Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » Stilul de viață sedentar ucide peste 4 milioane de oameni pe an în lume
Stilul de viață sedentar ucide peste 4 milioane de oameni pe an în lume

Stilul de viață sedentar ucide peste 4 milioane de oameni pe an în lume

05 apr. 2021, 19:22,
în Sanatate

Conform unui studiu recent, inactivitatea fizică este responsabilă pentru 7,2% din decesele din întreaga lume în fiecare an, sau mai mult de 4 milioane de decese din cele 56,9 milioane de persoane care mor în medie în fiecare an.

Nu putem spune niciodată suficient, dar mișcarea este esențială pentru sănătate. Un studiu recent publicat în British Medical Journal of Sports Medicine, și transmis de Futura Sciences, arată că inactivitatea fizică ar cauza 7,2% din decese, din toate cauzele, în fiecare an, în lume. Prin urmare, un stil de viață sedentar ar provoca 4 milioane de decese pe an din cele 56,9 milioane de decese care au loc în medie în fiecare an. Studiul a constatat că riscul crescut de boli atribuite inactivității a variat de la 1,6% pentru hipertensiune, la 8,1% pentru demență.

Creșterea bolilor cardiovasculare, a cancerului

Epidemiologii canadieni și americani din spatele studiului au dorit să cuantifice daunele provocate de un stil de viață sedentar, care joacă un rol în apariția multor boli. Crește riscul de a dezvolta boli cardiovasculare, artere coronare, accident vascular cerebral, hipertensiune arterială, diabet de tip 2, multe tipuri de cancer (vezică urinară, sân, colon, endometru, esofag, stomac, rinichi), depresie și demență. Pentru a consolida datele, riscurile pentru sănătate asociate cu lipsa activității fizice au fost evaluate în 168 de țări diferite. În timp ce procentele de boli atribuite inactivității fizice sunt mai mari în țările dezvoltate, 69% din totalul deceselor asociate cu inactivitatea fizică apar în țările cu venituri medii, având în vedere dimensiunea populației. De asemenea, au fost observate diferențe regionale.

Epidemiologii din spatele studiului consideră că „constatările lor oferă dovezi că povara sănătății publice asociată cu inactivitatea fizică este o problemă globală care va necesita o colaborare internațională pentru a mobiliza schimbarea și a atinge aceste obiective de sănătate publică”. Aceste rezultate subliniază importanța promovării activității fizice în practica clinică. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă 30 și 40 de minute de activitate fizică pe zi pentru a compensa efectele negative asupra stării de sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *