Prima pagină » Titlurile zilei » Strada din spatele casei lui Mihai Chirica s-a surpat. Localnicii privesc cum totul se dărâmă, iar primarul nu a făcut nimic

Strada din spatele casei lui Mihai Chirica s-a surpat. Localnicii privesc cum totul se dărâmă, iar primarul nu a făcut nimic

09 oct. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan în Titlurile zilei

O stradă care se află la câțiva metri de casa lui Mihai Chirica s-a surpat de câteva săptămâni, iar localnicii așteaptă ca primăria să facă reparații înainte să se întâmple o nenorocire

Strada Văleni de pe dealul Galata are această problemă de mulți ani, iar istoria se repetă la un anumit timp. Primarul Mihai Chirica știe despre această situație, chiar are casa la câțiva metri distanță, însă până acum nu s-a făcut nimic concret. Localnicii așteaptă acum o reacție înainte ca drumul să se rupă integral.

Strada din spatele casei lui Mihai Chirica s-a surpat

În locul unde s-a surpat strada este și casa fostului primar al Iașului, Constantin Simirad. Mihai Chirica locuiește pe o stradă paralelă. Oamenii care locuiesc în zonă știu de mult timp de această problemă, însă singurele lucrări au fost făcute la carosabil. În mod normal, dealul respectiv trebuie să fie consolidat. Pentru o porțiune de aproximativ 50 de metri, strada s-a denivelat, iar pe mijlocul asfaltului a apărut o crăpătură de 30 de cm adâncime. Localnicii circulă cu dificultate pe porțiunea respectivă și au avut probleme și la mașini. Și gardurile localnicilor au fost afectate, câteva dintre ele au început să se surpe.

„Este o problemă veche cu strada respectivă, tot a mai fost reparată, însă în ultimele săptămâni, iar s-a surpat. Am făcut nenumărate cereri la primărie ca să intervină, deocamdată, nimic. Eu nu am avut probleme la casă, doar puțin la gard s-a surpat, însă mă gândesc că se va întâmpla vreo tragedie aici. Au fost niște echipe în urmă cu câteva săptămâni și au făcut niște verificări, dar totul a fost așa, de ochii lumii, în realitate, nu se va face nimic”, povestește Nicu Satcău, un localnic din zonă.

Deși primăria știa de această problemă, în zonă au circulat și mașini de mare tonaj când, în mod normal, trebuia să fie interzis accesul.

„În ultimii ani s-au construit blocuri în zonă, iar pe aici au trecut multe camioane care au afectat și mai mult strada. Ea trebuie să fie consolidată cu niște piloni, degeaba tot toarnă asfalt și fac cârpeli, că nu se va rezolva nimic. Trec mulți oameni pe aici, sunt familii care își duc, dimineața, copiii la școală. Dacă se întâmplă ca atunci, să se surpe totul? Cine își asumă răspunderea? Oamenii nu au altă cale de ieșire deoarece, pe partea cealaltă a străzii, localnicii au pus barieră, fiindcă este drum privat, așa a spus primarul. De asemenea, tot primarul Mihai Chirica a spus că drumul acesta, unde locuiesc eu, este unul de umplutură”, a mai spus localnicul.

Situația rămâne incertă

Deși există un proiect pentru consolidarea străzii Văleni, nu este încă sigur când vor fi efectuate lucrările. Localnicii nu sunt convinși că se va rezolva ceva, ci totul va fi o cârpeală, precum a fost și în anii trecuți, iar la câțiva ani, istoria se va repeta.

„Strada și stradela Văleni au proiecte tehnice finalizate, urmează procedura de licitație pentru realizarea lucrărilor de reabilitare și modernizare. Până atunci, vom interveni cu lucrări de întreținere”, a precizat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași.

Deși stă la câțiva metri, primarul Mihai Chirica nu a făcut nimic după ce strada Văleni s-a surpat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`