Prima pagină » Titlurile zilei » Știți cum arată un șmecher adevărat? Cu siguranță, nu ca el! Mergea la furat de catalizatoare auto cu BMW-ul și cu un flex în portbagaj. Nu era singur în „afaceri”  (EXCLUSIV)

Știți cum arată un șmecher adevărat? Cu siguranță, nu ca el! Mergea la furat de catalizatoare auto cu BMW-ul și cu un flex în portbagaj. Nu era singur în „afaceri”  (EXCLUSIV)

18 iul. 2022, 02:00, 9 ,
Dragos Savin în Titlurile zilei

Un tânăr din Miroslava s-a gândit că poate face bani frumoși, dacă se apucă de furat, și poate deveni un șmecher adevărat. Și-a căutat două ajutoare, iar mai apoi s-a pus pe treabă. Catalizatoarele auto pot aduce venituri consistente, iar asta l-a determinat pe Vlad Cârțan să devină infractor

La finalul săptămânii trecute, liniștea din Miroslava era să fie stricată de sirenele polițiștilor. Mai mulți tineri intraseră în vizorul oamenilor legii, din cauza pasiunii acestora pentru catalizatoarele auto. Cârţan Vlad Ionuţ, Iacobescu Claudiu Constantin şi Cârţan Vasilică Iulian sunt cei trei tineri care, într-o perioadă relativ scurtă de timp, au furat zeci de catalizatoare. Polițiștii ieșeni au intrat pe fir și se pare că i-au prins pe indivizi în flagrant. Zilele trecute, cei trei au fost reținuți, iar mai apoi arestați preventiv pentru tâlhărie, deoarece, la una dintre fapte, l-ar fi agresat pe proprietarul mașinii.

Bani frumoși din catalizatoare furate

„La data de 15 iulie 2022, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Iași, cu sprijinul Secției nr. 4 Poliție Rurală Miroslava și Serviciului pentru Acțiuni Speciale Iași, au efectuat 3 percheziții domiciliare, în comuna Miroslava, în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și tâlhărie calificată. Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că trei tineri, din comuna Miroslava, ar fi sustras catalizatoare auto, iar în seara de 14 spre 15 iulie a.c., după ce ar fi sustras un catalizator auto, de pe raza comunei Rediu, ar fi exercitat acte de violență asupra persoanei vătămate pentru a-și asigura scăparea. În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă. De asemenea, cei trei tineri au fost conduși la cercetări, iar în baza probatoriului administrat în cauză, la data de 15 iulie a.c., aceștia au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore. La data de 16 iulie a.c., cei trei tineri reținuți au fost prezentați, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanță care a dispus arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile. Activitățile au beneficiat de sprijinul Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Iași. Cercetările sunt continuate”, au precizat reprezentanții IPJ Iași.

De ce sunt catalizatoarele căutate și furate?

Convertizoarele catalitice, cunoscute, mai simplu, drept catalizatoare, sunt piese destul de scumpe. Ele sunt furate pentru că au în compoziție metale rare și extrem de scumpe. Acestea conțin metale prețioase, precum paladiu, rodiu și platină. Paladiul costă, la bursă, aproape 2.500 de dolari per uncie (28,349 de grame), iar rodiul peste 10.000 de dolari per uncie. Rodiul este cea mai importantă marfă a momentului, după ce prețurile metalului au crescut cu peste 30 la sută în acest an, la cel mai ridicat nivel din 2008, alimentat de cererea din partea industriei auto.

Rodiul, împreună cu alte metale prețioase, cum ar fi paladiul și platina, este utilizat de convertoarele catalitice care dotează sistemele de evacuare auto, reducând emisiile de gaze toxice. Conform unor studii, peste 80 la sută din cererea de rodiu și paladiu provine din industria auto. Rămâne de văzut dacă tânărul ce voia să devină un șmecher adevărat va plăti pentru faptele sale.

Comentarii
  • Cocalarii ăștia ori trebuie bătuți până nu mai au nimic întreg in ei și rămân în scaunul cu rotile,ori trebuie sa primească pedeapsa maximă,minim 10 ani

  • Pușcărie multă pentru gunoaiele astea!!! Nu mai încapi prin oraș de figurile si impresiile lor de golănoi, de excremente ce sunt!

  • Tineri,frumosi si…tampiti.Cand te gandesti ca tineretea este una singura in viata,apoi vin bolile si suferintele TU iti bati joc de libertate gandindu-te ca nu vei fi prins la furat? Fara mila la puscarie!

  • Este Ieșean ?!

  • Meseria este bratara de platina.

  • Badea Pârțan

    Nepoții mei îs harnici.

  • Flore de colț

    Le iese șmecheria și impresiile pe urechii 🤣

  • Mai e unu la Mogosesti iasi, Cătălin ciobanu, pe mana cu hoții se mașini și catalizatoare. Dezmembrează mașini acasă și pe câmp, un retardat care circula cu mare viteza pe drumuri sa se dea smecher, piate oricând sa omoare un copil sau un om care merge pe drum. Un ins care n_a avut niciodată supraveghere și educație. Nici n-a avut de lacone ca mă-sa a făcut copchii sa ia alocații și pensii de handicap pe copii. Când o să-i ducă mâncare la arest să-și aducă aminte ce a crescut.

  • Știți cum se băteau hoții de cai?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`