Prima pagină » National » Statul îți garantează dobânzi atractive, neimpozabile, pentru titlurile de stat! Românii se pot îmbogăți

Statul îți garantează dobânzi atractive, neimpozabile, pentru titlurile de stat! Românii se pot îmbogăți

07 oct. 2024, 12:07,
George Cristian în National

Românii care cumpără titlurile de stat oferite de oficiali se pot îmbogăți pentru că există dobânzi atractive neimpozabile. Statul român a scos în acest moment o nouă tranșă de titluri de stat prin care își dorește să strângă bani la buget. Dobânzile sunt avantajoase și nu sunt impozabile.

Românii pot achiziționa, începând cu data de luni, 7 octombrie, titluri de stat Tezaur cu dobânzi care pornesc de la 5,85 la sută, 6,6 la sută sau 7 la sută pe an. Este a doua oară când statul român dă spre vânzare titluri de stat ”Tezaur”, prima tranșă începând pe data de 10 iunie 2024.

Statul îți garantează dobânzi atractive, fără impozite, pentru titlurile de stat!

Titlurile de stat denumite ”Tezaur” au fost scoase spre comercializare, iar românii se pot îmbogăți pentru că sunt dobânzi atractive scutite de impozite.

Titlurile de stat Tezaur au o durată de unul, trei sau cinci ani. Astfel, când achiziționezi un astfel de titlu, împrumuți statul pentru perioada aleasă, iar la sfârșit primești înapoi suma investită și o dobândă anuală neimpozabilă de 5,85%, 6,6% sau 7%, în funcție de termenul ales. Dobânda cea mai mare este asociată perioadei de cinci ani. Nu există o valoare minimă pe care trebuie să o investești.

În schimb, cele mai avantajoase depozite bancare oferă dobânzi între 5,2% și 7% pe an, însă acestea sunt supuse impozitării și comisioanelor.

Conform Ministerului Finanțelor, titlurile Tezaur au fost populare în rândul românilor. Datele arată că, în 2024, prin cele 10 emisiuni realizate până acum, peste 240.000 de români au investit mai mult de 12 miliarde de lei.

În altă ordine de idei trebuie să subliniem faptul că statul român traversează o perioadă grea din punct de vedere economic. Datoria externă a depășit 50% din PIB ceea ce reprezintă un semnal de alarmă. Nu sunt măsuri concrete, iar deficitul economic este și el la un record.

Cum poți să cumperi titlurile de stat emise de Guvern

Există două modalități prin care se pot achiziționa titlurile de stat emise de către stat. Prima opțiune este achiziția online, care poate fi realizată între 7 și 31 octombrie, dar doar de către persoanele fizice înregistrate în Spațiul Privat Virtual (SPV) pentru titlurile emise prin intermediul unităților Trezoreriei Statului.

A doua opțiune permite cumpărarea acestora direct la sediul unităților Trezoreriei Statului, pe toată durata perioadei de subscriere, care se desfășoară între 7 octombrie și 1 noiembrie. De asemenea, titlurile pot fi achiziționate prin subunitățile poștale ale companiei Poșta Română, în perioada 7-31 octombrie în mediul urban și între 7 și 30 octombrie în mediul rural.

Conform Ministerului Finanțelor, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și pot fi răscumpărate anticipat. Investitorii au libertatea de a efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni, iar anularea subscrierilor realizate se poate face doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Aceste titluri pot fi cumpărate de persoanele fizice care au atins vârsta de 18 ani la data subscrierii. Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în urma emisiunii de titluri de stat vor fi folosite pentru a finanța deficitul bugetar și pentru refinanțarea datoriei publice. Prin achiziționarea  titlurilor de stat statul îți oferă o dobândă mare și lipsite de impozite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`