Prima pagină » Actualitate » STIAI? Covrigii calzi de la Simigeria Petru provin din produse CONGELATE! Profitul companiei a crescut de 82 de ori in 4 ani

STIAI? Covrigii calzi de la Simigeria Petru provin din produse CONGELATE! Profitul companiei a crescut de 82 de ori in 4 ani

14 oct. 2016, 17:00,
Echipa BZI.ro în Actualitate
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:576149;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}
Studentii au revenit din vacanta si s-au repezit la Simigeriile Petru pentru a cumpara covrigii carora le-au dus dorul vreo doua luni. Ceea ce probabil multi dintre ei nu stiu este ca acesti covrigi pe care i-au mancat la deschiderea anului universitar e posibil sa fi fost fabricati inainte de plecarea lor in vacanta.
Vezi si: Descinderi la cea mai tare simigerie din Iasi! Statul le-a inchis afacerea unor evazionisti celebri
Mai exact, covrigii care se vand la Simigeriile Petru provin din produse CONGELATE si au termen de valabilitate de 3 luni. Asta nu inseamna ca nu sunt buni, dar probabil ca aceasta mentiune “pe geamul” simigeriilor si trecerea in revista a informatiilor nutritionale ar reprezenta prea mult respect pentru clientii care platesc cam “multisor”pentru o bucata de aluat congelat.
Din pacate, unele unitati prefera sa foloseasca si formulari inselatoare, de genul “covrigi calzi” sau “covrigi fierbinti“, inducand astfel clientului ideea ca sunt si proaspeti.
Firma care detine brandul PETRU SIMIGERIE – TRADITIE DIN 1939 si ofera francize celor dornici de astfel de afaceri se numeste MAN GROUP SRL Piatra Neamt (CUI: 23057189), a fost infiintata in 2008 si este detinuta de Dragos Cosmin MANCAS (36 de ani) si Vasile MANCAS (64 de ani).
Vezi si: A cumparat un rulou de la o covrigarie. I s-a facut GREATA cand a descoperit ASTA inauntru: „Nu mai mananc de acolo niciodata”
De pe site-ul simigeriapetru.ro aflam ca ar fi vorba de 76 ani de traditie, pentru ca Petru MANCAS si-a deschis propria brutarie-simigerie in 1939. Problema este ca afacerea a fost confiscata de comunisti, asa ca acei 76 ani de traditie sunt o exagerare. La fel cum e si afirmatia ca astazi avem parte de “«stranepotii» covrigilor care odinioara ieseau aburind din vatra unei brutarii vestite din anii 1900”. Dar poate e vorba de stranepotii criogenati?!
Vezi si:  Se intampla la Simigeria Petru si la Dopo Poco. Ati cumparat fara sa va dati seama – GALERIE FOTO, VIDEO
Chiar daca si rezultatele firmei MAN GROUP SRL au fost foarte bune in 2015 – profit net de 1,11 milioane lei, la o cifra de afaceri de 11,70 milioane lei – grosul afacerii cu covrigi congelati este contabilizat pe firma CIBIBON SRL Piatra Neamt (CUI: 11256366), detinuta de Maria MANCAS (implineste 63 de ani luna viitoare) si administrata de ea si Vasile MANCAS
Dupa cum se poate observa(Galerie Foto), in ultimii 4 ani (2015 raportat la 2011), profitul net a crescut de 82 de ori. Este adevarat ca firma vinde si alte produse congelate (pizza, chifle, baghete), dar covrigii sunt principala sursa de venit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *