Prima pagină » Local » Ștefănel Roman, adolescentul care s-a electrocutat după ce a căzut de pe o pasarelă pietonală, are nevoie urgent de trombocite!

Ștefănel Roman, adolescentul care s-a electrocutat după ce a căzut de pe o pasarelă pietonală, are nevoie urgent de trombocite!

16 feb. 2023, 02:00, 1 ,
Codruța ȘOROAGĂ în Local

Ștefănel Roman, adolescentul de 16 ani care s-a electrocutat în seara de vineri, 10 februarie 2023, are nevoie urgent de trombocite. Băiatul a căzut de pe o pasarelă pietonală din zona Manta Roșie, a atins firele electrice și s-a oprit pe o locomotivă

Ştefănel a suferit arsuri de gradul III pe circa 80 la sută din suprafața corporală.  Băiatul a fost operat în cursul nopții de 10 februarie 2023 de către echipa coordonată de dr. Sidonia Susanu. Prima dată a trecut printr-o excizie parțială a zonelor de arsură. Duminică, 11 februarie 2023, Ștefănel a beneficiat de o nouă operație, ceva mai complexă decât prima. Cu acest prilej, medicii au excizat o mare parte din suprafețele cutanate arse și au realizat parțial acoperirea zonelor excizate cu grefe de piele și substituenți cutanați sintetici.

Ștefănel Roman are nevoie de ajutorul ieșenilor

Miercuri, 15 februarie 2023, Ștefănel Roman a trecut prin cea de-a treia intervenție chirurgicală. Pentru a putea să lupte în continuare, băiatul are nevoie acum de trombocite. De aceea, în speranța că ieşenii se vor mobiliza şi vor dona, Silvia Bîrzu, sora lui Ștefănel, a lansat o serie de anunţuri prin intermediul reţelelor sociale.

Pot dona trombocite bărbații cu vârsta mai mică de 60 de ani, cu grupa de sânge A2, Rh pozitiv. Ieșenii care doresc să doneze trombocite pentru Ștefănel trebuie să se adreseze Centrului de Transfuzie Sanguină Iași.

„Vă mulțumesc tuturor celor care ați mers și ați donat sânge pentru fratele meu, Roman Ștefănel! Acum vin cu o altă rugăminte, este nevoie mare de trombocite pentru grupa de sânge A2 pozitiv! Urmează astăzi (n.r. – miercuri, 15 februarie 2023) a 3-a operație și este mare nevoie de acestea. Vă rog mult să specificați când ajungeți la Centrul de Transfuzii că doriți să donați trombocite pentru el”, a transmis Silvia Bîrzu, sora lui Ștefănel Roman, adolescentul de 16 ani care s-a electrocutat după ce a căzut de pe o pasarelă pietonală.

Silvia Bîrzu: „A fost o neatenție. Asta a fost singura lui greșeală”

Silvia Bîrzu, sora lui Ștefănel, adolescentul care s-a electrocutat după ce a căzut de pe o pasarelă pietonală, susţine că fratele său nu ar fi avut niciun fel de motive să se arunce pe locomotivă, după cum s-a speculat în mediul online.

„În primul rând, Ștefănel, aşa e trecut și în certificatul de naștere, nu este un băiat care să se drogheze sau să fumeze, aşa cum s-a mai auzit! Este un băiat foarte cuminte și simplu! Suntem 4 frați (3 băieți și o fată), dintre toți, cu mine s-a înțeles mereu cel mai bine, deci vă pot spune sigur că nu era în depresie, nu suferea după nicio fată! În ziua respectiva (n.r. – 10 februarie 2023), Ștefănel era cu două colege, mergeau spre un Lidl din Manta Roșie, din câte am înțeles, sau de prin apropierea acelui pod.

În drum spre Lidl, cele două fete au vrut să-și facă poze una alteia, pe pod, la apus. Ștefănel, așteptându-le, s-a așezat cu fundul pe marginea balustradei de pe pod, într-o secundă s-a dezechilibrat și a căzut peste pod, iar de aici se știe ce s-a întâmplat mai departe.

Deci nu a fost vreun gând de-ale lui de a se sinucide. Nu este genul de băiat care să facă așa ceva! A fost o neatenție. Asta a fost singura lui greșeală, că s-a așezat cu fundul pe acea balustradă”, a declarat Silvia Bîrzu, sora lui Ștefănel Roman.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`