Steakul de conopidă la grătar este obținut prin tăierea unei conopide în felii asemănătoare cu cele de carne, și coacerea acestora până devin moi și ușor caramelizate la exterior. Sunt pline de aromă, acoperite într-un mix perfect de condimente sărate și coapte până devin cremoase în interior.
În timpul coacerii, condimentele se caramelizează ușor și capătă o intensitate care creează dependență. Combinate cu cremozitatea conopidei, rezultatul te va lua prin surprindere cu siguranță. Textura acestui steak de conopidă la cuptor este uimitoare.
Steak de conopidă vegan
Veți avea nevoie doar de 7 ingrediente de bază pentru a pregăti acest fel principal. Astfel, recomandat este să alegeți o căpățână mare de conopidă (cu cât mai mare cu atât mai bine). Cheia pentru a obține cel mai bun steak de conopidă este să tai feliile mai gros, ceea ce este destul de greu de făcut, dacă nu imposibil, cu o căpățână mică de conopidă. Atunci când mergeți la agazin să căutați cea mai mare căpățână de conopidă, asigurați-vă că buchețelele sunt cât mai strâns lipite între ele.
Aveți nevoie de un mix simplu de condimete, format din chimen, piper alb, pudră de usturoi, coriandru și sare de mare. Puteți ajusta condimentele după gust sau să le înlocuiți cu mirodenii în funcție de propriile preferințe. Dacă doriți să adaugați puțină iuțeală, fulgii de ardei roșu sau cayenne sunt opțiuni excelente. Adăugați și puțin piper negru, dacă doriți. Alegerea ideală în cazul acestei rețete este uleiul de măsline extra-virgin. Are un punct ridicat de ardere, are o aromă neutră, și veți obține niște margini crocante și absolut delicioase. Dacă aveți un ulei de gătit preferat, cum ar fi uleiul de avocado, uleiul de legume sau chiar uleiul de cocos, îl puteți utuliza fără probleme.
Ingredientele necesare sunt formate din 1 căpățână mare de conopidă, 3-4 linguri de ulei de măsline, 1 lingură de chimen măcinat, ½ linguriță de piper alb, 1 linguriță de pudră de usturoi, ½ linguriță de coriandru măcinat, 1 linguriță de sare de mare și coriandru, pentru decor.
Alegeți cea mai mare conopidă pe care o puteți găsi
Primul pas constă în tăiera feliilor de conopidă. Pregătiți conopida smulgând ușor frunzele de pe tulpină. Apoi, tăiați tulpina și așezați conopida în poziție vertical, așezată pe tulpină, și tăiați în felii groase asemenea cărnii pentru steak. De obicei, veți obține între 2 și 4 felii de conopidă, în funcție de grosime și mărimea conoidei.
Preîncălziți cuptorul la aproximativ 220 grade Celsius. Într-un bol mic, mixați toate condimentele. Așezați feliile de “carne” pe o tavă și ungeți-le cu ulei de măsline pe toată suprafața, ajutandu-vă de o pensulă. Presărați mixul de condimente peste feliile de conopidă, masându-le bine și asigurându-vă că au intrat în toate crăpăturile.
Coaceți steakul de conopidă pe o tavă mare timp de 25-30 de minute, întorcându-le la jumătatea acestui timp. Când feliile sunt moi iar marginile sunt aurii și caramelizate, sunt gata! Steakul de conopidă este foarte bun servit cu un sos răcoritor și cremos, sau chiar cu o lingură de smântână sau iaurt grecesc și cu puțin coriandru deasupra.