Prima pagină » Stiri si curiozitati » Stimularea memoriei înainte de examen: Trei metode care îți garantează reușita

Stimularea memoriei înainte de examen: Trei metode care îți garantează reușita

22 dec. 2021, 11:17,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Stimularea memoriei înainte de examen se poate realiza ușor, fără prea mari bătăi de cap. Trebuie doar să urmezi trei principii de bază: sport, alimentație sănătoasă și exercițiu.

Este adevărat că lumea în care trăim ne determină să fim stresați și anxioși mai tot timpul. Acești factori duc la pierderea memoriei, iar valul de informații care vine zilnic spre noi ne face să uităm ceea ce este mai important. De aceea, există lucruri simple, pe care le poți integra în rutina ta zilnică și care te vor ajuta să ai o memorie de invidiat. Printre acestea se numără: sportul, alimentația sănătoasă, exercițiul și chiar muzica clasică.

Stimularea memoriei înainte de examen prin exerciții fizice și alimentație sănătoasă

De-a lungul timpului, sportul s-a dovedit a fi o activitate benefică pentru întregul organism, dar mai ales pentru creier. Astfel că, exercițiile fizice nu doar că te mențin sănătos, dar te și ajută să îți crești performanțele intelectuale. Sportul face ca sângele să circule, transportând oxigenul la creier. Acest lucru ajută la protejarea celulelor, iar funcțiile cognitive rămân în parametrii normali. Pentru a avea o memorie cât mai bună, alege să faci sport regulat. Poți merge la alergat în parc, poți merge la sală sau poți face exerciții fizice acasă.

În menținerea unei memorii puternice, un rol covârșitor îl are și alimentația. Încearcă să consumi mai rar sau să nu consumi deloc zahăr și grăsimi. Acestea duc la degradarea memoriei. Alege, în schimb, să mănânci nuci, broccoli, spanac, conopidă și țelină. Consumate săptămânal, aceste alimente te vor ajuta să ai un creier sănătos cât mai mult timp. De asemenea, consumă cât mai des fructe și legume.

femeie care aleargă

Sportul face ca sângele să circule, transportând oxigenul la creier.

Cea mai bună metodă de stimulare a memoriei este exercițiul

Ai grija ca, în fiecare seară, înainte să adormi, să îți reamintești tot ce ai făcut pe parcursul zilei: ce ai mâncat, cu ce te-ai îmbrăcat, cu cine te-ai întâlnit. Acest exercițiu te va ajuta să îți îmbunătățești memoria.

Dacă ești student, iar pe parcursul anului nu prea ai învățat, îți va veni foarte greu să o faci în sesiune, pentru că îți lipsește exercițiul. Încearcă să înveți pe tot parcursul semestrului și vei vedea că îți va veni mult mai ușor când te pregătești pentru examene.

Dacă ai trecut de 40 de ani și vrei să înveți o limbă nouă, este necesar să știi că nu este imposibil. Trebuie să începi cu pași mici și, cu timpul, creierul tău o să se obișnuiască cu asimilarea de noi informații. Așa că nu te descuraja și începe treptat. Cu siguranță vei reuși să înveți acea limbă, oricât de grea ar fi.

copil care se chinuie să învețe

Dacă ești student, iar pe parcursul anului nu prea ai învățat, îți va veni foarte greu să o faci în sesiune, pentru că îți lipsește exercițiul.

Stimularea memoriei înainte de examen

Majoritatea elevilor și studenților vor să acumuleze cât mai multă informație, într-un timp cât mai scurt. Însă, memoria este precum un mușchi, ce necesită exercițiu zilnic. Astfel, procesul de învățare va fi mult mai ușor.

Încearcă să înveți alături de niște schme, pe în care ai notat cele mai importante informații. Așa vei reuși să îți structurezi informația și să o memorezi mult mai ușor.

Ce te mai poate ajuta în procesul de învățare este muzica clasică. S-a demonstrat că muzica barocă, de la începutul secolului al XVIII-lea, are o structură complexă, dar echilibrată, o textură bogată și un ritm consistent, aproape matematic. De ceea, este bine să asculți Vivaldi, Telemann, Corelli, Haendel, Haydn, Mozart și J.S. Bach. Acesta din urmă are muzica cea mai intelectuală, deoarece armoniile sunt foarte bine structurate. Efecte uimitoare se găsesc și în muzica cântărețului indian la sitar, Ravi Shankar, despre care mai nimeni nu vorbește. Sitarul are șapte corzi de cântat și douăsprezece sau mai multe cozi de rezonanță, care te pot ajuta să te concentrezi mai ușor.

Pe lângă ascultarea muzicii, poți încerca să faci asocieri între informațiile noi și cele vechi. Așa reușești să asimilezi multă informație într-un timp cât mai scurt. De asemenea, este important ca la fiecare 60 de minute de învățat, să iei 10-15 minute de pauză. Creierul are nevoie și de odihnă pentru a funcționa la cote maxime.

persoana care cântă la vioară

S-a demonstrat că muzica barocă, de la începutul secolului al XVIII-lea, are o structură complexă, dar echilibrată, o textură bogată și un ritm consistent, aproape matematic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *