Prima pagină » Sanatate » La psiholog » Stresul și furia generează insuficiența cardiacă
Stresul și furia generează insuficiența cardiacă

Stresul și furia generează insuficiența cardiacă

13 aug. 2020, 20:25,
în Sanatate

Stresul și furia generează insuficiența cardiacă. Conform unui nou studiu american, stresul și furia favorizează dezvoltarea insuficienței cardiace, o boală potențial fatală. Între 1% și 2% din populația lumii suferă de insuficiență cardiacă.

Vorbim despre insuficiență cardiacă atunci când inima nu mai este în măsură să își îndeplinească rolul de pompă și, prin urmare, să furnizeze corpului sânge in mod corect: acest fenomen este legat de o pierdere a contractibilității mușchiului cardiac, care poate afecta partea dreaptă și / sau partea stângă a inimii.

Cauzele insuficienței cardiace sunt multiple: această oboseală cardiacă poate apărea în special din cauza unui infarct miocardic, a tensiunii arteriale ridicate, a cardiomiopatiei sau a bolii valvelor cardiace.

Stresul și furia generează insuficiența cardiacă

Conform unui studiu recent realizat de Universitatea Yale (în Statele Unite), persoanele care sunt stresate, furioase și obișnuite cu emoțiile negative au un risc crescut de a dezvolta insuficiență cardiacă, noteaza TopSante.

Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii, care și-au publicat lucrarea în Journal of Cardiac Failure, au lucrat cu un grup de voluntari: timp de o săptămână, acestia au completat zilnic chestionare pentru a le evalua stresul și emoțiile (inclusiv furia). În paralel, ecocardiogramele au fost efectuate în mod regulat pentru a vizualiza contracțiile mușchiului cardiac.

Rezultatul? Cercetătorii au descoperit că persoanele care erau stresate și / sau adesea supărate aveau, în medie, o funcție diastolică mai slabă – ceea ce înseamnă că inimile lor aveau dificultăți de relaxare între contracții.

Se stia deja ca stresul și emoțiile negative cresc riscul de a dezvolta boli cardiace ischemice sau aritmie cardiacă: știm acum că acești factori joacă un rol și în dezvoltarea insuficienței cardiace, concluzionează cercetătorii, care ne sfatuiesc sa gestionam mai bine stresul în această perioadă dificilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
13 ianuarie 2025
13 ianuarie 2025