Prima pagină » Local » Străzile din Iași sunt sufocate de mașini parcate neregulamentar. Polițiștii au aplicat amenzi record, în valoare de 2.282.288 de lei

Străzile din Iași sunt sufocate de mașini parcate neregulamentar. Polițiștii au aplicat amenzi record, în valoare de 2.282.288 de lei

03 aug. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan în Local

Polițiștii din Iași au aplicat amenzi record, în acest an, pentru șoferii care și-au parcat mașinile neregulamentar. În ciuda acestor sancțiuni, oamenii continuă să sfideze legea

Zilnic, Poliția Locală ridică zeci de mașini parcate ilegal, iar mulți șoferi se aleg cu o amendă. De la începutul anului și până acum, agenții au aplicat amenzi record, în valoare totală de 2.282.288 de lei, mai mari față de ultimii ani.

Amenzi record pentru mașinile parcate neregulamentar

Cele mai multe amenzi sunt pentru parcarea neregulamentară și pentru oprirea neregulamentară. Acest lucru se observă zilnic pe străzile din Iași, trotuarele sunt pline de mașini parcate ilegal, iar pietonii sunt forțați să meargă direct pe carosabil. De asemenea, o altă situație des întâlnită este parcarea autoturismului pe trecerea de pietoni. De fiecare dată când este parcat neregulamentar, este ridicat, iar șoferul se alege cu o sancțiune. Mai nou, sunt probleme și la parcările cu taxă, deoarece unii parchează, însă nu mai achită și taxa de parcare.

„Blocare căi de acces – 63 de procese-verbale (valoare amenzi 20.100 lei); ocupare fără drept parcare auto electrice – 101 procese-verbale (valoare amenzi 98.100); oprire neregulamentară – 1.894 de procese-verbale (valoare amenzi 267.230 lei); ocupare fără drept parcare persoane cu handicap – 237 de procese-verbale (valoare amenzi 167.600 lei); parcare neregulamentară – 2.461 de procese-verbale (valoare amenzi 1.463.200 lei); staționare neregulamentară – 363 de procese-verbale (valoare amenzi 265.058 lei); total sancțiuni contravenționale 5.155 de procese-verbale (valoare totală 2.282.288 lei). De asemenea, au fost 890 de auto ridicate pentru diferite fapte (nu include pe cele abandonate)”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Iași.

Oamenii continuă să încalce legea

Deși polițiștii locali desfășoară zilnic activitatea de sancționare și ridicare a mașinilor parcate neregulamentar, șoferii continuă să încalce legea. Totuși, nu se gândesc că din cauza acestor comportamente traficul este îngreunat, însă și bunăstarea oamenilor are de suferit. Acest fenomen pare că nu se sfârșește la Iași, iar cauzele sunt multiple. În primul rând, este problema locurilor de parcare insuficiente, în al doilea rând, atitudinea unor șoferi lasă de dorit, care preferă să încurce circulația decât să parcheze la o distanță mai mare.

„Deși este vacanță, sezon estival, Iașul nu este aglomerat, totuși unii șoferi continuă să ignore, destul de grav în unele situații, regulile de circulație. Cele mai grave nereguli fiind blocarea intersecțiilor, a trotuarelor sau a trecerilor de pietoni. Aceste lucruri se întâmplă peste tot în oraș, nu doar în anumite zone. Într-adevăr în zona spitalelor se întâmplă cel mai frecvent aceste probleme, deoarece oamenii au anumite probleme, polițiștii înțeleg când este justificat, însă sunt și situații când lucrurile nu stau așa”, a transmis Liviu Zanfirescu, directorul general al Poliției Locale Iași.

Polițiștii au aplicat amenzi record, de la începutul anului și până acum, pentru mașinile parcate neregulamentar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *