Prima pagină » International » Strategia „zero-Covid”, adoptată de țările asiatice considerată un eșec
Strategia „zero-Covid”, adoptată de țările asiatice considerată un eșec

Strategia „zero-Covid”, adoptată de țările asiatice considerată un eșec

08 oct. 2021, 10:10,
Roxana Butuc în International

În regiunea Asia-Pacific, țările au adoptat strategia „zero-Covid”, care implică frontiere închise, hoteluri de carantină și alte blocaje severe. Strategia a fost considerată a fi un real succes la început până când oamenii au început să se infecteze cu varianta Delta.

La ora actuală în țările asiatice varianta Delta face ravagii, dublându-se numărul de decese.

Măsurile de protecție adoptate prin strategia „zero-covid” eficiente pentru Covid-19

La începutul pandemiei, mai multe țări din teritoriile mai dezvoltate ale asiei, mai exact din Asia-Pacific, au ales să lupte împotriva noului coronavirus, prin adoptarea strategiei „zero-Covid”. Aceasta implica mai multe măsuri extrem de stricte, printre care închiderea frontierelor, construirea de hoteluri de carantină și multe alte blocaje severe.

Strategia și-a arătat eficiența, unde în Hong Kong din luna august, populația nu a mai fost detectată cu infectați. În Taiwan, bilanțul decedaților în primul al pandemiei, din datele oficiale s-a ridicat a fost în jur de o duzină, decedați din cauză Covid-19 iar în Noua Zeelandă care se laudă cu statutul de a fi singurul stat cu zero-Covid și 27 de decese.

Per total, toate aceste state se afirmă prin numărul scăzut de decese atât din cauza Covid-19 cât și din alte cauze cum ar fi accidentele rutiere, etc.

Strategia „zero-covid” ineficientă pentru tulpina Delta

Deși strategia a avut rezultate spectaculoase la început, aceasta s-a dovedind a fi ineficientă în momentul în care varinta Delta a început să facă victime, fiind o variantă extrem de infecțioasă.

Astfel că, aceasta n-a mai ținut cont de nicio măsură, numărul deceselor atât în Taiwan cât și în Singapore înmulțindu-se. Bilanțul din datele oficiale, arătând că în Taiwan a ajuns la 850 de morți din cauza variante Delta iar în Singapore numărul infectărilor a ajuns la peste 3.000 la ora actuală.

Cât despre Australia, situația se arată similar, unde datele arată câte 2.000 de cazuri pe zi.

Dr. Laura Ghibu, despre simptomele variante Delta

În ceea ce privește tulpina Delta, dr. Laura Ghibu a declarat ieri, 7 octombrie 2021, despre simptomele acesteia și de ce este considerată mai periculoasă. Aceasta spune că tulpina este mai agresivă pentru persoanele nevaccinate fiindcă Delta este mai contagioasă decât celelalte variante precum varianta Alpha.

„Aceasta variantă are şi un alt decurs, un pic mai rapid decât eram noi obișnuiți. Simptomele se văd după două, patru zile, când înainte se vedeau poate după o săptămână, iar înrăutățirea stării se face mult mai repede decât înainte. Simptome grave putem să vedem după 4-5 zile. Debutează cu simptome care pot fi uşor ciudate.

Nu este ca varianta inițială când îţi pierdeai gustul, mirosul şi aveai tuse şi dureri de gât. Această variantă poate să debuteze şi cu simptome ușoare de răceală şi poate să debuteze şi cu dureri de burtă şi alte simptome intestinale.

Lumea poate nu bagă se seamă aceste simptome şi ajunge să ceară ajutorul medicului când e poate prea târziu”, spune medicul Laura Ghibu.

Tinerii sunt de asemenea extrem de expuși, spunând că un tânăr de la 10.000 moare de varianta Delta, 26% dintre aceștia fiind internați în momentul actual la ATI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *