Prima pagină » Sanatate » Stomatita la bebeluși: Cum să faci față acestui simptom neplăcut

Stomatita la bebeluși: Cum să faci față acestui simptom neplăcut

12 apr. 2022, 10:15,
în Sanatate

Stomatita la bebeluși presupune o inflamare a mucoasei bucale. Poate acoperi interiorul obrajilor, suprafața limbii și gingiile. De obicei, boala este însoțită de un sindrom de durere pronunțată, temperatura poate crește, în plus, stomatita împiedică copilul să mănânce normal. Prin urmare, este important să obții asistență medicală cât mai curând posibil.

Imperfecțiunea apărării locale și generale a corpului copilului face ca membranele mucoase ale cavității bucale să fie vulnerabile la factorii adverși. Iar curiozitatea sănătoasă inerentă fiecărui copil a făcut din stomatită una dintre cele mai frecvente boli în rândul bebelușilor. Uneori, pentru dezvoltarea bolii este suficient să guști dintr-un obiect nu prea steril.

bebelus care casca din gura

Probabilitatea de a dezvolta stomatită din aceste motive crește după boli infecțioase, intervenții, hipotermie și alți factori care contribuie la scăderea forțelor de protecție

Stomatita la bebeluși: Principalele cauze ale bolii

De cele mai multe ori, stomatita apare din cauza unei igiene orale insuficientă, leziuni minore, mușcarea obrazului și zgârierea acestuia. De asemenea, boala se poate dezvolta din cauza unor arsuri, inclusiv chimice sau pătrunderea agenților patogeni din mâinile nespălate sau jucăriile murdare.

Dentiștii se concentrează pe stomatita asociată cu mușcarea interiorului obrazului. Acest lucru este adesea asociat cu un tratament stomatologic recent sub anestezie locală. De ceva timp după procedură, există o sensibilitate redusă a zonei buzelor sau obrajilor. Astfel, trebuie să mănânci după tratament cu multă atenție și numai după ce ai îndurat perioada recomandată de obicei de la 1 la 2 ore.

un copil care sta cu limba afara si sufera de stomatita

De obicei, boala este însoțită de un sindrom de durere pronunțată

Probabilitatea de a dezvolta stomatită din aceste motive crește după boli infecțioase, intervenții, hipotermie și alți factori care contribuie la scăderea forțelor de protecție. Toate tipurile de stomatită apar la copii, dar cele mai frecvente în rândul copiilor sub 3 ani sunt aftoase, candida, herpetice și alergice. O creștere a incidenței stomatitei traumatice este de obicei asociată cu o perioadă de creștere activă a dinților de lapte. În această perioadă apare și un simptom specific, cavitatea bucală devine foarte uscată.

Cum să vindeci stomatita la copii: Cele mai siguri metode

În tratamentul stomatitei la copii în gură, mai mulți specialiști pot fi implicați simultan. Un medic pediatru, stomatolog, dermatolog, imunolog-alergolog și otolaringolog. Acest lucru este deosebit de convenabil atunci când mergi la o clinică multidisciplinară.

Autotratamentul stomatitei este inacceptabil și, deși acum este ușor să găsești regimuri de tratament gata făcute și rețete populare, este important să nu experimentați cu sănătatea bebelușului. Practic, se folosește un tratament conservator, care implică impactul asupra cauzei de bază a bolii. Medicul poate prescrie mai multe medicamente.

persoana care tine buza de jos a unui copil care sufera de stomatita

Autotratamentul stomatitei este inacceptabil și, deși acum este ușor să găsești regimuri de tratament gata făcute și rețete populare, este important să nu experimentați cu sănătatea bebelușului

Medicamente antibacteriene cu acțiune sistemică și locală sub formă de unguente, agenți antivirali pentru herpes și alte tipuri de stomatită virală sau medicamente antifungice pentru boli fungice.

În unele cazuri, medicii prescriu și antihistaminice, atât pentru originea alergică a stomatitei, cât și ca parte a terapiei complexe pentru a reduce umflarea și mâncărimea. Sunt utilizate și medicamente simptomatice, antiinflamatoare, analgezice și antipiretice.

Tratamentul stomatitei candidă la sugari trebuie efectuat cu prudență. În același timp, este important să acorzi atenție sănătății tale, uneori cauza unei astfel de boli poate fi igiena insuficientă a sânilor în timpul alăptării.

Adesea pentru a scăpa de stomatită la bebeluși sunt suficiente doar remediile locale. Însă, este foarte important să te asiguri că întreaga cavitate bucală este tratată cu un agent de clătire. Agenții cauzali ai inflamației se pot găsi pe întreaga suprafață a membranelor mucoase. Aplicațiile pentru vindecare pot fi utilizate într-o măsură limitată, numai pe focarele de inflamație.

bebelus care casca din gura

În tratamentul stomatitei la copii în gură, mai mulți specialiști pot fi implicați simultan


Leacuri băbești pentru bătături: Cum să scapi de durere în mod natural

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`