Prima pagină » Eveniment-Social » Statul și-a amintit de profesori. Aceștia vor primi diferențele pentru perioada 2018-2021. Iată cât iau în mână

Statul și-a amintit de profesori. Aceștia vor primi diferențele pentru perioada 2018-2021. Iată cât iau în mână

18 apr. 2023, 02:00,
Petronel-Vlăduț Ștefan, în Eveniment-Social

Deși problema salariilor de la nivelul educației persistă, profesorii încă mai au restanțe din anii trecuți. Aceștia vor primi diferențele pentru dirigenție din perioada 2018-2021. Totuși, profesorii încă lucrează după nivelul salarial din anii trecuți. Deși statul a tot mărit venitul lunar pentru cadrele didactice, acestea încă nu au fost implementate

Așadar, în perioada viitoare, oamenilor de la catedră ar trebui să li se vireze în conturi suma de 122 de lei brut. Pe lângă că nu e o sumă uriașă, se pare că va fi virată și în mai multe tranșe pentru a nu fi probleme la bugetul alocat pentru educație. Profesorii se simt ironizați de această inițiativă și vor ca lucrurile, din punct de vedere financiar, să se reglementeze și pentru ei.

Cadrele didactice vor primi bani în plus

o poză cu o școală din Iași

În județul Iași numărul elevilor a scăzut drastic

Cu pași lenți și încă lipsiți de siguranță, oficialii statului încearcă să aducă salariile cadrelor didactice la nivelul economic actual. Însă nemulțumirile din rândul celor care lucrează din învățământ cresc de la an la an. Mulți dintre profesori aleg să plece din învățământ din cauza instabilității și a salariilor mici.

„Am decis să plec din învățământ acum câțiva ani și încă nu regret decizia făcută. Într-adevăr, era destul de lejer programul la școală, cu multe zile libere, însă salariul și faptul că an de an trebuia să îți cauți de muncă era teribil. Am aflat acum că trebuie să primesc ceva bani pentru anii trecuți că am fost diriginte. 122 de lei brut, vă dați seama, eu când am auzit am izbucnit în râs. Nici măcar nu-i primim pe toți odată. Este incredibil ce se întâmplă în țara asta”, povestește un fost profesor.

Numărul școlilor din județul Iași este în scădere

o poză cu Inspectoratul Județean Iași

Tot mai mulți profesori aleg să plece de la catedră

Din păcate, tendința în județul Iași în ceea ce privește școlile și numărul de elevi înscriși la unitățile de învățământ este în scădere. Conform statisticilor, în județul nostru s-au înregistrat scăderi importante la nivelul școlilor. Tot mai puțini elevi au fost înscriși în școlile din Iași, iar mai mult au avut de suferit cele de la nivelul rural. În decursul a 5 ani, numărul elevilor înscriși la școlile din Iași a scăzut cu aproximativ 5 la sută, deci mai bine de 6.000 de elevi.

Pe lângă că se închid tot mai multe școli, profesorii aleg și ei să plece de la catedră. Totuși, în perioada următoare va urma concursul de titularizare, cel mai mare concurs de organizare din țara noastră. Deși numărul școlilor este mai redus, în contrast cu acest lucru, tot mai multe persoane se înscriu la titularizare, astfel că, an de an, locurile sunt insuficiente pentru candidați.

Deși prea multe informații despre salariile cadrelor didactice încă nu sunt divulgate, vor primi diferențele din anii trecuți în perioada următoare. Rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile la nivelul educației și care va fi atitudinea profesorilor.

Comentarii
  • Ce pot zice!? Noroc cu maruntisul pe care mai marii bogati ai tarii il mai arunca amaratilor de profesori,ca astfel au si jurnalistii de lucru!

  • Pe când Statul își va aminti și de militari care au avut reduceri de solde mai mari de 25%?🤔Dar, deh, ei nu au voie să se constituie in sindicate, nu au voie să dea în judecată instituțiile, etc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *