Prima pagină » Economic Local » Sticlă sau plastic? Una dintre ele se recilează la infinit
Sticlă sau plastic? Una dintre ele se recilează la infinit

Sticlă sau plastic? Una dintre ele se recilează la infinit

24 iul. 2023, 09:00, 1 ,
în Economic Local

Nu trebuie să vedem reciclarea ca pe o obilgație ci ca o datorie pe care o avem atât față de noi cât și de mediul în care trăim.

Dacă ești consumator de sucuri cu siguranță ai observat că acesta are un gust mai intens când este îmbuteliat în sticlă. Plasticul permite într-o mare măsura pierderea dioxidului de carbon ceea ce înseamnă că acidul se va evapora mult mai repede dintr- o sticlă de plastic, potrivit celor de la https://www.impact.ro/motivul-pentru-care-bauturile-la-sticla-sunt-mai-bune-la-gust-decat-cele-la-doza-sau-pet-de-aici-si-diferenta-de-pret-307912.html

Anul acesta societatea Salubris S.A. a organizat în centrul orașului Iași, Ziua Mondială a Mediului Înconjurător și a avut ca tematica #BeatPlasticPollution# cu alte cuvinte “Învinge Poluarea cu Plastic”.

Așadar, alegem STICLA care se reciclează la infinit, în loc de PLASTIC. Este important ca aceasta să ajungă în fabrică, pentru ca în 30 de zile să poată fi pusă din nou în raftul magazinelor.

Ne gândim la sănătatea copiilor noștri și de preferat este să păstrăm alimentele în  recipiente de sticlă chiar dacă aceasta este mai scumpă.

Un dezavantaj al sticlelor, totuși,  este faptul că acestea au un impact mult mai mare asupra mediului, decât plasticul.

Din acest motiv NU arunca STICLA la întâmplare ci depoziteaz-o acasă într-un recipient colorat!!! O transporți curată la Punctul Gospodăresc de care aparții, în compartimentul VERDE dacă locuiești la bloc și SEPARAT (NU în recipientul Maro sau Negru), dacă locuiești la casă.

Înainte de a arunca sticla la gunoi împreună cu deșeul menajer, sau chiar mai rău , dacă o arunci pe jos, gândește-te că durata de viață a unei sticle este de 1 000 000 de ani!!!! Nu e încurajator să ne gândim că tot ce va ramane generațiilor viitoare vor fi numai sticle goale aruncate la întâmplare!

Angajații Salubris S.A. vă stau la dispoziție pentru orice detalii  legate de colectarea selectivă! https://salubris.ro/utile/

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
06 august 2024
06 august 2024