Prima pagină » Local » Ștrandul Municipal şi piscina de la Ciric sunt deschise. Care sunt tarifele pe care trebuie să le achite ieşenii – FOTO

Ștrandul Municipal şi piscina de la Ciric sunt deschise. Care sunt tarifele pe care trebuie să le achite ieşenii – FOTO

06 iun. 2023, 02:00,
Alexandra MAISNER, în Local

De la începutul lunii iunie, Plaja Nicolina, Ştrandul Municipal şi piscina de la Ciric sunt deschise publicului. Tarifele variază de la 8 la 18 lei

Odată cu venirea vremii călduroase, ieşenii pot merge în zonele puse la dispoziţie de Primăria Municipiului Iaşi, pentru a se relaxa. Pe toată perioada verii, Ştrandul Municipal, piscina de la Ciric şi Plaja Nicolina sunt deschise. Biletul de intrare pentru o zi variază în funcţie de locaţia aleasă. În acelaşi timp, cei interesați pot achiziţiona şi abonamente.

Ştrandul Municipal şi piscina de la Ciric sunt deschise

Ieşenii pot profita din plin de vremea frumoasă şi pot alege să se relaxeze la Ştrandul Municipal şi la piscina de la Ciric. Tarifele variază de la 11 la 18 lei pentru un adult.

Mai exact, biletele de intrare pentru plaja şi piscinele din cadrul Ştrandului Municipal sunt de 11 lei pe zi pentru un adult. Pentru copiii sub 7 ani, biletul este de 3 lei pe zi, tariful fiind valabil şi pentru pensionari. Adulții care doresc să achiziționeze abonamente ce includ 10 intrări vor achita 88 de lei. În ceea ce priveşte abonamentele pentru copiii sub 7 ani şi pensionari, acestea au o valoare de 24 de lei. Pentru închirierea umbrelelor şi a șezlongurilor se achită 5 lei pe zi pentru fiecare. Programul de funcţionare este de la ora 8:00 până la ora 20:00.

Este important de precizat faptul că, în cadrul Ştrandului Municipal, accesul pentru luptătorii de la revoluţie, veterani, văduve în război, deţinuţi politici şi persoanele cu grad I de invaliditate este gratuit.

Pe de altă parte, pentru accesul la piscina de la Ciric, tariful pe zi pentru un adult este de 18 lei, în preţul biletului fiind inclus şi şezlongul. Copiii cu vârsta până în 10 ani, studenţii şi pensionarii vor trebui să achite un bilet cu valoarea de 8 lei. Este important de precizat faptul că, pentru a beneficia de reducere, studenţii trebuie să prezinte carnetul vizat, pensionarii trebuie să aibă la ei un cupon de pensie, iar persoanele cu grad I de handicap trebuie să prezinte legitimația.

În ceea ce priveşte abonamentele cu 10 intrări, preţurile variază de la 143 de lei pentru adulţi, până la 71 de lei pentru copii, pensionari şi studenţi.

Plaja Nicolina este deschisă pentru ieşenii interesaţi

Plaja Nicolina sau, după cum este cunoscută de ieşeni, Plaja „Purcica” este deschisă de la începutul lunii iunie. Programul de funcţionare este de la ora 09:00 până la ora 19:00, iar tariful pentru un adult este de 9 lei pe zi. Copiii cu vârsta mai mică de 7 ani au acces gratuit. Abonamentele pentru pensionari au un preţ de 11 lei de persoană şi includ 10 intrări. În acelaşi timp, costul pentru închirierea unui şezlong este de 5 lei pentru o zi.

Cariera de unde se extrage materia primă pentru cărămidă este locul din Iași de unde provine pământul galben care este amestecat cu apa sulfuroasă de la Plaja Nicolina, iar astfel se obține nămolul. Plaja „Purcica” există de 29 de ani, iar în această perioadă sute de mii de persoane au beneficiat de tratamentul cu apă sulfuroasă sau nămol.

Puțini știu că nămolul de la cunoscuta Plajă „Purcica” este făcut din două ingrediente minune: apa sulfuroasă și pământ galben. Anual, persoane de toate vârstele vin să facă tratament cu nămol și apă sulfuroasă și sunt mulțumite de efectele acestuia asupra sănătății. O şedinţă de tratament are un cost de 2 lei.

Pentru petrecerea timpului liber, ieşenii se pot relaxa la Plaja Nicolina, Ştrandul Municipal şi piscina de la Ciric.

Comentarii
  • strandul din dolhasca arata mult mai bine ca la Iasi …

  • Apa fff rece ,murdara ,preturi f mari ,toalete infecte ,pietris in loc de nisip ,ciori idioate jegoase si infecte !!!

  • gomez cu fratetu avortatu ai mankat bine si prea mult de pe hargintu de pe gunoaiele taganilor din dalas deacuma mai suji pola tu cu fratetu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *