Prima pagină » Titlurile zilei » Străzi pline de noroi și gropi, aproape de centrul Iașului! Localnicii sunt nemulțumiți: „Ar trebui să ne ofere cizme!“ – GALERIE FOTO

Străzi pline de noroi și gropi, aproape de centrul Iașului! Localnicii sunt nemulțumiți: „Ar trebui să ne ofere cizme!“ – GALERIE FOTO

08 feb. 2023, 02:00, 11 ,
Andrei ROTARU, în Titlurile zilei

Odată cu topirea zăpezii a ieșit la iveală o problemă cu care locuitorii orașului se confruntă de foarte mult timp, și anume străzi pline de noroi și gropi. Ieșenii se arată nemulțumiți de faptul că primăria nu a asfaltat aceste străzi și în continuare trebuie să suporte gropile și noroiul. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași, Sebastian Buraga, declară că mai multe artere din oraș vor intra în reabilitare

Locuitorii din cartierele Copou, Centru, Podu Roș și Nicolina au semnalat mai multe probleme cu care se confruntă. Aceștia au publicat, pe rețelele de socializare, imagini cu străzi pline de noroi și gropi care îngreunează accesul, uneori fiind imposibil de pătruns cu autoturismele. Unii localnici acuză că primăria a intervenit recent pe unele artere, însă, după prima ploaie, străzile au devenit impracticabile.

Străzi pline de noroi și gropi în Copou

O postare pe rețelele de socializare, făcută de un localnic din zona Copou, a stârnit foarte multe reacții negative din partea internauților. Aceștia au postat foarte multe imagini din care se pot vedea cum unele artere ce se află la o aruncătură de băț de centrul Iașului sunt pline de noroi și gropi. Oamenii acuză autoritățile că nu facilitează accesul și lasă străzile într-o stare deplorabilă.

„Această priveliște superbă nu este de undeva la țară. Este din Copou, strada Peneș Curcanul, lângă un șantier. Mulțumim Primăria Iași. Ar trebui să ne dea cizme când ieșim la asfalt”, se plânge Mihai Agrigoroaiei, un locuitor din cartierul Copou, pe un grup de pe rețelele de socializare.

Aceleași probleme sunt semnalate și pe strada Gloriei din cartierul Nicolina, unde localnicii acuză că e plină de gropi.

„La noi, în Nicolina, pe strada Gloriei, au schimbat de câteva ori denumirea străzii, dar ce gropi sunt! Rușine!”, susține Olga Criliciuc pe rețelele de socializare.

Localnicii mai acuză că pe unele artere s-a intervenit recent, iar deznodământul a fost același după topirea zăpezii.

„Ultima asfaltare s-a făcut cu pământ pus în găurile cu apă, care a ținut ghiciți cât? 2 zile, adică până la prima ploaie”, susține Mădălina Mera, locuitor al Iașului.

Mai multe străzi din Iași vor intra în reabilitare în 2023

Strada din zona Copou

O altă arteră din zona Copou este impracticabilă. Localnicii se plâng că le trebuie cizme ca să circule pe stradă

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași, Sebastian Buraga, declară pentru reporterii BZI că Primăria Iași a contractat servicii de proiectare pentru mai multe străzi din Iași care vor intra în reabilitare.

„Avem servicii de proiectare și asistență tehnică pentru o serie de străzi de pe raza municipiului Iași. După ce se finalizează proiectul putem demara licitația. După procedura de licitație va fi un pachet de străzi care vor fi reabilitate. În vara acestui an va demara reabilitarea”, precizează Sebastian Buraga.

Acesta mai susține că prin firmele de servicii publice din cadrul primăriei au loc lucrări de întreținere a străzilor și se intervine punctual pentru a facilita accesul.

„Dacă trebuie să facem lucrări de întreținere până când strada va intra la modernizare, cu siguranță o vom face. Vor fi lucrări de mentenanță pe unele străzi pentru a se putea circula”, mai declară purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași.

Așadar, până la finalizarea proiectelor și demararea efectivă a licitațiilor, în Iași sunt mai multe străzi pline de noroi și gropi, iar locuitorii de pe raza municipiului nu vor să mai suporte disconfortul și mizeria acumulată după topirea zăpezii.

Comentarii
  • Asfalt Pacuret

    Cartierul Pacuret înoată în mocirla la fiecare ploaie sau la topirea zăpezii! Afectați sunt și copii de școală care sunt victime ale bullyngului! Chirică, trezește-te, e 2023 iar Păcureț ul e parte din județul Iași!

  • Măi Buraga, poartă-mi și mie cuvântul și transmite-i primărașului pitic toate cele bune!

  • Pacuret nu este Iasi !, e o satra mai mare pe un deal la marginea orasului !, la munca tirtanilor

  • Pacuret la puscarie !, acolo aveti asfalt nemeritat cit vreti

  • Coana Chirica.

    Dupa ce l-ati votat pe manglitorul si combinatorul de Chirica, tot voi va plangeti. Votati-l si data viitoare, ca din pix o sa va asfalteze strada. Duceti-va la primarie si faceti un mic protest, poate castigati la loteria asfaltului.

  • Alexandru cel Bun

    Sa vedeti in Alexandru, pe stradutele din spatele blocurilor, ce mocirla este. Au inceput niste lucrari la blocurile turn de langa Posta, in martie 2022, si nu le-au terminat nici acum. La fiecare ploaie pamantul adus pentru reamanajarea spatiilor verzi se scurge pe trotuare. Nici cizmele de cauciuc nu-si mai fac efectul.

  • Pozele 4 si 5 sunt de pe trecatoarea Sf. Andrei unde a schimbat BuildCorp canalizarea pentru Palas Campus. Au lasat un dezastru in urma si cel mai rau sunt caminele de canalizare montate stramb, mult in relief, peste care trec ceva mai usor doar SUV-urile

  • Ne doare undeva de Păcureț

  • Daca nu o sa va spargem iar geamurili la masini cu chetroaie , blocam strazile va spargem masinile si casele din zona noastra

  • Gea la satra

  • Chirica Band

    Mesaj de la Chirica mai dava-n spanac de saraki . Luati-va Jeepuri ! pai eu nu reusesc sa imi termin a 2 a vila si vreti asfalt ? De cizme șold ati auzit ? de alea de mers la pește? luati si platiti impozite ca prostii , cotizati , ca am eu grija sa vo trag sus !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *