Prima pagină » Titlurile zilei » Strada Ciprian Porumbescu din zona Bucium este îngropată în noroi. Locuitorii au nervii întinși că nu există trotuare: „Nu ai unde să te ferești de mașini”

Strada Ciprian Porumbescu din zona Bucium este îngropată în noroi. Locuitorii au nervii întinși că nu există trotuare: „Nu ai unde să te ferești de mașini”

22 feb. 2023, 02:00, 8 ,
Andrei ROTARU în Titlurile zilei

De mai mulți ani, strada Ciprian Porumbescu se află în discuții pentru a fi modernizată. Deși au promis că procesul va fi grăbit, chiar și după 5 ani, autoritățile nu au reușit să facă ceva notabil pentru această arteră. Strada arată dezastruos, este plină de cratere adânci și se prezintă ca o mlaștină. Șoferii sunt nevoiți să-și spele mașinile tot mai des de când zăpada s-a topit. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași, Sebastian Buraga, susține că strada a intrat în proiectare, fiind cuprinsă într-un lot de 22 de străzi care vor fi complet reabilitate

O altă arteră de pe raza municipiului Iași are nevoie de reabilitare totală. Localnicii din zonă spun că Primăria Iași, în calitate de administrator al drumului, nu face nimic pentru această stradă. Deși promisiunile au fost făcute încă de acum 4-5 ani, că această arteră va fi modernizată, autoritățile au reușit abia la final de 2022 să o cuprindă în proiectare.

Strada Ciprian Porumbescu din zona Bucium este îngropată în noroi

drum case

Localnicii sunt nevoiți să circule prin noroi, fără a avea posibilitatea să se ferească de mașini din cauza lipsei trotuarelor

După ce s-a promis reabilitarea ei, localnicii din zonă spun că așteaptă de aproximativ 5 ani. Aceștia sunt revoltați că tot ce s-a făcut pe această stradă a fost realizat de locuitorii zonei, fără ca autoritățile să aibă vreo contribuție.

„M-am întâlnit sâmbăta trecută cu câțiva locuitori din zonă. Amuzant (în sensul rău) este că am încercat să găsesc măcar un singur aspect cu care Primăria Iași a venit în sprijin. Piatra de pe stradă, plătită de locuitori, canalizare lipsă pentru 300 m, iar primii 350 m au fost realizați de un dezvoltator. Apa a fost trasă pe seama oamenilor, iar rețeaua de curent și gazul tot de oameni”, declară Iulian Husanu pe o rețea de socializare.

Aceștia se mai plâng și de faptul că nu există trotuare, iar pietonii merg pe carosabil, fiind claxonați de mașini.

„Dacă pe DN24, șoseaua Bucium, Primăria Municipiului Iași nu are proiect pentru trotuare, ce să mai vorbim de străzile adiacente? Acostament plin de bălării, pietoni care merg pe carosabil, fiind claxonați, pe bună dreptate, de către șoferi. Nu ai cum să te ferești de mașini”, susține Victor Moraru pe o rețea de socializare.

Artera a intrat în proiectare, fiind inclusă într-un pachet de 22 de străzi

drum noroi

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași, Sebastian Buraga susține că strada a intrat în proiectare, fiind cuprinsă într-un lot de 22 străzi care vor fi complet reabilitate

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași, Sebastian Buraga, declară pentru reporterii BZI că strada va fi modernizată, fiind inclusă într-un pachet de proiectare împreună cu alte 21 de străzi de pe raza municipiului Iași.

„Str. Ciprian Porumbescu este, în acest moment, la proiectare, împreună cu un lot de 22 de alte străzi. Contractul pentru tot lotul a fost semnat în septembrie 2022, cu termen de finalizare în iunie 2023. După finalizarea proiectării vom intra în vara acestui an în Consiliul Local pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici, iar după aprobare vom scoate la licitație efectuarea de lucrări”, declară Sebastian Buraga.

Acesta mai spune că Primăria Iași are în vedere lucrări de întreținere a drumului, dacă vremea va permite acest lucru.

„Până la semnarea contractului de lucrări vom interveni în această primăvară, în funcție de condițiile meteorologice, cu lucrări de reparații și de întreținere”, mai declară purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași.

Așadar, strada Ciprian Porumbescu din zona Bucium este îngropată în noroi. O altă stradă care așteaptă de ani buni să fie reabilitată, iar localnicii sunt nevoiți să circule prin noroi, fără a avea posibilitatea să se ferească de mașini din cauza lipsei trotuarelor.

Comentarii
  • Va puneti casa pe toate dealurile si apoi vreti primaria sa va faca strada.

    Trebuia sa faci odata cu casa si strada , sau sa faci casa unde exista strada . Ca nu face casa ta cat face investia primariei care si din banii mei pentru toti prostiibcare au construit pe toate coclaurile.

    Pai sunt atatea strazi in cartiere ne modernizate ….rupte ,pline de gauri.

    Ce facem ,acu punem asfalt la capatul pamantului la o strada ce nu era acu 3 anu . Si in oras strazi de 100 de ani …inca nu au asflat.

  • Foarte bine punctat, domnul Eduard. Eu stau la 400metri de Spitalul Spiridon, strada e plina de gropi, Strada Grigore Vieru e efectiv rupta(la nici 100metri de Spitalul Spiridon). Sunt atâtea străzi în oras pline de gropi, noi plătim impozite de oraș și nu se face nimic..se face la Cuca Măcăii strada ca au făcut vreo câțiva scandal..penibil!

  • bufonul de la ateneu!

    a ti vrut la tara,suportati!

  • Ca bine zici!

  • Duamna Stolerenco

    Voi astia care comentati l-ati votat pe Simirad primar, asa e ?!

  • Ti-ai facut casa la tara si acum vrei asfalt pana la poarta! Asta-i buna! Ori casa, ori asfalt in oras la bloc!

  • Da cand ti-ai facut casa acolo, nu ai vazut ca nu e trotuar? Sunt atat de prosti ca ma si intreb cum de au facut bani de casa. Si da, s-au smecherit: nu mai stau la tara. Locuiesc in zona metropolitan. Ce e aia? Tot un fel de tara, doar ca e plina de oraseni exilati amestecati cu bastinadi tarani.

  • sus pe deal e-o casa

    Daca am sta si noi unde stati voi – adica la bloc, in zona urbanizata pe vremea lui Ceasca – ati mai incapea? Nu. Ar fi sufocant.
    Alta e problema. Pe vremea lui Ceasca exista un plan. Cand se construia un ansamblu rezidential nou se trageau mai intai utilitatile, se faceau drumuri largi cu trotuare si se construia aerisit. Existau spatii verzi, scoli si magazine. Acuma ciuciu. Traim in haosul imobiliar facut de dezvoltatorii care-s pe blat cu Chirica.
    Btw – stau la casa, pe deal, pe drum nepavat, canalizarea am platit-o din banii mei, lumina la fel. Dar n-am nicio pretentie de la primarie. Asta am vrut, asta am. Nu ma plang de nimic. Imi asum alegerea si n-as schimba casuta mea nici pe un apartament in Centrul Civic.
    Sa ne dea Dumnezeu sanatate la toti, si noua care locuim pe deal, si voua care locuiti in buricul targului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`