţi.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu este pilonul principal al sistemului medical public care tratează sibienii adulţi de infecția cu virusul COVID-19. Aici există şi cele mai multe locuri la Anestezie și Terapie Intensivă, 12, două staţii de oxigen, Secţie Clinică de Boli Infecţioase, principala Unitate de Primiri Urgenţe şi trei aparate de testare PCR, din care funcţionează, în prezent, doar două.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu va avea o conducere militară, noul director general fiind numit medicul colonel Daniel Chelcea, director medical al Spitalului Militar de Urgenţă din Sibiu. Această decizie este luată fără precedent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *