Prima pagină » Razboi în Ucraina » Statul Major al armatei ucrainene declară că au loc manevre de amploare la graniţa Ucrainei cu Belarus

Statul Major al armatei ucrainene declară că au loc manevre de amploare la graniţa Ucrainei cu Belarus

23 mart. 2022, 11:35,
în Razboi în Ucraina

Au loc manevre de amploare la graniţa Ucrainei cu Belarus. În ultimul buletin de război publicat de Statul Major al forţelor ucrainene este precizat cum echipamente militare ruse şi belaruse se deplasează activ pe întreg teritoriul Republicii Belarus şi se acumulează de-a lungul frontierei cu Ucraina.

manevre de amploare Belarus, colaj presedinti Aleksandr Lukașenko Vladimir Putin Volodimir Zelenski

În Rusia continuă mobilizarea sub acoperire pentru a recupera pierderile în rândul trupelor ruse de ocupaţie

Manevre de amploare, la graniţa Ucrainei cu Belarus

Au loc manevre de amploare la graniţa Ucrainei cu Belarus, conform buletinului de război al Statului Major ucrainean. În Rusia continuă mobilizarea sub acoperire pentru a recupera pierderile în rândul trupelor ruse de ocupaţie, iar comisariatele ruse încearcă să recruteze militari în rezervă cu experienţă de luptă, mai precizează aceştia.

Statul Major ucrainean mai precizează că trupele ruse sunt „demoralizate”, şi că forţele ucrainene continuă „operaţiunile de apărare în direcţiile est, sud-est şi nord-est”. Totodată este menţionat că există grupuri operative care acţionează în Doneţk, în estul Ucrainei, şi că „este stopată înaintarea duşmanului în direcţia Zaporojie”, în sudul ţării.

Cât priveşte direcţia nord-est, „principalele eforturi se concentrează pe protejarea frontierei de stat, descurajând ofensiva inamică în zona Malin”, trupele ucrainene reuşind totodată să apere Cernigău şi „să împiedice înaintarea duşmanului către Kiev”.

În ceea ce priveşte Mariupol, situat în sud-est, oraş-port asediat şi bombardat de zile bune de către armata rusă şi unde sunt blocate circa 400.000 de persoane, fără curent electric, căldură sau apă, Statul Major ucrainean menţionează doar că „este menţinută apărarea circulară”.

Conform Statului Major al armatei ucrainene, „duşmanul este demoralizat în unele regiuni. În timpul asaltului asupra oraşului Mariupol, într-una din unităţile forţelor speciale implicate în ostilităţi active, mai puţin de 10% din personal este pregătit să continue războiul, restul militarilor fiind ucişi, răniţi, bolnavi sau demoralizaţi”.

manevre de amploare Belarus, armata, presedinte Belarus Aleksandr Lukașenko

În ceea ce priveşte Mariupol, situat în sud-est, oraş-port asediat şi bombardat de zile bune de către armata rusă şi unde sunt blocate circa 400.000 de persoane, fără curent electric, căldură sau apă

Oamenii din Mariupol, condiții inumane de trai

Volodimir Zelenski a vorbit despre condiţiile inumane în care trăiesc oamenii din Mariupol. Acesta a mai adăugat că eforturile de salvare a civililor din Mariupol prin coridoarele umanitare au fost întrerupte de „bombele ruseşti şi teroarea deliberată”, completând cu informaţia conform căreia o coloană umanitară a fost capturată de Rusia marţi, 22 martie, adăugând că lucrătorii guvernamentali ucraineni şi şoferul lor de autobuz au fost luaţi prizonieri.

„În ciuda tuturor dificultăţilor, 7.026 de civili au fost evacuaţi”, a precizat preşedintele Ucrainei.

Volodimir Zelensky a adăugat că Ucraina a primit peste 100.000 de tone de ajutor umanitar în ultimele două săptămâni. El a mai spus că noi sancţiuni occidentale vor fi dezvăluite împotriva Rusiei săptămâna aceasta, când liderii mondiali vor participa la o conferinţă NATO la Bruxelles.

„Vom munci, ne vom lupta în orice fel putem. Până la sfârşit. Cu curaj. Peste tot. Cu energie deplină. Pentru rezultat. Cu toată puterea noastră. Şi nu vom obosi. Ne vom odihni când vom câştiga”, a mai spus preşedintele Ucrainei.

Într-o altă ordine de idei, după ce s-a aflat faptul că armata rusă nu ar avea mâncare, acum a apărut o nouă informație referitoare la condițiile la care sunt supuși aceștia. Unul dintre militarii ucraineni care apără orașul Kiev, Igor Lutsenko, a postat pe rețelele de socializare o informație potrivit căreia rușii fură covoare ca să se încălzească noaptea, când temperaturile sunt sub zero grade Celsius.

Totodată, a fost publicat buletinul de război al Statului Major al armatei ucrainene, ce declară că au loc manevre de amploare la graniţa Ucrainei cu Belarus.

manevre de amploare Belarus, explozii bombardamente rusesti in Ucraina

Statul Major ucrainean mai precizează că trupele ruse sunt „demoralizate”, şi că forţele ucrainene continuă „operaţiunile de apărare în direcţiile est, sud-est şi nord-est”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *