Prima pagină » Economic Local » Stela Giurgiu, designer de interior din Iași: „Pentru ca o casă să arate wow, contează draperiile” – FOTO/VIDEO

Stela Giurgiu, designer de interior din Iași: „Pentru ca o casă să arate wow, contează draperiile” – FOTO/VIDEO

29 feb. 2024, 02:00, 5 ,
Raluca COSTIN în Economic Local

Stela Giurgiu, designer de interior din Iași, vorbește într-un nou episod de #PodcastBZI despre cum a ajuns să practice această meserie, ce greșeli fac oamenii care vor să-și recondiționeze locuința, dar oferă și câteva sfaturi despre buget sau pentru ca locuințele să arate cât mai bine. Interviul îl puteți urmări AICI:

Stela Giurgiu, designer de interior, susține că există un element în casa oricărei persoane care schimbă imaginea locuinței.

„Pentru ca o casă să arate wow, contează draperiile. Au impactul cel mai mare, dar dau și valoarea casei. Când intri și vezi o catifea de calitate sau una de la un magazin cu prețuri mai mici, se vede. Dacă o persoană nu abordează un designer, cel mai bine e să pună pe hârtie ce le place cu adevărat, ce îi reprezintă ca și om. Să se uite în sufletul său, să pună niște cuvinte cheie pe hârtie și apoi să se uite pe Pinterest și să își imagineze cum e casa. Când îți faci casa singur, este important să urmărești niște pași, să nu te uiți la ce a făcut vecinul.

Dai drumul imaginației! Cei care au o casă și vor să schimbe ceva, în primul rând, să nu mai pună cuverturi pe canapele. Tu vrei să o protejezi, să țină mai mult, dar tot 8 ține. O acoperi cu o pătură, practic acoperi frumusețea canapelei. Sunt huse care se pot scoate și se spală la mașină. Tacâmurile și vesela de sărbătoare ar trebui scoase din dulapuri și folosite în mod uzual. Nu le folosești doar când e sărbătoare, ci zilnic, ca și cum viața e o sărbătoare”, susține designerul de interior.

Stela Giurgiu, designer de interior din Iași: „Cele mai multe proiecte sunt cu implicarea beneficiarilor”

Stela povestește că din perioada copilăriei îi plăceau diverse activități creative.

„Îmi place să surprind wow-ul din orice lucru și tot ce înseamnă creație, în general, înseamnă să pui suflet. Asta sunt eu! Atunci când creez, ceva e ca și cum ai lua o bucată de lut, ai crea o figurină, iar prin acea bucată de lut pui energia ta și îi dai suflet, are o identitate. Așa e și cu casa unei persoane. În clasa a patra aveam un rol, Frumoasa Adormită. Am transformat rochia mamei de mireasă și am reușit să creez și să-mi duc ideile la sfârșit. Așa m-a încurajat mama mereu, să îmi dezvolt creativitatea.

Eu am făcut multe cursuri pentru a deveni designer, pentru a crește, a mă dezvolta. Am mers cu mai multă încredere după ce le-am terminat și am avut și primul client, o mămică ce m-a rugat să îi fac casa. Ea a avut încredere în partea tehnică, în randările 3D. După ce am postat primul proiect, au venit tot mai multe cereri din partea clienților. Cele mai multe proiecte sunt cu implicarea beneficiarilor. Am avut și case la cheie, dar, de obicei, beneficiarii vor să vadă cum decurge proiectul, se implică în implementarea proiectului”, mai spune ieșeanca ce susține că o locuință poate fi redecorată și cu un buget mai mic.

În ultimii ani a crescut cererea din partea clienților pentru designerii de interior din Iași.

Mai multe interviuri cu invitații BZI, postate pe YouTube

Un alt episod de #PodcastBZI este cel cu Ilie Ciomaga, oenolog de aproape 4 decenii. Acesta discută despre calitatea vinurilor românești, cum a evoluat industria în ultimii ani, dar și care este cel mai bun vin pe care l-a consumat. Specialistul spune că vinul este aliment și ar trebui consumat fără apă minerală sau gheață. Interviul îl puteți urmări AICI:

 Pe de altă parte, Stela Giurgiu, designer de interior, discută în #PodcastulBZI și despre faptul că a crescut cererea din partea clienților care vor să își renoveze locuințele și apelează la un specialist.

Comentarii
  • Zau? Ce ne facem cu casele cu pereti vitrati? Platim pentru pereti si pe urma ii infundam cu draperii? Punem si perdele de Pascani? Hai lasa-ne.

  • Dacă vrei o casă wow, trebuie să pui dantelă la solniță.

  • Se vede ca toata viata ei a locuit intr-un apartament cu vedere spre blocul de vis a vis. Ori la casa, cu vedere spre gardul vecinului. Atunci da, iti infunzi geamurile cu perdele si draperii. Mai bine te uiti in carpe decat in baia vecinului.
    Dar cand ai priveliste – asa cum au casele din pozele din articol – perdelele si draperiile sunt cea mai mare prostie. Ajung doar niste parasolare sau rulouri exterioare, pentru soare.

  • Ce bine ai citit-o. Mi-a fost vecina este o isterica divortata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`