Prima pagină » Titlurile zilei » Ștefan Tânjală continuă bătaia de joc asupra legii. Clubul său nu are autorizație de la ISU, însă a apelat la un artificiu pentru a nu fi închis niciodată

Ștefan Tânjală continuă bătaia de joc asupra legii. Clubul său nu are autorizație de la ISU, însă a apelat la un artificiu pentru a nu fi închis niciodată

11 sept. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan în Titlurile zilei

Ștefan Tânjală continuă petrecerile la clubul său, Nish feat Nuba, deși nu a deținut niciodată autorizație de securitate la incendiu, de la ISU. Afaceristul a fost sancționat deja de către instituție, însă nu a fost suficient

Pentru afaceristul Ștefan Tânjală, faptul că deține un club ilegal, pe șoseaua Ciric, nu este nicio problemă în ochii legii. Într-adevăr, acesta a fost sancționat de către ISU Iași și de Poliția Locală, însă în fiecare weekend, petrecerea este în toi la locație. Ștefan Tânjală a găsit o portiță în lege și acum profită cu nonșalanță.

Clubul lui Ștefan Tânjală nu a avut niciodată autorizație de securitate la incendiu, de la ISU

Pe data de 7 iunie 2024, inspectorii de la ISU Iași au făcut un control neanunțat, la clubul Nish feat Nuba, de la Ciric. Aceștia au descoperit că, la locația respectivă, nu exista autorizația de siguranță la incendiu, deși clubul este deschis din 2020. Societatea deținută de Ștefan Tânjală, SC Best Bite SRL, a fost amendată cu suma de 50.000 de lei.

Clubul respectiv este un adevărat pericol pentru oameni, deoarece nu respectă normele de securitate la incendiu. Totuși, acest lucru nu l-a oprit pe Ștefan Tânjală să facă contestație la amenda primită. Pe terenul de 3.983 mp sunt amplasate șapte construcții, având o suprafață mai mare de  2.500 mp. Construcțiile au destinația de comerț sau alimentație publică.

După ce a fost amendat, Ștefan Tânjală încearcă, acum, să intre în legalitate și a depus documentele la ISU Iași, pentru a obține autorizația. Totuși, după ce inspectorii au făcut, din nou, verificări, au concluzionat că acesta nu respectă condițiile pentru eliberarea autorizației și este necesar să facă modificări. Fiind, de fapt, un spațiu închis, trebuie să existe trasee exacte de evacuare, metode de stingere a incendiilor, indicatoare corespunzătoare, iar construcția să fie dintr-un material care nu este predispus la propagarea focului. Oamenii fumează înăuntru, spațiul este restrâns, se folosesc artificii și elemente pirotehnice. Obținerea autorizației poate dura până la 10 luni. Totuși, până acum, în fiecare weekend, a fost petrecere la Nish feat Nuba, chiar săptămâna trecută au sărbătorit patru ani de activitate ilegală.

„În ceea ce privește societatea respectivă, au început procedura pentru a obține autorizația de securitate la incendiu. Reprezentanții ISU au mers la fața locului și au indicat modificările necesare pentru a întruni condițiile, în cazul în care nu vor fi respectate, atunci, nu vor putea primi autorizația de securitate la incendiu. Abia după ce vor demonstra că au făcut modificările necesare, vor putea intra în legalitate. Deci totul depinde de ei, noi ne-am făcut partea. Într-adevăr, am avut controale, acolo, anul acesta, în privința verificării autorizației de securitate la incendiu”, a transmis Ionuț Grădinaru, inspector șef ISU Iași.

A apelat la un artificiu pentru a scăpa basma curată

Este incredibil cum un club total ilegal continuă să funcționeze, fără probleme, deși toată lumea știe de existența lui. Ștefan Tânjală a găsit o metodă pentru a nu fi tras la răspundere. Polițiștii locali au făcut, recent, control și au aplicat o amendă pentru faptul că nu există autorizație de construire și de funcționare. Totuși, clubul nu poate fi închis, deoarece, oficial, în acte, nu există niciun club deschis, deci este imposibil să se acționeze în acest sens. De patru ani, Ștefan Tânjală fentează autoritățile, iar în fiecare weekend, scoate profit în urma petrecerilor organizate. În contestația făcută la amenda de la ISU, patronul a precizat că, la locația respectivă, sunt organizate evenimente private ocazionale, însă în același document apare că activitatea este în fiecare vineri și sâmbătă, în intervalul orar 23:00-05:00.

De la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Iași a primit o autorizație pentru desfășurarea activității de tip fast-food, însă trebuia să aibă și o autorizație pentru bar, care nu există.

Reporterii BZI l-au contactat pe afaceristul Ștefan Tânjală pentru a oferi un punct de vedere cu privire la această situație. Acesta nu a răspuns la niciun apel.

Ștefan Tânjală vrea autorizație de la ISU pentru clubul său, însă nu întrunește condițiile necesare.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`