Prima pagină » Local » Strada Fermei are nevoie urgent de reabilitare! Proprietarii vilelor de lux: „Vor asfalta doar jumătate din acest drum”

Strada Fermei are nevoie urgent de reabilitare! Proprietarii vilelor de lux: „Vor asfalta doar jumătate din acest drum”

14 feb. 2023, 02:00,
Andrei ROTARU, în Local

O altă artera importantă care este uitată de autorități este strada Fermei, din zona Bucium, Iași. Proprietarii din zonă au lansat și o petiție, „IAȘI, strada Fermei are nevoie de trotuare și limitatoare de viteză!”, susținând că aceasta este îngustă, plină de noroi și fără trotuare. Așadar, strada Fermei are nevoie urgent de reabilitare. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași, Sebastian Buraga, declară că lotul din care face parte strada Fermei va fi scos la licitație pentru modernizare

O serie de artere importante de pe raza municipiului Iași au intrat în atenția publicului. Deși plătesc taxe și impozite foarte mari, locuitorii din Iași acuză autoritățile că nu reabilitează drumurile care duc spre proprietățile lor. Una dintre aceste artere este și strada Fermei, din zona Bucium, care este lăsată într-o stare avansată de degradare.

Locuitorii din zonă consideră că strada Fermei are nevoie urgent de reabilitare

Strada fermei

Prin HCL 480/2022 au fost aprobați, pentru str. Fermei, indicatorii tehnico-economici, DALI și deviz general

Cei care locuiesc pe strada Fermei au inițiat o petiție, „IAȘI, strada Fermei are nevoie de trotuare și limitatoare de viteză!“, prin care cer urgentarea proiectului de modernizare și pornirea procedurilor de licitație, astfel încât să înceapă lucrările.

Aceștia sunt nemulțumiți că strada este foarte îngustă și intens circulată de mașini care abia încap pe carosabil, iar pietonii trebuie să se ferească de mașini, mergând prin noroaie. În plus, se circulă cu viteză mult peste limita admisă de 30km/h. Deși în zonă s-au construit foarte multe locuințe, de la case până la blocuri, această stradă nu a fost niciodată modernizată.

„Are nevoie de mașini parcate în curte și gardurile proprietăților retrase, conform legii. Sunt foarte curios cum va arăta strada după modernizare”, susține Sabin Lovin, un localnic de pe strada Fermei.

Prioritatea este înființarea trotuarelor de urgență pe marginea străzii, pe toată lungimea ei și a limitatoarelor de viteză. Proiectul de modernizare a fost aprobat în Consiliul Local, pe 24.11.2022, dar acoperă doar primii 750 de metri din stradă, restul fiind în continuare lăsat în degradare și un real pericol pentru locuitorii din zonă.

„Din păcate, situația pe această porțiune rămâne incertă. Este o bătaie de joc să rămână jumătate de stradă plină de gropi și noroi”, precizează Lucian Popa, un alt localnic din zona respectivă.

Localnicii din zonă mai acuză autoritățile că nu urgentează realizarea trotuarelor pe această arteră, deoarece au fost multiple cazuri când pietonii au fost accidentați de mașini pentru că nu au pe unde să meargă.

Primăria Iași susține că strada Fermei, pe toată lungimea ei, va fi modernizată în curând

Strada asfalt, buldozer

Proprietarii din zonă susțin că strada Fermei are nevoie de trotuare pentru pietoni, borduri, asfalt și limitatoare de viteză

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași, Sebastian Buraga, declară că un pachet de străzi, din care face parte și strada Fermei, va fi scos la licitație pentru modernizare.

„Prin HCL 480/2022 au fost aprobați, pentru str. Fermei, indicatorii tehnico-economici, DALI și deviz general. Lotul din care face parte str. Fermei va fi scos la licitație în perioada următoare. Este vorba de lucrări de reabilitare și modernizare (asfaltare, trotuare, borduri)”, declară Sebastian Buraga.

Reprezentantul municipalității susține că întreaga stradă va fi modernizată, nu doar o bucată din ea.

„Este vorba despre întreaga stradă, nu de un segment din ea, atât cât este pe raza administrativ-teritorială a municipiului Iași”, mai spune purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași.

În privința limitatoarelor de viteză, Sebastian Buraga zice că aceste decizii se iau în Comisia de Circulație, astfel că nu se poate pronunța deocamdată.

„Cu privire la montarea de limitatoare, după finalizarea reabilitării și modernizării se va discuta în Comisie de Circulație, dacă va fi cazul”, conchide Sebastian Buraga.

Așadar, dacă proiectele pe care le are în derulare Primăria Iași vor intra în linie dreaptă, cetățenii care locuiesc pe această stradă vor beneficia în curând de un drum proaspăt modernizat, întrucât strada Fermei are nevoie urgent de reabilitare.

Comentarii
  • Mai bine asfaltați Strada Constantin Pop pe unde coboram toți dimineață.

  • DOBRIN IULIAN

    Buna ziua, nu se sesizeaza autoritatile pentru cei care au intervenit cu lucrari gen trepte si altele pe partea carosabila , din acest motiv se ingusteaza straga , un locatar a montat o jardiniera, altul traverse de tren ………..AUTORITATI SESIZATIVA.

  • Este adevarat pe dreapta cum cobori unul a facut o parcare si imediat o treapta cu jardiniera si eu eram sa cad la acea treapta, in caz de accident cine raspunde PRIMARIA?

  • Semaforul la belaria cand se monteaza. Oglinda aia este permanent aburita. Imposibil sa te asiguri in acea intersectie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *