Prima pagină » Cultural » Stela Enache se gândește la moarte. “Nu rămâne nimeni pe pământ”

Stela Enache se gândește la moarte. “Nu rămâne nimeni pe pământ”

20 nov. 2023, 11:51,
în Cultural

Stela Enache se gândește la moarte și își dorește ca acest moment să fie unul brusc. La vârsta de 73 de ani, artista cu una dintre cele mai remarcabile voci din perioada comunistă are o singură dorință pentru momentul în care va pleca din acest lume. Ea nu dorește să fie dependentă de nimeni și nici nu să sufere înainte de a muri.

Cântăreața reprezentativă a generației de aur a vorbit despre momentul în care va pleca din acest lume și a afirmat că nu dorește să cauzeze suferință nimănui. Ea este împăcată cu ideea că va muri, deoarece fiecăruia
dintre noi îi vine rândul la un moment dat.

Stela Enache se gândește la moarte

Stela Enache are o relație strânsă cu Dumnezeu, ceea ce o ajută în mod semnificativ să se pregătească pentru momentul în care o să părăsească această lume.

„Nu mi-e teamă de moarte. Vreau doar să mor în mod demn, să nu cad pe capul nimănui. Mari artiști ne-au părăsit, dar acesta este sensul vieții. Nu rămâne nimeni pe pământ. Eu îi mulțumesc lui Dumnezeu că încă sunt pe picioare. Și sunt foarte activă și pot face treabă, de bine de rău.

Aici contează foarte mult legătura ta cu Dumnezeu. Dacă ai încredere în El și te bazezi pe El. Dacă Îi ceri ajutorul, nu te va lăsa niciodată. Așa că voia Domnului să se împlinească. Noi propunem, dar El dispune.

Atâta vreme cât părinții nu au făcut asta, eu le-am spus doar copiilor mei să învețe să fie oameni, să rămână demni. I-am încurajat, i-am ajutat, dar nu le-am impus nimic. Nu pot vedea părinți și bunici care le cer, de pildă, copiiilor să facă pian sau să cânte deși nu au niciun talent, doar pentru că își doresc ca urmașii lor să facă ce ei nu au putut face”, a declarat artista pentru Cancan.ro.

Cine este Stela Enache

Stela Enache, cunoscută și sub numele real Steriana Aurelia Bogardo, s-a născut pe 24 ianuarie 1950 în Resița, județul Caraș-Severin. Ea este o solistă vocală. De la vârsta de șase ani, Stela a început să studieze pianul și a fost înscrisă la Școala de Muzică. În perioada 1964-1967, a urmat cursurile Școlii Populare de Artă din Resița, la secția de canto.

Între anii 1967 și 1972, a urmat studiile la Conservatorul de Muzică din Cluj. În această perioadă, a participat la festivalurile studenților din Iași, Târgu Mureș și Timișoara.

Este observată de compozitorul George Grigoriu, care reușește să realizeze un duet neobișnuit pentru acea perioadă, cu participarea Stelei Enache și George Enache.

Stela Enache a ajuns la vârsta de 73 de ani și se gândește la moarte, menționând că nimeni nu rămâne veșnic pe pământ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *