Prima pagină » Razboi în Ucraina » Statul major ucrainean a precizat bilanțul invaziei rusești. Care este situația din teren

Statul major ucrainean a precizat bilanțul invaziei rusești. Care este situația din teren

28 feb. 2022, 14:54,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Statul major ucrainean a prezentat bilanțul invaziei rusești. În bilanțul oficial prezentat în data de 28 februarie, autoritățile au prezentat situația din teren,  în special acţiunile armatei ucrainene împotriva ofensivei ruseşti.

Se pare că în ceea ce privește bătălia pentru Kiev, autoritățile ucrainene declară că atacurile ruşilor sunt respinse,  liniile de apărare fiind aliniate şi stând nefolosite, deoarece forța de debarcare promisă din Belarus întârzie, iar „inamicul încearcă să se regrupeze, dar iese prost. Situația este stabilă”.

soldati ucraineni, armata ucraineana

În ceea ce priveşte bătălia pentru Kiev, ruşii sunt respinşi în suburbii, liniile de apărare fiind aliniate şi stând nefolosite

Statul major ucrainean, declarații privind bilanţul invaziei ruseşti

Statul major ucrainean a prezentat bilanțul invaziei rusești . Au fost publicate astăzi, 28 februarie, informaţii privind situația războiului din Ucraina, precizând zonele şi situaţia actuală din teren.

Având în vedere raportul, se pare că în Direcţia Lugansk, situaţia este stabilă, dar totodată dificilă, având în vedere faptul că inamicul atacă cu artilerie tot ceea ce îi iese în cale. Este menţionat faptul că totul este sub control, armata este la datorie și chiar mai mult, oamenii de rând participă și ei, aducându-și aportul după posibilități.

„Direcția Zaporozhye – situația este complicată; Forțele armate ale Ucrainei au acoperit Zaporijjea din sud și au distrus una dintre grupările rusești de lângă Melitopol cu Grads, dar inamicul deplasează coloane prin Berdyansk în direcția Mariupol pentru o încercare de a bloca; un atac cu rachete a fost lansat pe aerodromul Zaporozhye.

Direcția Mariupol – ocupantul a vrut să înconjoare orașul, nu a funcționat, dar încercările continuă. Există mulți civili răniți și morți, inclusiv copii, în oraș și suburbii; artileria forțelor armate ale Ucrainei funcționează la capacitate maximă. Situația este dificilă, dar controlabilă”, este precizat în bilanţ.

În ceea ce priveşte bătălia pentru Kiev, ruşii sunt respinşi în suburbii, liniile de apărare fiind aliniate şi stând nefolosite, deoarece forța de debarcare promisă din Belarus întârzie, „inamicul încearcă să se regrupeze, dar iese prost. Situația este stabilă”.

soldati ucraineni, steagul Ucrainei, razboi in Ucraina

În Direcţia Lugansk, situaţia este stabilă, dar totodată dificilă, având în vedere faptul că inamicul atacă cu artilerie tot ceea ce îi iese în cale

Statul Major al Ucrainei: „Armata rusă moare, fiind confuză”

Raportul zilei de 28 februarie 2022 continuă cu situația din Direcția Donețk, unde există bătălii în apropiere de Volnovakha și în alte direcții, dar este specificat că armata este în continuare în picioare. Deşi situația este dificilă, armata ține totul sub control.

„Direcția Kherson – inamicul controlează Kahovka și centrala hidroelectrică Kahovka, dar orașul Herson este deținut de armata ucraineană. Există bătălii în regiune, situația este complicată.

Direcția Harkov – inamicul a primit o respingere demnă în timpul încercării de a lua cu asalt Harkovul, armata rusă moare, fiind confuză: li s-au promis flori, dar nu au specificat că se află pe mormânt. Situația este sub control.

Direcția Sumy – există bătălii în regiune și direct în apropiere de Sumy; orașul a fost și va fi sub steagul albastru-galben” a preciat Statul Major ucrainean.

În bilanțul invaziei rusești, mai este menţionat şi faptul că exista bătălii în regiunea Direcţiei Cernăuţi, armata rusă familiarizându-se cu particularităţile locale, dar situaţia este controlată. În schimb, în Direcţia Mykolaiv, oraşul se afla sub controlul forţelor armate ale Ucrainei, deşi au fost efectuate atacuri aeriene asupra oraşului, situaţia este controlată.

Iar în privinţa Direcţiei Odesa, Statul Major a precizat că „Forțele Armate ale Ucrainei, polițiștii de frontieră, voluntarii și toți ceilalți se plictisesc în așteptarea debarcării promise, situația este calmă”.

În încheiere, armata Ucrainei a declarat că „Inamicul este demoralizat, cernoziomul este fertilizat. Continuăm să urmărim”.

Astfel, bilanțul invaziei rusești asupra Ucrainei prezentat astăzi, 28 februarie de către Statul Major pare să încline balanța victoriei către forțele armatei ucrainene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *