Prima pagină » National » Steagul Ungariei afișat la o școală din România
Steagul Ungariei afișat la o școală din România

Steagul Ungariei afișat la o școală din România

06 sept. 2022, 10:40,
în National

Traian Berbeceanu a postat o poză în care steagul Ungariei este afișat la o școală din România. Berbeceanu a specificat faptul că în România ar trebui arborat steagul țării.

Nu este pentru prima oară când un conflict etnic apare în spaţiul public. Vă aducem aminte faptul că George Simion a fost bătut într-un cimitir de mai mulţi etnici maghiari. La acel moment, candidatul pentru un mandat în Parlamentul European arăta faptul că crucile eroilor români fusese acoperite cu saci negri.

Steagul Ungariei afișat la o școală din România

Așadar, la deschiderea anului școlar de la școala în limba maghiară ”Teglas Gabor” din Deva, România a fost arborat steagul Ungariei. Traian Berbeceanu a postat imaginea pe rețeaua de socializare spunând că are mulți prieteni maghiari dar că și-ar fi dorit să nu se întâmple acest lucru

” Deschiderea anului școlar la școala în limba maghiară Teglas Gabor 🇹🇩 din Deva, județul Hunedoara, România. P.S. Am mulți prieteni, foarte buni, unguri! Dar nu despre asta este vorba…”, este mesajul lui Traian Berbeceanu.

Iniţial, mesajul postat de Berbeceanu nu a fost înţeles de public, iar unii internauţi au reacționat negativ. Berbeceanu a răspuns spunând că nu îi este rușine pentru că îşi dorește ca în România să fie arborat drapelul național:

” Pentru ce? Pentru că mi-aș fi dorit ca în țara mea să fie arborat drapelul național într-o instituție de învățământ a statului român?”. a fost mesajul lui Berbeceanu.

Traian Berbeceanu a ocupat mai multe funcții publice. Acesta a fost prefectul Capitalei de unde a fost recent înlocuit.

Viktor Orban discursuri şi apariții controversate

Statul maghiar investește sute de milioane de euro în Transilvania din momentul în care Viktor Orban a preluat mandatul de premier al țării. Transilvania este considerată de unguri ca fiind teritoriu strămoșesc, iar acest lucru se vede din tensiunile provocate de oficialii de la Budapesta. Așadar, au fost multe luări de opinii care au contravenit Constituției României. De exemplu, Viktor Orban a distribuit, în urmă cu câțiva ani, harta Ungariei Mari stârnind reacții negative în spaţiul public. Viktor Orban a trezit reacții negative și în momentul în care a ținut un discurs în România când a folosit anumite expresii și idei considerate a fi de orientare nazistă de către Occident. Ba mai mult, Viktor Orban este și persoana non-grata în Ucraina, conform unor decizii luate de autoritățile naționale.

În altă ordine de idei, tot la nivel de scandaluri putem să punctăm scandalul micilor din urmă cu câțiva ani când un tânăr nu a fost servit la un supermarket Kaufland pentru că nu cunoștea limba maghiară. O altă tensiune a apărut când o tânără elevă a venit, de 1 decembrie, cu o bentiță cu steagul României. Elevă a fost agresată de mai multe persoane de etnie maghiară. Așadar, steagul Ungariei a fost arborat la o școală din România, lucru care în mod firesc aduce atingere Constituției României.

 

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`