Prima pagină » Titlurile zilei » Stenograme incendiare în cazul unui polițist ameninţat de un asasin periculos! Surprinzător, judecătorii i-au dat cu suspendare!
Stenograme incendiare în cazul unui polițist ameninţat de un asasin periculos! Surprinzător, judecătorii i-au dat cu suspendare!

Stenograme incendiare în cazul unui polițist ameninţat de un asasin periculos! Surprinzător, judecătorii i-au dat cu suspendare!

18 mai 2020, 04:00,
Ciprian Nedelcu, în Titlurile zilei

Un „cal breaz” s-a ales cu o condamnare din partea judecătorilor. Acesta a fost pedepsit cu suspendare, deși este acuzat că a amenințat un polițist și un jandarm. Magistrații spun că acesta este arestat într-un alt dosar, pentru omor, el având și antecedente. Judecătorii au dat publicității și stenogramele înregistrate în acest caz cu ajutorul unei camere de corp

Un individ care a fost acuzat că a agresat doi polițiști a fost pedepsit de către judecători. Magistrații din cadrul Judecătoriei Răducăneni au dispus recent condamnarea lui Stelică Marin la pedeapsa rezultantă de opt luni de închisoare, cu suspendare, pentru ultraj.

„Instanța îl obligă pe inculpat la prestarea unei munci neremunerate în folosul comunității, pe o perioadă de 100 de zile, în cadrul Primăriei comunei Moșna sau în cadrul Liceului «Lascăr Rosetti», din Răducăneni. Ia act că persoanele vătămate nu s-au constituit părți civile în cursul procesului penal”, au precizat judecătorii.

Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Polițiștii, amenințați de individ

Procesul individului a început pe data de 6 decembrie 2019. Prin rechizitoriu, procurorii au dispus trimiterea în judecată a lui Stelică Marin pentru comiterea a două infracțiuni de ultraj.

„În noaptea de 27 spre 28 septembrie 2019, în intervalul orar 22:15 – 2:30, fiind sub influența băuturilor alcoolice, inculpatul le-a adresat în mod direct amenințări cu acte de violență, inclusiv cuvinte vulgare, jignitoare și umilitoare, agentului de poliție S.N. și plutonierului de Jandarmerie G.P.F., ambii aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, fapt ce le-a indus acestora o stare reală de temere privind integritatea lor fizică și psihică, pe motiv că au dat curs unei sesizări legale venite din partea numitei M.G.”, au afirmat anchetatorii.

În ziua respectivă, în jurul orei 22:15, polițiștii au fost sesizați de concubina individului, M.G., care a fost agresată verbal și alungată din locuință de Stelică Marin, cu care are trei copii minori. Ajunși la casa respectivă, polițiștii l-au găsit băut pe individ și i-au spus care este motivul prezenței lor în acel loc, cerându-i acestuia un act de identitate.

„În acel moment, inculpatul a devenit recalcitrant, solicitându-le polițiștilor să plece din fața locuinței sale și adresându-le expresii cu caracter intimidant”, au precizat procurorii.

Stenograme înregistrate de polițiști cu camera de corp

Anchetatorii au arătat că amenințările individului au fost înregistrate de oamenii legii cu camera de corp.

„Băi p..ă, nu vă puneți cu un pușcăriaș! Stați așa, că aduc toporul! Veniți să vă arăt ce topor ascuțit am! O să vă ard, o să vă ard,… ai belit p..a Alexandre!”, ar fi strigat individul către oamenii legii.

Potrivit procurorilor, individul a intrat în casă de mai multe ori, după care a ieșit la poartă, pentru a-i intimida pe oamenii legii. Având în vedere comportamentul agresiv al individului, patrula a rămas în zona locuinței acestuia cu scopul de a monitoriza situația și de a interveni în caz de necesitate.
După o perioadă, din casă au ieșit alergând doi copii minori care țipau că tatăl lor amenință că se va tăia și a închis-o în cameră cu el pe fiica sa.
Deoarece exista o suspiciune rezonabilă că individul pune în pericol viața sa, cât și a celor din jur, oamenii legii au intrat în curte și i-au cerut individului să iasă din casă. Odată ajuns în ogradă, individul a fost imobilizat și dus la Postul de Poliție Moșna. Ulterior, el a fost preluat de un echipaj SMURD și dus la Institutul de Psihiatrie „Socola”.

Alte amenințări, strigate de individ

Procurorii au spus că, pe tot parcursul intervenției, inclusiv pe timpul transportului la spital, cât și la camera de gardă a unității medicale, individul le-a adresat oamenilor legii amenințări directe cu acte de violență, dar și expresii jignitoare și pornografice, de natură a le insufla acestora o stare reală de temere.

„Polițaiul ăsta, de la Moșna, nu te gândești că eu mă întorc înapoi în sat aici, te caut și te f..t în c..r, băi săracule?! Ai să vezi ce îți fac eu ție! Știi ce vă fac eu vouă dacă vă prind civili, băi pănărămilor, și ție (cu referire la jandarm), și rapănul ăla care are freza într-o parte (cu referire la polițist), mă p..ș pe voi!”, ar fi strigat individul.

Cu ocazia controlului corporal efectuat de către anchetatori asupra individului, a fost găsit un cuțit cu lama de circa opt centimetri.

„Tu știi cu cine te joci, tu?! Am 20 de ani de când sunt liberat din pușcărie, tu ești prost?! Când știam eu legea, tu făceai școală, du-te în p..a mea de fraier! Și uite, ăsta, altul, dacă te prin eu civil, știi ce îți fac eu ție?! Să moară mama mea dacă nu te fărâm în două! Știi ce bătaie îți f..t eu ție?! Tu ești prost?! Te calc în picioare. Ia și înregistrează, filmează oi polițaiul p…i mele ce ești! Filmează oi păduche… șmecherilor! F…vă în gură să vă f…t! Păi, voi ați făcut mai rău! Ați venit voi peste mine să-mi dați spray în bot… Să moară mama mea că, dacă pun mâna eu pe ceva, vine SMURD-ul! Da, vă decapitam în ogradă acolo! N-aveai mandate de arestare, ce puteai să-mi faci?!”, ar fi adăugat agresorul.

Audiat prin videoconferință (deoarece este arestat într-un alt dosar, pentru omor, conform anchetatorilor – n.r.), individul, care are antecedente penale, a recunoscut comiterea faptei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *